Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Mare

Mare

23-02-2020 om 20:15

Wanneer katten naar buiten na verhuizing?


Pirata

Pirata

18-04-2020 om 12:12

Dieren

Dieren hebben sowieso hele andere ideeën over eigendom van grond. Ze snappen niet dat wij geld betaald hebben voor het volslagen fictieve eigendom van een stukje aarde. Die aarde is namelijk niet van de mensheid, maar van de natuur.
Daarom zal ik nooit beesten in mijn tuin actief verdelgen, zolang ik zelf niet ernstig geschaad wordt. Wij dénken dat het onze grond is. Het dieren- en plantenrijk heeft daar een andere mening over. Van "onkruid" tot mieren, wormen, kraaien, katten aan toe.

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 12:16

Sydney

“Oh, dus schijten in kinderspeeltuintjes en de boel verzieken terwijl je dat als hondeneigenaar weet, is prima?”

Nee, dat is niet prima! Hoor je mij dat zeggen dan?

“Trouwens, ik moet de eerste katteneigenaar nog tegen komen die in staat is om zijn kat specifiek in iemands tuin te laten schijten. De meeste katten zijn niet zo gehoorzaam en kiezen zelf een tuin uit ...”

Katteneigenaren die hun katten buiten laten, weten dondersgoed dat hun kat rondloopt in andermans tuin en daar schijt, pist en weet ik wat nog meer doet; zéker wanneer de bewuste katteneigenaar erop gewezen wordt dat zijn kat dat doet.
Katteneigenaren moeten hun verantwoording nemen en dat gebeurt gewoon niet; althans niet bij mij in de buurt.

Weet ik wat nog meer?

'en weet ik wat nog meer doet'

Weet je zeker dat je ervaring hebt met katten? Wat dénk je dat katten zoal doen de hele dag, naast plassen en poepen?

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 12:26

Pirata

“Dieren hebben sowieso hele andere ideeën over eigendom van grond. Ze snappen niet dat wij geld betaald hebben voor het volslagen fictieve eigendom van een stukje aarde. Die aarde is namelijk niet van de mensheid, maar van de natuur.
Daarom zal ik nooit beesten in mijn tuin actief verdelgen, zolang ik zelf niet ernstig geschaad wordt. Wij dénken dat het onze grond is. Het dieren- en plantenrijk heeft daar een andere mening over. Van "onkruid" tot mieren, wormen, kraaien, katten aan toe.”

Dus hoort kattenbaasje zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat zijn huisdier geen overlast veroorzaakt bij de buren. Ze weten het vaak dondersgoed, maar doen gewoon of hun neus bloedt. Dat ergert mij.

Pirata

Pirata

18-04-2020 om 12:31

"Dus"

Ik snap dat "dus" niet.
En zoals ik al zei, stop met je ergeren en ga iets leuks doen.

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 12:36

Sidney

“Weet je zeker dat je ervaring hebt met katten? Wat dénk je dat katten zoal doen de hele dag, naast plassen en poepen”

Een hele hoop meer kan ik je zeggen. Ik denk dat jij het of gewoon niet wilt zien of er zelf geen verstand van hebt om je vergoelijken wat je loslopende kat uitvreet buiten.

Pirata

Pirata

18-04-2020 om 12:37

Jessa

Ga nu even iets leuks doen

Jessa

'Een hele hoop meer kan ik je zeggen. '

Maar eerst schreef je dat je het niet wist ...

Erger u niet, verwonder u slechts

Verwonder je dan ook en erger je niet aan mensen die het echt niet leuk vinden als ze zich het apenzuur schrikken van een Noorse boskat die zich verstopt heeft onder het opbergrek in hun schuur en daar blazend en krijsend zit als de schuureigenaar binnenkomt. Of die het echt niet lekker vinden om in een verse drol te grijpen als ze aan het tuinieren zijn.

En mensen die niet zo'n fan zijn van kattengedoe vinden hondenpoep in de speeltuin ook niet oké hoor. Als je dan huisdieren wilt houden zorg je er voor dat ze geen overlast veroorzaken. Net als je met je kinderen doet. Die mogen van mij ook niet in de speeltuin poepen of aan mensen hun blote benen likken, tegen ze opspringen.

skik

Pirata

Pirata

18-04-2020 om 12:51

Geen nood

Ik erger me niet in dit topic, ik vermaak me.
Heb ik nu #100???

Pirata

Pirata

18-04-2020 om 12:51

Neeee

Nou, #101 is ook mooi...

Voor de kat

Onze kat is een binnenkat. Ze is bij ons komen wonen toen we geen tuin meer hadden maar een balkon. Alle voorgaande katten waren buitenkatten.
Deze is een binnenkat.

We hebben het geprobeerd. Met haar naar buiten, aan een lijntje, in een bench. Maar de grote weidse ruimte maakte haar angstig. En nadat ze een keer van het balkon gesprongen was en kwijt geraakt, een vreselijke ervaring voor haar en voor ons, blijft ze binnen.

Maar ik vind het wel heel sneu. Wat is dat nou voor kattenleven binnen? Alle vorige katten vonden het heerlijk om buiten te zijn en achter bewegende dingetjes en diertjes aan te springen en strooptochten te houden en met je mee te lopen tot de hoek, spelen en vechten met anderen als het nodig was en door anderen aangehaald te worden en eten gegeven. Een dan 's avonds weer naar huis en lekker op schoot liggen na een lekker maaltje en ergens onder de dekens kruipen of rondsluipen.
Op de vensterbank liggen als het zonnetje opkomt of ondergaat. En dan aan de volgende dag denken dat je er weer opuit gaat.

Een echt kattenleven.

