Relaties Relaties

Relaties

Chaos in mijn hart (Relatie)


Belladonna

Belladonna

12-05-2020 om 15:40

Soulmate

Mijn partner dacht ook in die ander zijn 'soulmate' gevonden te hebben. Omdat ze in het begin die heerlijk opwindende seksuele aantrekkingskracht voor elkaar voelden.
Buiten dat was er bitter weinig wat hen met elkaar verbond, waren er nauwelijks dezelfde raakvlakken op diverse gebieden.

Dat je nu de deur in het slot gooit, wil niet zeggen dat je daarmee voor altijd 'je ware soulmate' (áls bliksemschicht dat uiteindelijk blijkt te zijn), kwijt bent. Daar ben je bang voor, omdat je ego het voor het zeggen wil hebben. Die wil het nú en niet op een later moment, want als jij zelf te diep gaat nadenken, dan bestaat er de kans, dat het ego zijn zin niet krijgt, dat de deur niet meer van het slot gaat, omdat andere opties toch waardevoller bleken te zijn.

Het is maar net waar je aan toe wilt geven. En of je het geduld op kunt brengen om te ervaren hoe je huidige relatie zich nog kan ontwikkelen/veranderen.

Belladonna

Belladonna

12-05-2020 om 15:50

#31 van Mario

Wederom helemaal mee eens. Precies wat ik eigenlijk ook bedoel.

Anemone

Anemone

12-05-2020 om 17:58

Wees gewoon eerlijk

Als je je bliksemschicht vertelt dat je al die tijd al een relatie had, ben ik benieuwd of ze nog steeds zo graag met je verder wil.

nou inderdaad

Misschien moet je gewoon tegen iedereen helemaal eerlijk zijn en open kaart spelen. En dan kijken wie er uberhaupt nog met je verder wil.
Misschien wel geen van twee. En mogelijk is dat nog wel de beste optie ook!

Anke

Anke

12-05-2020 om 21:43

Geen toekomst

Je bent met Bliksemschicht begonnen met een leugen. Dat komt niet meer goed. Als jullie doorgaan, komt ze daar toch een keer achter. Ik weet niet of je al ervaren hebt hoe bedrogen vrouwen reageren. Dat is voor niemand prettig. Kap met haar een bedenk eerst of je verder wilt met je huidige vriendin. Beide dames verdienen dat.

Stef

Stef

13-05-2020 om 00:02

Wat een

rottige situatie.
Je hebt het jezelf wel heel lastig gemaakt.
Kom hier nog maar eens uit...

Ik heb ook ooit even van 2 mensen tegelijkertijd gehouden. Ook eenmalig vreemdgegaan.
Maar dat wel meteen verteld en naar beide personen was ik eerlijk.
Maar ik vond het loeizwaar en voelde me echt doodellendig.
Ik vond het niet te doen, en heb toen met beiden gebroken. Dat was voor mij ook echt een echte, definitieve breuk. Later ben ik toch weer opnieuw begonnen met 1 van hen. Maar dat was echt een nieuwe start, geen voortzetting van.

Eigenlijk lijkt me dat voor jou ook de enige optie, met beiden breken en in je eentje verder, hoe moeilijk ook. Want hier ga je gewoon niet uitkomen lijkt me.

Stef

Stef

13-05-2020 om 00:04

verder lees ik niets dat erop wijst dat je bliksemschicht manipuleert.

Belladonna

Belladonna

13-05-2020 om 09:15

Loeizwaar

Dat is het, ja. Zekersteweten. Nu vooral nog voor jezelf, wanneer je ervoor uit gaat komen gaat het ook voor je vriendin loeizwaar worden. Dan gaat het even flink stormen, donderen en bliksemen...

