Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Pluk

Pluk

11-05-2020 om 22:56

Overgangsnormen VO


Yaron

Yaron

19-05-2020 om 08:56

Zeetakje

Wat een nare lerares, hoe kan ze nu zo'n opdracht geven. Ik vind sowieso groepsopdrachten, waarbij de leerlingen elkaar moeten ontmoeten niet slim in deze tijd. Zoon zit ook in 4 havo, maar zou dan ook nog een uur moeten fietsen voor dat soort dingen. Die werkt wel met een klasgenoot samen aan een opdracht, maar alles gaat via videobellen of Whatsapp. Maar wat je zegt over zoveel werk in 4 havo herken ik het niet, zoon ook niet, maar zijn klasgenoten klagen er wel over. Binnenkort ook toetsweek, maar geen probleem zegt hij, zolang je vanaf het begin van het schooljaar alles hebt bijgehouden hoef je het nu niet druk te hebben volgens hem. Ze hebben ook maar een paar extra opdrachten gekregen als vervanging voor de vorige toetsweek, de rest van de opdrachten stond al lang op de planning.

Zeetakje

Zeetakje

19-05-2020 om 09:28

Yaron

Dochter moet ook een behoorlijk eind van huis om op school te komen. En inderdaad gaan de andere samenwerkopdrachten via Skype ed. Of de docent past de opdracht aan, zodat het alleen gedaan kan worden.

Dochter staat er gelukkig wel goed voor, maar ze maakt zich wel zorgen omdat ze zoveel huiswerk in moeten leveren naast het werk voor de se- toetsen. Toevallig hebben ze net bericht van de mentor. Die gaat voor de zoveelste keer een aantal docenten aanspreken op de hoeveelheid werk naast het pta-gedeelte.

Voor de overgang zijn het volgen van alle online lessen, het tweede rapport en inleveren van al (met de nadruk van school op 'al') het huiswerk bepalend. En dat huiswerk vraagt zoveel meer tijd dan anders, dat de rest er zo langzamerhand een beetje bij in begint te schieten. Het lijkt wel of een aantal docenten een wedstrijdje "wie zorgt voor het meeste schrijfwerk" houden.

Wat fijn dat het bij jouw zoon zo lekker loopt. Hoewel we hier ook niet te hard mogen klagen denk ik. Ze krijgen in ieder geval iedere dag les.

MC

MC

19-05-2020 om 10:42

voortgangstoetsen cancelled

Zoon heeft vanochtend te horen gekregen dat alle voortgangstoetsen gecancelled zijn en dat er alleen nog PTA toetsen zullen zijn. De 3e toetsweek was natuurlijk ook al vervallen. Ben benieuwd welke overgangscriteria ze zullen geven.
Volgens mij is zoon niet de enige die de 2e helft van het schooljaar nodig had om een eindspurt in te zetten en cijfers op te halen.

Kan een heel prima plan zijn voor sommige leerlingen. Van h4 naar mbo, en dan evt hbo erachteraan. In geval v jouw zoon klinkt het echt als een serieus te overwegen optie. Gewoon werk van maken!

Ingrid

Inderdaad, mbo is 3 jaar en dan eventueel nog door . Overigens: ook op het mbo kan de organisatie slecht zijn, maar dat is een beetje inherent aan onderwijs denk ik soms

MC

MC

19-05-2020 om 15:58

IngridT

Ik krijg zoon alleen naar MBO als de school duidelijkheid heeft gegeven over hoe en wat.
Ik lees ook verhalen over dat leerlingen zelf mogen kiezen of dat er zomerschool komt dat bepalend zal zijn voor overgang,
Vraag me wel af of elke school zelf de overgangscriteria mag maken, want er wordt zo wel heel veel verschil gecreëerd.

Pluk

Pluk

20-05-2020 om 07:52

Ouders beslissen

https://www.gelderlander.nl/binnenland/ouders-beslissen-of-hun-kind-volgend-schooljaar-blijft-zitten~a11c542c/

Ouders beslissen bij sommige scholen of hun kind overgaat. Wat vinden jullie daarvan? Ik vind het wel een goede oplossing eigenlijk. Mijn ervaring is dat sommige docenten nu echt niet zien of mijn kind zijn best doet, dus een open gesprek tussen school, kind en ouders zou ik het prettigst vinden.