Oh Skik

'Als je dan huisdieren wilt houden zorg je er voor dat ze geen overlast veroorzaken. Net als je met je kinderen doet. '

Oh, ik wou dat mijn buurvrouw dit las. Niet dat die haar kinderen aan mijn benen laat likken trouwens ... Maar wel gillen voetballen, krijsen, ruzie maken, zeuren, ...
Pfff, daar zijn mijn katten heilig bij.

Sydney

Ja, voordeel van katten is wel dat ze niet kunnen blaffen

skik

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

18-04-2020 om 14:49

Als je van katten houdt

Snap je ook dat ze niet binnen te houden zijn. AnneJ omschrijft het prachtig. Dat is het leven van de gemiddelde buitenkat. De binnenkat weet niet wat ie mist, een enkele uitzondering daargelaten.

Pirata

'Dieren hebben sowieso hele andere ideeën over eigendom van grond. Ze snappen niet dat wij geld betaald hebben voor het volslagen fictieve eigendom van een stukje aarde. '

Goed beschouwd doen katten hetzelfde als mensen. Wij geven geld aan iemand anders en zeggen dan dat een stuk van de aarde van ons is. Katten leggen ergens een drol neer en zeggen daarmee dat dat stuk van de aarde hún territorium is.

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 18:08

Sidney

'Dieren hebben sowieso hele andere ideeën over eigendom van grond. Ze snappen niet dat wij geld betaald hebben voor het volslagen fictieve eigendom van een stukje aarde. '

Precies! En daarom moeten hun baasjes hun verantwoording nemen. Pirata lijkt dat niet te begrijpen.

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 18:10

Hel simpel

Jouw huisdier = jouw verantwoording als eigenaar

Zo moeilijk is het niet, toch?

Pirata

Pirata

18-04-2020 om 18:12

Ga nu eens

Ga nu eens iets leuks doen! Je bent wel erg fanatiek over zoiets futiels. Maar dat snap ik vast ook niet 🤣

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 18:22

Pirata

Heb hele leuke dingen gedaan hoor, even andersom nu, Waarom reageer je overal zo snel op? Ga wat leuks doen zou ik zeggen. Knap je van op.

Pirata

Pirata

18-04-2020 om 18:25

Omdat

Omdat ik jou zo grappig vind, kijk ik af en toe even.
Geen zorgen, ik heb een leuke middag gehad.

Pirata

Pirata

18-04-2020 om 18:26

Vertel eens iets over jezelf?

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 18:28

Nou

“Omdat ik jou zo grappig vind, kijk ik af en toe even.
Geen zorgen, ik heb een leuke middag gehad.”

Fijn voor je,

Jessa

Jessa

18-04-2020 om 18:29

Pirata

“Vertel eens iets over jezelf“

Daar zijn weer andere draadjes voor Pirata.

Jessa

Ik snap wel dat het vervelend is als je in de tuin bezig bent, en je grijpt in een drol. Zeker als je zelf geen katten hebt en het dus van andermans kat moet komen. Maar dat is voor mij geen reden om mijn katten binnen te houden.
Het is niet zo dat ik katten heb genomen speciaal om mijn tuinierende buren eens lekker dwars te zitten.

Ik heb regelmatig last van de kinderen van de buren. Wat zeg ik, de hele straat heeft regelmatig last van ze. Toch is dat voor de buren geen reden om hun kinderen binnen te houden. En dat snap ik ook. Want als die kinderen niet naar buiten kunnen, breken ze binnen de tent af. Dan zeg je toch ook niet dat die mensen dan maar geen kinderen hadden moeten nemen?

Andere mensen hebben vast ook last van dingen die jij doet, ook al weet je dat zelf misschien helemaal niet.

Als je geen last wilt hebben van anderen, moet je in een hutje op de hei gaan wonen. Hoewel herten en marters ook vervelend kunnen zijn.

Dees

Dees

19-04-2020 om 08:43

Kat

Ach ik weet nog goed we hebben buren aan het plein die kregen een kitten. Super leuk die kinderen sjouwden er wat mee af, buurman haalde hem een keer uit de boom. Dat beestje was het helemaal. Inmiddels als ik om 6 uur in de ochtend naar mijn werk fiets print hij uit een hoekje van mijn tuin vandaan, als ik overdag thuis ben doet hij dat ook rond 9 uur. Overdag zie hem hem constant over het plein rondstruinen en in avond als het donker wordt springen onze door zonne-energie opgeladen lampjes steeds aan en als je kijkt is daar die kat van de buren.

Dan zou je zeggen wat gaf die ommekeer hé? Want het was eerst zo'n lieve huiskat die zich soms wat rond hun tuin verschanste. Nou de ommekeer gaf dat een kat blijkbaar niet genoeg was en er moest een hondje komen, hondje want een hond moet flink uitgelaten worden en een hondje kan blijkbaar af met straatje op en neer een drol bij iemand in de voortuin en klaar.

Sydney

Je weet dat je van kattenpoep toxoplasmose kan krijgen? Dat heeft destijds mijn examenjaar best dwars gezeten. En wat honden betreft, ik ben al drie keer gebeten door loslopende honden. Desondanks mochten mijn kinderen niet gillen in de tuin, of waar dan ook.

skik

Skik

'Desondanks mochten mijn kinderen niet gillen in de tuin, of waar dan ook.'

Jij bent blijkbaar niet maatgevend voor andere ouders. Zoals mijn buren.

Enne

Mijn katten mogen niet in andermans tuin poepen. Maar ja, als ze niet luisteren ...

40er

40er

19-04-2020 om 11:00

Sydney

Voor marters hoef je echt niet in een hutje op de hei hoor, die zitten hier ook gewoon!
Maar, dat is een wild dier. Ik hoef niet iemands HUISdier in mijn tuin te hebben. Geen hond, geen kat(en ook geen buurkinderen.)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.