Maar als je weet wat je aan elkaar hebt, bereid bent om alle kaarten op tafel te leggen, jezelf kwetsbaar en open naar elkaar durft op te stellen, jullie naar elkaars behoeften en verlangens willen luisteren en daarin naar elkaar toe bewegen, dan zal de zon weer achter de wolken vandaan komen, gaat de storm weer liggen en komen jullie in een nieuwe, andere fase van jullie relatie. Een storm laat lang niet altijd álle bomen breken. Buigen, dat zeker en het zet alles overhoop, maar onder het puin kan nog iets heel moois liggen te wachten voor jullie samen. Als het puin geruimd is, kun je immers samen weer gaan bouwen. Aan een nieuwe start, een relatie waarin jullie je eigen elementen (behoeftes, verlangens) duidelijk integreren in het geheel, zodat ze voor jullie beiden zichtbaar en bespreekbaar zijn en blijven.
Maar om als 'boom' in zo'n storm sterk te kunnen blijven staan, wel te buigen maar niet te breken, dien je wel te weten wat je wil en daar ook naar durven te gaan staan. En dat is iets wat jij alleen zélf kunt bepalen. Dat kan iemand anders niet voor jou doen.

Sorry voor de veelvoud aan beeldspraak.
Hopelijk zul je toch vooral de kracht kunnen opbrengen om voor jezelf de juiste keuzes te maken.

Heb wel nog iets waar ik je over wil laten nadenken:

Stel dat je voor jezelf zou besluiten om toch te bezien of de relatie tussen jou en 'bliksemschicht' zich verder zou kunnen ontwikkelen. Wat zou het met jou doen, als straks blijkt, dat je geheime liefde geen goede uitslag krijgt van het borstonderzoek? Dat zal waarschijnlijk de hele dynamiek van de verhouding dan wel veranderen. Je kunt het dan misschien voor jezelf niet maken, om ineens de relatie te verbreken. Uit piëteit voor haar situatie...terwijl je zelf feitelijk niet in zo'n situatie terecht had willen komen.

Misschien heel bizar dat ik dit zo stel, maar daarin tegen vind ik het dan ook erg bizar van 'bliksemschicht' dat zij bereid is om nogal wat energie te steken in dates pannen terwijl ze niet zeker is hoe het met haar gezondheid gesteld is.
Niet dat iemand dan niet vooruit mag kijken, maar je wil toch zelf eerst ook weten wat er met jezelf aan de hand is en daar jezelf even op focussen, voordat je straks een prille liefde meteen moet confronteren met een groot probleem. Want mocht de uitslag foute boel zijn, dan ga je samen een heel traject in, wat ook niet niks is.
En als je dat dan samenvoegt met alle toestanden rondom de relatieperikelen waar jij je nu in bevindt... Kun je dan nog die sterke boom zijn die zich in de zware storm overeind weet te houden?

Belladonna

Belladonna

13-05-2020 om 10:18

Voor mijn gevoel

gebruikte 'bliksemschicht' het ook enigzins als 'pressiemiddel', even als het ware tussen neus en lippen door mededelen, dat ze 'misschien borstkanker heeft'. Zodat de andere partij, jij dus, niet te snel zou afhaken. En daarbij ook nog even duidelijk stellen, dat ze wel dóór wil gaan, niet gaat zitten wachten en dus volop gaat voor nieuwe dates, nieuwe kansen... Echt, dat zeg je niet als je de 'liefde van je leven' bent tegengekomen, maar diegene teveel twijfelt naar je zin. Dan ben je echt wel aan het manipuleren. Anders zou je wel bereid zijn om iemand die nog niet helemaal weet wat hij wil, de ruimte te geven om met zichzelf in het reine te komen, om dan daarna te bezien of er een kans van slagen is met diegene.

Ik kwam er toch even op terug, omdat haar manier van doen daarin me niet lekker zit. Om je nogmaals te waarschuwen Koekepan, dat je in dit dilemma niet voor de 'duivelse' verheerlijking, de vurige lust kiest, maar voor echte liefde durft te gaan. Dat wat er al is tussen jou en je vriendin.

Maar hoe dan ook, uiteindelijk staat het iedereen vrij om te leven hoe ze zelf willen. Hoef je jezelf niets door een ander op te laten leggen.
Echter, 'die zijn billen brandt...zal op de blaren moeten zitten'. En toch ook...'na regen komt altijd zonneschijn'.