Armoe

Als je als school na 2,5 maand afstandsonderwijs dusdanig slecht zicht hebt op de voortgang van een leerling dat je de beslissing bij de ouders legt moet je je als school afvragen hoe slecht je dat afstandsonderwijs dan geregeld hebt.

skik

Pluk

Pluk

20-05-2020 om 08:52

Klopt

Maar als dat de realiteit is, dan vind ik dit beter dan als de docenten met hun oordeel leidend zijn. Er zijn docenten die nog helemaal niet online zijn geweest en het huiswerk hoeft ook niet ingestuurd te worden. Wat kun je dan zeggen over een kind? En de mentor heeft hier tot nu toe twee keer online gemeld voor zijn eigen vak. Dus tja, wat moet hij daar nu over zeggen?

Tja

Als je het online onderwijs zo slecht op de rit hebt dat dit nodig is, lijkt me dit beter dan dat je docenten die het kind op straat niet eens zouden herkennen laat beslissen.
Ik denk dat de meeste ouders ook echt wel een beslissing zouden nemen die voor hun kind het beste uitpakt. Je wil als ouder je kind ook niet een jaar aandoen waarin hij het hele jaar tegen mislukking en ellende aankijkt. Bovendien weet je als ouder beter of je kind wel of niet zijn best heeft gedaan dan als docent. Ik heb geloof ik 130 leerlingen en hoewel ik ze goed ken, zie ik niet wat er thuis gebeurt. Ik kan zien of ze de lessen volgen, en of ze hun huiswerk maken, maar hoe zwaar ze het hebben met de hele situatie weet ik ook niet. Wij geven zelf een advies maar de ouders mogen ervoor kiezen om dat naast zich neer te leggen. Tot nu toe heeft nog geen enkele ouder / leerling dat gedaan. Resultaat in mijn mentorklas: twee blijven zitten, drie stappen over van Vwo naar Havo, de rest gaat over.

Suus

Suus

20-05-2020 om 10:51

Ouders kiezen

Ik heb het artikel in de krant ook gelezen.
Eerlijk? Ik zou het heel moeilijk vinden om als ouder een beslissing te moeten nemen.
Kind staat vijf tekorten waarvan tweemaal een 5.4 (net onvoldoende dus waarvan ik normaliter verwacht had dat hij die wel naar net tussen de 5.5-6.0 omhoog had kunnen halen, maar zeker niet ruim. Het houdt allemaal niet over).

OPTIE 1 zittenblijven:
Voordelen:
- er meer basis in krijgen en veel herhaling en hopen dat kind op die manier beter voorbereid het examenjaar ingaat

Nadelen:
- ongemotiveerd, want saai en alles heb je al gehoord. Dus ga je je huiswerk dan allemaal weer maken? Ik denk t niet.
- mocht ie alsnog zakken in het examenjaar dan van school af, want tweemaal achtereen doubleren mag niet
- vrienden kwijt, dus sociaal opnieuw beginnen (en hij heeft al weinig contacten, nauwelijks feestjes etc)

OPTIE 2 Toch overgaan naar examenjaar:
Voordelen:
- voorkeur van kind. Want mocht ie zakken dan weet ie wel een beetje wat je kunt verwachten, dus iets minder stress (zijn beleving)
- met klas mee dus vrienden behouden en alle leuke examendingen met je gewone klas beleven

Nadelen:
- met een behoorlijke achterstand het examenjaar is dus erg grote twijfels of hij gaat slagen
- kind is niet gemotiveerd genoeg om zelf stappen te zetten en extra hard aan de bak te gaan

Ik zou werkelijk waar niet weten waar we goed aan doen.
Als ik de keus aan kind laat, wil hij overgaan, wat ik ergens ook wel kan begrijpen. Natuurlijk is het fijner om met je oude klas mee over te gaan. En dan de gok maar nemen en zien hoever je komt. Zo zal kind ernaar kijken.
Maar is het ook het beste besluit (mochten we de keuze hebben natuurlijk) ??

Suus

Ik liet hem overgaan, als ik die keuze kreeg.
Als hij nu blijft zitten kost het hem een jaar. Als hij volgend jaar zakt kost het hem ook een jaar. Dat maakt dus nauwelijks uit.
Het sociale aspect is gigantisch belangrijk. Ik zou hem die afsluiting met zijn klas en zijn vrienden gunnen, of hij nu zakt of niet.
Zittenblijven, zeker bij zulke marginale tekorten, levert nauwelijks wat op. (Ik weet niet hoe laag de andere onvoldoendes zijn)
De motivatie zakt naar een nulpunt, hij gaat echt niet beter zijn best doen. Hij zal ook altijd blijven denken dat hij het echt nog wel had opgehaald.
De school gaat volgend jaar meer doen dan anders aan het bijspijkeren van op-het-randje-leerlingen.

Het is duidelijk wat ik zou doen, als moeder maar ook als docent zou ik hem de kans geven. Maar tenzij hij toevallig bij mij op school zit beslis ik dat niet. Trouwens, ik heb geen Havo-4. Wel Vwo-5. Zelfde advies.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

20-05-2020 om 11:30

Ik vind het nog niet zo gek hoor

Het gewone klassikale onderwijs is van het ene op het andere moment gestopt.

Er is niet echt meer getoetst hier op de school van jongste. Na een paar weken gingen docenten ineens massaal toetsen inplannen omdat ze cijfers wilden verzamelen. Er kwam ineens veel druk bij leerlingen te liggen en het werd onredelijk zwaar. School heeft aangegeven dat toetsen alleen diagnostisch mogen zijn en dat cijfers daarvan niet meetellen.
Er zijn dus geen echte cijfers meer van na 16 maart. Er is wel aanwezigheid in de lessen die gecontroleerd wordt, huiswerk waarvan gecontroleerd wordt of het is ingeleverd en andere dingen waaruit motivatie blijkt of juist gebrek daar aan. Maar die motivatie of het gebrek daar aan zegt weer niet alles over het niveau dat de leerling daadwerkelijk heeft. School heeft eerder ook al aangegeven dat de afsluitende toetsweek niet doorgaat.

Dus op basis van welk hard criterium kan nu beoordeeld of een leerling over kan?
Mijn man, docent op dezelfde school, is mentor van havo-3. Hij spreekt zijn leerlingen wekelijks en geeft ze les voor 2 vakken. Hij heeft dus wel een beeld van wie kansrijk is en voor wie het minder verstandig is. Niet de armoe waar Skik over spreekt.
Tegelijk ziet hij ieder jaar dit: met kerst staat zeker de helft op zittenblijven. Rond Pasen is dat nog ongeveer een kwart. Uiteindelijk blijven er meestal iets van 3 zitten. Maar wie bepaalt dan nu wie die 3 zijn? Op basis waarvan kun je nu zien wie dat zouden zijn?
Hij pleit voor serieuze adviezen aan leerlingen en ouders maar idd dat de eindbeslissing bij diezelfde leerlingen en hun ouders ligt. Hij verwacht overigens ook wel realisme bij de meeste van hen. Dus dat een negatief advies ook vaak zou worden opgevolgd.

Er is dus nog geen overgangsregeling vastgesteld, die verwachten we op korte termijn. School heeft al wel laten weten dat de mening van leerlingen zeer serieus zal worden genomen maar nog niet op welke manier dat zal gebeuren.
Persoonlijk zou ik het prima vinden als het zo gaat. Ik hou op zich van insteken op kansen en zie liever iemand onterecht doorgaan dan onterecht blijven zitten. Ik zou geloof ik wel mogelijk maken dat degene die zich er op verkijkt en na het overgaan in de problemen komt wel terug kan naar het vorige jaar. Maar ik heb geen idee natuurlijk of zoiets roostertechnisch zou kunnen.

Heel goed idee

Ik vind het een heel goed idee om ouders te laten beslissen over zittenblijven.

Ouders kunnen veel beter dan leerkrachten voorspellen en beinvloeden wat het kind in die 8 weken NA de beslissing en VOOR de start van het volgende schooljaar nog allemaal gaat doen om zich voor te bereiden op het volgende schooljaar.

In sommige gezinnen zullen tijdens de lockdown problemen gespeeld hebben die er in de zomer veel minder zullen zijn. Jonge brusjes die niet naar de kinderopvang/school/bso konden, ouders in de zorg die extra diensten moesten draaien, een gehandicapt brusje dat niet naar de dagbesteding kon. Kinderen die daardoor onderwijsachterstanden hebben opgelopen, kunnen in de zomervakantie een inhaalslag maken.

Het kan ook gewoonweg zijn dat ouders niet op de hoogte waren van de oplopende achterstanden bij kindlief, omdat er geen toetsen werden afgenomen, geen cijfers werden gegeven, of niet met ouders werd gecommuniceerd. En dat een dringend-maar-niet-bindend zittenblijfadvies van school de schop-onder-de-kont is die de ouders nodig hebben om de boel weer op de rails te krijgen.