Belladonna

Belladonna

13-05-2020 om 11:26

Koekepan

Misschien ten overvloede, val ik teveel in herhalingen, maar het zou een steuntje in de rug kunnen zijn, daarom hierbij nog even wat reminders op een rijtje:

*Denk goed na en voel van binnen of de ander het echt allemaal waard is om alles wat je hebt te verliezen en of je je man/gezin deze pijn/verdriet wilt aan doen. Is de ander echt de ware en heb je voldoende lef om om het avontuur aan te gaan om het te ontdekken met alle risico’s van dien.
*Neem je eigen huwelijk/relatie onder de loep, hoe staat het met contact en de intimiteit, hoe goed is je relatie nog en als het nu even minder is, maar de basis was goed, ga daar dan voor. Herstel het contact en de aandacht voor elkaar.
*Verbreek al het contact met de ander, blokkeer wat nodig is en als het contact van de ander komt, wees duidelijk dat je dit niet meer wilt.
*En realiseer je dat je daarna in een rouwproces kunt komen, dat dit wel even kan duren en wat af en toe echt heel moeilijk is.

Stef

Stef

13-05-2020 om 11:34

Poe zeg Belladonna

Dat je ergens wat herkent in deze post kun je 'm nog niet helemaal op jezelf gaan betrekken.

En we weten helemaal niets over bliksemschicht, allemaal speculatie, invullen, oordelen.

Mario

Mario

13-05-2020 om 11:59

eens met Stef

Ben je nu niet wat aan het projecteren Belladonna ?

We weten niet veel van Bliksemschicht. Zij weet niet dat Koekenpan een vriendin heeft. Voor hetzelfde geld is het een vrouw die al jaren alleen is, nu eindelijk een man tegen komt waar het gigantisch mee klikt en die opeens weg is. Natuurlijk moet je iemands grenzen respecteren maar het is ook menselijk dat je het niet laten kan toch een keer contact te zoeken. Zij begrijpt natuurlijk ook niet waarom Koekenpan hem ineens peert.

Stel het vermoeden van borstkanker is waar. Ook heel menselijk dat je dat met je net-niet-meer geliefde wilt delen.

Zij zal ook voelen dat Koekenpan niet erg stevig staat in zijn besluit haar niet meer te zien. Dat zien wij al.

Koekenpan

Koekenpan

13-05-2020 om 12:37 Topicstarter

De tijd tikt door

Dank jullie wel voor je berichtjes. De tijd tikt door en heb heel erg veel nagedacht, mede dankzij jullie hulp. Heel erg bedankt! Jullie hebben gelijk dat geen contact met ''bliksemschicht'' inderdaad het beste is. Hoe moeilijk ik dat ook vind, het lijkt wel een soort verslaving.

Mijn ''bliksemschicht' is zo'n drie jaar geleden gescheiden en single. Het was haar tweede man met een huwelijk van zo'n 10 jaar. Ze heeft in die drie jaar heel, heel, heel veel dates via o.a. Tinder gehad, zei ze zelf. Met dates bedoelt ze dan ook leuke dingen doen zoals koffie drinken, bioscoop en terrasjes met mannen.

Het allerbelangrijkst is inderdaad zoals jullie ook schrijven dat ik eerst voor mezelf voor 100% helder moet hebben of ik oud wil worden met mijn huidige vriendin. Zij is tenslotte mijn eerste vriendinnetje, die ik ooit heb gehad en waar ik alles ook voor de eerste keer mee beleef. Een echte rots in de branding en we vullen elkaar op vlakken aan.

Mochten mijn huidige vriendin en ik toch uit elkaar gaan, dan is alles wat daarna gebeurt met of zonder ''bliksenschicht'' iets voor later. Focussen op het nu en focussen op mijn huidige relatie, zonder contact met de vurige ''bliksemschicht''.

Ik heb met mezelf afgesproken, lijkt echt op een verslaving zeg, dat ik mijn telefoon minder aanraak, zodat ik minder op haar sociale media ga spieken. Afbouwen en de tijd tikt door.

Dank jullie allemaal wel voor jullie tijd en moeite. Ik houd jullie op de hoogte!