Tamar

Tamar

20-05-2020 om 11:49

Suus

Mocht je er het geld voor hebben, mijn thuiszitter is geslaagd met alleen een paar weekends examentraining van SSL. Die kreeg dus helemaal niks, ook geen afstandsonderwijs.

Suus

Suus

20-05-2020 om 12:18

Examentraining

Zo’n examentraining kan zeker zinvol zijn en is ook echt wel iets waar ik tzt naar zou kijken (en qua kosten idd).
Ik denk wel dat dat echt kan helpen.

De tekorten van mijn zoon zijn om precies te zijn: 5.4 / 5.4 / 4.8 / 4.1
De overige cijfers zitten tussen de 5.7 - 7.1. Hij heeft nu twee compensatiepunten (waren er drie, maar vlak voor crisis een toets verknald dus nu net geen compensatie meer voor dat vak).
(En een 7.8 voor gym maar dat telt niet echt mee).
Samengevat: 5 tekorten, 2 compensatiepunten en een iets te laag gemiddelde van de kernvakken.

Ik neig er ook wel naar om over te gaan en dan maar zien waar het schip strand. Dan behoud je idd het sociale aspect dat ik hem ook wel weer gun.
Zoals gezegd: hij doet het minimale, is netjes online aanwezig en huiswerk en opdrachten af, maar geen innerlijke motivatie om zaken die hij moeilijk vindt uit zichzelf op te pakken en extra voor te oefenen, herhalen, vragen stellen. En dat gaat hij naar mijn inschatting ook niet doen. Hoe vaak ik het al gezegd heb dat het nú extra stappen zetten is en je de overgang in eigen hand hebt: het gaat het ene oor in, andere oor uit. Gewoon een luie puber.
Dus hoe dan ook, gaat hij het lastig krijgen.

Maar wat Aagjes man stelt, snap ik ook. Veel pubers starten slecht en hebben de eindspurt nodig om over te gaan. En die is er nu niet. Dus idd: hoe bepaal je dat de leerling het wel/niet aankan?

Suus

Ze groeien ook nog, in rap tempo op deze leeftijd. De typische luie puber uit 4-Havo kan in 5-Havo opeens het licht zien. Omdat hij ouder is, omdat hij de kans heeft gekregen om het te laten zien... gebeurt best vaak.

Pluk

Pluk

20-05-2020 om 13:02

Sociaal

Mijn kind zou op basis van de cijfers van 15 maart blijven zitten, maar het is er ook eentje die graag een eindspurt maakt. Ik was al wel (voor mezelf) aan het bedenken dat van 3 vwo naar 4 havo een goede stap zou kunnen zijn. Maar het sociale aspect vind ik heel zwaar wegen. Ik weet dat hij het erg naar zijn zin heeft in zijn klas. Hij wil dus ok echt niet vrijwillig overstappen.

Blijven zitten in 3 vwo vind ik zelf geen fijne optie. Dan moet je weer al die vakken opnieuw doen en het zijn er zoveel.

Dus ik zou ook gaan voor overgaan. Met vakken die hem liggen en meer overzicht zou het best wel eens goed kunnen gaan. Hij staat nu 1 vijf bij de vakken die meegaan. Maar ook een acht.

Ik verwacht echter wel negatieve adviezen. Misschien valt het mee, ik wacht even af.

gedeelde verantwoordelijkheid

Ik vind het best een lastig dilemma. Natuurlijk zie je als ouders meer qua thuis werken en motivatie, maar als school heb je beter in zicht wat een volgende klas gaat vragen van leerlingen. Ik kan als ouder dit niet meenemen in mijn overweging.

Hier een kind wat mogelijk zou gaan opstromen. Net was afgesproken dat hij de laatste periode op een hoger niveau gaat werken voor alle vakken en toen gingen de deuren dicht en moet hij alles zelf regelen. Er worden nauwelijks lessen gegeven dus hij moet de leerstof zelf verwerken. Dit lijkt hem goed af te gaan. Hij heeft zijn huiswerk af (tenminste ik krijg geen signaal dat spullen niet ingeleverd zijn) en heeft nog ruim vrije tijd over om te gamen. Hij hoort van klasgenoten, dat het heel veel is wat gedaan moet worden, terwijl hij het niet anders vindt dan anders. Maar hoe ga je nou beoordelen of een kind in staat is om het op een hoger niveau wel aan te kunnen. Ik weet dat het nu lukt, maar het wordt niet getoetst. Ik kan niet oordelen of zijn huiswerk van voldoende niveau is. Ik heb hierbij wel behoefte aan overleg met de school.

Suus

Suus

20-05-2020 om 14:21

Huiswerk

Nou, mijn kind blijkt dus toch niet zo braaf.
Hij heeft net gehoord dat er voor een vak binnenkort al het huiswerk van de afgelopen weken ingeleverd moet worden. En och jeee....hij had weleens wat overgeslagen. Want tja....er hoefde toch niks ingeleverd te worden (zoals wel voor sommige andere vakken), dus kon best wat overslaan. Vond ie. EN er komen nog wat formatieve toetsen aan voor dat vak is al aangekondigd.
Ik vind het enorm dom van em, ik heb zo vaak gewaarschuwd dat er op inzet gelet zal worden en dat is is dus o.a. online aanwezigheid, huiswerk maken en opdrachten inleveren. Zorgen dat je alles doet wat er gevraagd wordt, zodat ze daarop niks kunnen aanmerken.
Op mijn vraag welke vakken hij nog meer huiswerk niet had bijgehouden kwam geen duidelijk antwoord 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️.

Nou, dan kan ik wel inschatten wat het advies van school gaat worden, zeker als hij die formatieve toetsen (binnenkort ook online toets voor een ander vak) slecht maakt...

Wat moet je toch met zo’n joch ?

Mijn school...

Mijn school neigt ( weet ik sinds gisteren) richting een dwingend besluit van de rapportvergadering. Die dan over iedere leerling moeten gaan stemmen.

Ik ben zwaar tegen, en doe er alles aan om ze op een ander spoor te zetten. Voor alle leerlingen waar twijfel over is ....Veel liever goede gesprekken voeren met leerling en ouders. Daarna met de lesgevend docenten besluiten over een ( onderbouwd) advies wat wij denken dat het beste is. Daarna de leerling samen met ouders laten besluiten wat ze doen.

We hebben nl ECHT minder zicht op de leerlingen. En op deze manier weet je zeker dat alle docenten ( en ook de ouders, leerlingen en mentoren) zich vrij voelen om eerlijk hun menig te geven en na te denken over opties. Zonder bang te zijn voor mogelijke gevolgen van hun uitspraken. ( ‘als ik tegenstem is het straks mijn schuld dat deze leerling niet over gaat ‘).

Ik denk dat de besluitvorming daardoor veel eerlijker wordt, en waardevoller. je voorkomt een hoop gedoe qua revisie ( als je als school echte Dwingende besluiten neemt in deze warrige en onduidelijke tijd moet je ook zeker weten dat je alle leerlingen op dezelfde manier beoordeelt, en dat is nu echt heel lastig). En je voorkomt ook nog eens een hoop verwijten of klachten als achteraf blijkt dat je bv msch toch beter wel had kunnen doubleren. Want Het is samen samen besloten, niet opgelegd door 1 partij. Veel fijner.

( ik ben jaloers Alison. Want zo gaat t volgens mij bij jou op school....)

Tamar

Tamar

20-05-2020 om 15:05

Suus

SSL geeft al inhaaltrainingen in de zomer, na de overgang 4/5 HAVO of 5/6 VWO. Ik ga mijn zoon daar wel heen sturen, gewoon om de gemiste stof in te halen. Mijn dochter zegt dat ze er ook voor de vervolgstudie (ooit) veel aan gaat hebben.

En verder is het ook weer niet zo veel leerstof op de middelbare school. Als je slim bent en flink je best doet haal je het zo in. Inderdaad een kwestie van op tijd het licht zien.

Suus

Suus

20-05-2020 om 15:43

Licht zien

Vooral dat, op tijd het licht zien !!
Maar moet het licht wel eerst aangaan

IngridT

Zo gaat het bij ons inderdaad, gelukkig. Ik heb alle gesprekken al gevoerd: wat is het beste voor het kind? We waren het altijd wel eens, kind en ouders en ik. Ook omdat ik meestal na een slecht rapport 1 al begin met de “Natuurlijk kun je het ophalen maar wat doen we als dat niet lukt?”-gesprekken. Daar heb ik nu enorm veel profijt van.