Belladonna

Belladonna

13-05-2020 om 12:38

Ik hou m'n mond wel

Sorry hoor, dat ik te ver, te veel doordraaf.

Nogmaals, iedereen moet het zelf maar weten.

Ik bedoelde het alleen maar goed.

Mario

Mario

13-05-2020 om 12:50

Koekenpan

Blokkeren van Bliksemschicht is de enige optie als je kiest om nu met je vriendin verder te gaan.

'afgesproken dat ik minder mijn telefoon aanraak' klinkt weer als een achterdeurtje openhouden.

gewoon haar blokken, dat kan je gewoon je telefoon aanraken.

Anders zal je in deze tweestrijd blijven

Kan je dat niet: wees dan eerlijk tegen beide partijen

Koekenpan

Koekenpan

13-05-2020 om 13:40 Topicstarter

Blokkeren en door!

Je hebt gelijk! Ik bedoelde meer van mijn telefoon wegleggen, omdat ik nog zo zwak ben om haar naam in FB in te typen en dan naar haar foto's te staren, zelfs geblokkeerd is dit nog mogelijk.

Voor nu zijn de deuren gesloten naar mijn bliksemschicht, hoe moeilijk ik dat ook vind. Focus op wat ik nu heb.

Ik houd jullie op de hoogte!

@Belladonna, hou alsjeblieft NIET je mond. Ik heb heel veel aan je berichtjes!

Mario

Mario

13-05-2020 om 14:31

top

goed gedaan en kom hier maar voor steun

Koekenpan

Koekenpan

13-05-2020 om 14:39 Topicstarter

Bizar

Net voordat ik haar ook op Whatsapp wilde blokkeren kreeg ik een hartje toegestuurd.
Hmm zomaar uit het niets.

Wat misschien nog ''vreemder'' is, is dat ik er een beetje boos van word? Boos is wellicht een groot/zwaar woord, maar geïrriteerd? Het is in ieder geval nu niet het gevoel dat ik in de wolken ben. Hmm heel gek dit.

Nu al mijn moed verzamelen en haar sturen, dat ik dit echt niet meer wil. Daar ga ik!

nee

gewoon negeren en haar blokkeren!

Koekenpan

Koekenpan

13-05-2020 om 15:24 Topicstarter

Uitslag

Hmm wat ik me herinner.... Ze heeft denk ik de uitslag van het borstonderzoek gekregen... Hmm wat een rare dag, maar opnieuw negeren is het allerbeste.

Belladonna

Belladonna

13-05-2020 om 15:30

Oké Koekepan

Voor jou zal ik mijn mond niet houden. Je bent ook niet voor niets op dit forum terecht gekomen. Omdat je je probleem toch bespreekbaar wilde maken. Omdat je zo met je handen in het haar zat en niet meer wist wat te doen door de ontstane situatie en gevoelens die daarbij om de hoek kwamen kijken.

Nu moet je even sterk en streng voor jezelf zijn. Inderdaad wat Jippox schreef, negeren en blokkeren. Dat is wat nu echt het beste is om te doen.

Als ik je het volgende vertel, begrijp je dat misschien.
Mijn partner heeft in de periode dat hij een geheime relatie had, meerdere keren op het punt gestaan om deze te beëindigen. Omdat hij er niet langer mee wilde doorgaan, met die hele façade. Genoeg had van het stiekeme gedoe, het liegen tegen mij, in mijn onwetendheid samen met haar intieme momenten deelde. Maar voet bij stuk houden, oh wat vond hij dat moeilijk. Het vlees was telkens weer toch te zwak, als zij weer een berichtje stuurde met "hoe fijn ze het toch altijd hadden als ze samen waren, hoe heerlijk ze dan konden praten, lachen, stoeien, zwijmelen...", enzovoorts. Dan zwichtte hij toch weer voor haar charmes en stemde er dan toch weer mee in om een middag in het geheim ergens met haar door te brengen. Wat hem nadien alleen maar meer een groot schuldgevoel opleverde...Heeft het zichzelf heel kwalijk genomen dat hij haar niet kon negeren, niet had geblokkeerd, niets van dat alles deed, omdat het zo verslavend werkte...

Ik was voor zijn escapades met die ander ook de eerste vrouw waarmee hij alles samen deed. Hij heeft voordat hij mij leerde kennen, niet zo heel veel 'geëxperimenteerd' met andere meisjes/vrouwen. Zo zat hij niet in elkaar.
En toen kwam zij in beeld en werd hij nieuwsgierig naar hoe het zou zijn met een andere vrouw. Dat gevoel bij hem heeft er mede voor gezorgd, dat hij is bezweken voor de verleiding, naast het onstane gebrek aan intimiteit tussen hem en mij...

Mijn partner zou dus willen dat hij sterker was geweest. Dat hij mij niet zo verschrikkelijk veel pijn en verdriet had hoeven doen. Dat hij vastberadener was geweest om het intimiteitsprobleem tussen ons op te lossen, daaraan te werken in plaats van het bij een ander te gaan halen, zijn behoeftes en verlangens met een andere vrouw te delen en te vervullen.

Wees jij dan in ieder geval de persoon, die mijn partner had willen zijn. Ga niet dezelfde weg, zorg niet voor nog meer verwijdering tussen jou en je vriendin, maar zorg dat jullie weer dichter bij elkaar komen. Dat voelt vele maken fijner dan de tweestrijd en de dilemma's van een geheime relatie.

Mario

Mario

13-05-2020 om 15:40

eens met Jippox

Het klinkt en voelt misschien hard maar niet meer reageren en blokkeren.

En,

Werp anders eens een blik op de serie ‘verder na ontrouw’- draadjes. Met name in draad 4 en 5 veel pijn en verdriet van dames die thuis een man hadden die hen net zo ongevoelig behandelden als jij.
Want je hebt het constant over bliksemschicht. Dat je amper over je vriendin schrijft, komt m.i. erg gevoelloos over.

Daarnaast lieg je tegen beide dames. Zelfs als je voor je vriendin kiest, zal bij jou altijd een geheim wortelen. Ook iets om eens bij stil te staan...

Wees eerlijk en deel het in ieder geval met je vriendin zodat zij ook kan overwegen of ze nog wel met jou verder wilt gaan.

juf Ank

juf Ank

13-05-2020 om 20:06

koekenpan

Ik heb het gevoel dat je hier precies hetzelfde doet als IRL. Je praat met iedereen mee, geeft ze allemaal gelijk terwijl je het eigenlijk helemaal zo zeker niet weet.
Ik begin te denken dat jij met alle relaties moet stoppen en eens heel goed je binnenkant moet gaan bekijken.
Als je het mij vraagt dan neem jij je vriendin nog steeds in de maling. Je bent aan het rotzooien en je WIL er eigenlijk stiekem niet mee ophouden. Je bent niet eerlijk. Zelfs niet tegen jezelf denk ik zo.
Jouw vriendin verdient beter.

Stef

Stef

14-05-2020 om 12:04

Negeren???

Ik zal het wel compleet missen maar wat bizar dit gek.
Je 'grote liefde'?? Waar je nog maar net half half mee gebroken bent heeft mogelijk borstkanker en wil dit even met je delen en dan negeer je dat?
Alleen omdat je zelf je eigen impulsen niet onder controle hebt?

En dat dat hier wordt gepromoot vind ik ook, heuh, onbegrijpelijk.

Natuurlijk is het niet verstandig nu haar grote steun en toeverlaat te zijn maar je hebt toch hopelijk wel een beetje medemenselijke interesse in je 'soulmate' waarbij je je eigen gevoel even kunt parkeren??

Als mijn grote liefde morgen met me breekt zou ik me wel erg ongelukkig voelen als de dag erna blijkt dat ik ook compleet niet meer besta voor hem.

Mario

Mario

14-05-2020 om 13:12

Stef

Kijk het gaat om het volgende: koekenpan zit in een dilemma: de boel opengooien of voor zijn vaste partner gaan.
wat stel jij voor dan? Dat hij voor zijn vaste partner gaat en toch contact met minnares blijft houden ? En dan niets zegt tegen de dames?
Ja het lijkt heel empatisch uit medeleven haar te steunen en dat is het ook. Maar doe het dan ook echt oprecht: vertel dan haar hoe het zit en je vaste partner ook.