Pluk

Pluk

20-05-2020 om 19:20

Bericht

Hier ook bericht dat er adviezen komen van de leerkrachten, dan kansen om met formatieve toetsen en werkhouding jezelf te verbeteren en dan een definitief advies. Maar ouders en kind mogen dit naast zich neerleggen. Ik vind het een bijzondere manier van werken, maar ben er wel blij mee. We kunnen nu onze eigen afweging maken aan de hand van de formatieve toetsen. Het geklungel van leerkrachten heeft dan niet meer direct effect op de overgang.

Ook stond er dat alles in magister komt te staan, de hele weekplanning. Dat zou toch geweldig zijn

Famke

Famke

20-05-2020 om 20:18

Hier

vandaag bericht. Leerlingen horen uiterlijk 2 juni of ze over zijn op basis van de cijfers tot en met de derde toetsweek, die afgebroken is door de schoolsluiting. Als dat zo is maken ze eindopdrachten. Leerlingen die nog niet over zijn, krijgen voor maximaal vier vakken 's middags na de onlinelessen extra lessen op school en maken overgangstoetsen voor die vakken. Tenzij er betere alternatieven zijn.

Suus

Suus

22-05-2020 om 08:50

Regeling

Bericht gehad.
School van oudste kiest ervoor om alle leerlingen over te laten gaan, behalve de leerlingen die het advies krijgen om te doubleren. Dat zijn dan de leerlingen die op 16 maart al niet op overgaan stonden en de leerlingen die niet genoeg deelnemen aan het online lesgeven en dat wordt beoordeeld door mentor/vakdocenten. Als een leerling advies krijgt om te doubleren zijn er nog gesprekken met ouders. Ouders mogen gemotiveerd het advies negeren.
Op korte termijn horen we hoe de leerlingen hoe ze er o.b.v. het nieuwe beleid er voor staan en welk voorlopig advies ze krijgen. In de laatste schoolweek volgt dan een definitief advies waarin de komende onderwijsperiode ook wordt meegenomen.

Nou......dat kan dus nog alle kanten op. Eerst dus het voorlopige advies afwachten. En dan weer hoe de komende periode gaat waarin in elk geval een paar formatieve toetsen zullen volgen.
Of de 4e toetsweek doorgaat is nog steeds niet bekend.
Het zal hier dus spannend blijven tot de laatste week vrees ik (en ik stel me in op doubleren).

Suus

Suus

22-05-2020 om 08:55

Bijzonder

Ik weet niet helemaal wat ik er nu van vindt. Ik vind het lastig dat we (nou ja....zoon) niet weten waar we aan toe zijn. Er is geen enkel plan wat leerlingen bijv. moeten doen om toch over te kunnen gaan.
Ik vind de hierboven genoemde oplossing om bijv. voor een aantal vakken extra lessen te krijgen en overgangstoetsen te maken veel beter. Dan weet je wat er van je verwacht wordt en wat je moet doen om toch over te kunnen.

Leonoor

Leonoor

22-05-2020 om 09:43

Voorexamenklassen

Sommige scholen geven meer duidelijkheid dan bij ons.
We zitten midden van het land en dus laat vakantie, maar gisteren is pas een brief gekomen en voor de niet voor-examenklassen is nu meer duidelijkheid (geen toetsen meer op school, misschien nog iets thuis).

De voorexamenklassen krijgen nog wel schoolexamens dit jaar. Het lijkt of ze alle geplande examens nog krijgen. Van kind hoor ik dan weer dat ze er per vak maar 1 krijgen. Staat niet in de brief. Rooster is nog niet bekend, dus allemaal veel later dan normaalgesproken. Waardeloos.

Kind stond voor 16 maart op overgaan, niet heel ruim, maar je weet nooit hoe die schoolexamens gaan.

Kind heeft dan ook weer van ‘iemand die het weet’ van school gehoord dat ze de schoolexamens heel soepel gaan nakijken.

Tjonge jonge, dat is ook weer fijn van zo’n docent. Echt de manier om kind vooral niet hard te laten werken, dus extra risico dat het toch tegenvalt. Echt vervelend.

Kind is al eens eerder blijven zitten op het randje (met veel gedoe toen), is geen harde werker, dus moet toch echt overgaan. Ik weet dat ik het moet loslaten, maar ik krijg hier de kriebels van.

Pluk

Pluk

22-05-2020 om 10:25

Suus

Als ouders het advies mogen negeren dan heb je het nu toch gewoon zelf in de hand?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.