Want wat houdt medeleven in als je intussen gewoon bedrogen wordt omdat er nog een vaste partner is waarover je niets weet?

Ik zou er voor passen hoor

Belladonna

Belladonna

14-05-2020 om 14:32

Empathie

Ja, dat is mijn idee ook. Dat je pas echt oprecht bent, als je in alle openheid empathie toont. Dus dat iedereen dan ook weet wat er speelt. Nu is er veel te veel 'ruis', op alle lijnen die Koekepan uit heeft staan. Te veel onwetendheid, mensen die in het ongewisse verkeren terwijl er iemand tussen staat die naar beide kanten zaken verzwijgt en in het geheim doet, achter ieders rug om. Handelingen, waar je hoe dan ook gevoelens van mensen mee kwetst, willens en wetens.

Zou hij reageren op het laatste berichtje van 'bliksemschicht', dan is dat weer voeding geven aan de situatie die tussen hun ontstaan is. Dan onstaat er weer hoop. Op (hernieuwd) contact, op dat er toch meer is, op dat hij toch met haar in contact wil blijven. Terwijl zijn vriendin van niets weet. En andersom 'bliksemschicht' niet weet dat ze Koekepan in een verwarrende situatie brengt, omdat zij niet weet dat hij gebonden is, een vriendin heeft.
Zo lang zijn vriendin van niets weet, kan hij niet op een eerlijke en open manier onderzoeken of 'bliksemschicht' überhaupt wel of niet de liefde van zijn leven zou kunnen zijn, laat staan dat hij haar kan steunen bij een mogelijk minder goede uitslag van het onderzoek. Zoiets kun je niet in het geheim doen.

Dus dan is het ergens misschien gewoon beter om je óf helemaal niet meer in te laten met je minnares, op geen enkele manier, óf alles open gooien en vertellen tegen je vaste partner en minnares, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om voor zichzelf te bepalen hoe ze met de ander en hun leven verder willen vanaf dit punt.

Stef

Stef

15-05-2020 om 09:02

Pppfftt

Wat maken jullie het ingewikkeld zeg.

En erg vanuit ts bekeken.
Als ik bliksemschicht zou zijn zou ik me dubbel rot voelen als buiten het dumpen ik nog eens extra gedumpt zou worden; eerst als partner en daarna als mens. Als er zelfs geen interesse is in zo'n voor haar vast erg belangrijke uitkomst...

En ja, koekenpan maakt er een puinhoop van. Maar daar hoeft bliksemschicht niet extra rot door behandeld te worden. Zij kan er niks aan doen dat koekenpan zich zo in de nesten heeft gewerkt.

Stef

Stef

15-05-2020 om 09:08

Echt medeleven

mmhh, ik ken ts niet goed genoeg maar de vraag is of hij echt medeleven kan hebben.

Een beetje (nep zo je wil) medeleven is voor haar altijd nog minder pijnlijk dan nu genegeerd worden.

Wat ik voorstel?
Dat schreef ik al, ik zou met beide vrouwen breken en gewoon even alleen gaan.
Maar ergens (tussen regels door) lees ik dat ts dat (nog lang) niet gaat doen....

Opengooien.. Ik ben zelf niet vd oneerlijkheid. Maar stel bliksemschicht heeft borstkanker en hij blijft bij de breuk, dan vraag ik me af in hoeverre je haar nu achteraf nog blij gaat maken met eerlijkheid.

Stef

Stef

15-05-2020 om 09:11

Je kunt toch gewoon communiceren met elkaar???
Als het met bliksemschicht echt zo goed loopt.
Dan kun je toch gewoon zeggen ik hou van je, leef met je mee, hoop dat je goede uitslag hebt maar ik wil geen relatie meer met je en durf contact niet aan??

Of wat dan ook.
Maar gewoon nu negeren vind ik wel erg uh hufterig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.