Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoe is het nu in de trein (Amsterdam-Haarlem)

Volgende week vrijdag heb ik iets werkgerelateerds waarbij mijn aanwezigheid niet verplicht, maar waarschijnlijk wel wenselijk is. In het centrum van Haarlem. Ik woon aan de westkant van Amsterdam en rijd geen auto. Normaal gesproken zou ik dus de trein nemen. Maar ik ben een beetje kopschuw door berichten in de media over treinen die niet vertrekken wegens te druk. Op de terugweg kan ik wel een trein laten schieten en een latere nemen, maar als ik ga dan moet ik wel heel zeker weten dat ik op tijd aankom, dus voor de heenweg luistert het wat nauwer.
Hoe is het tegenwoordig in de trein, loopt een mens een flinke kans om niet mee te mogen, en zou het daarbij nog verschil maken of je de intercity neemt of een boemel? Iemand ervaring?

Ik zou namelijk ook nog kunnen fietsen, dat kost me ruim 3 kwartier maar dat is niet eens zo heel erg veel meer dan de combinatie van fietsen en ov (en lopen, in Haarlem). Wel is het vermoeiender.

Groeten,

Temet

Famke

Famke

20-05-2020 om 13:17

Ander traject

Ik reis op een ander traject, maar daar is het geen probleem. Ook niet om anderhalve meter afstand te houden. Ik probeer de spits te mijden, maar ook als dat niet lukt, gaat het goed. Ik reis niet heel vaak (eens per week) en op wisselende dagen

Die vraag aan de NS stellen

Via Twitter, reageren ze meestal wel snel.
En van te voren de drukte-indicator checken: https://www.ns.nl/reisinformatie/drukketreinen/drukte-indicator.html
Hoewel het mij onduidelijk is hoe precies die is in deze tijd, als de app met historische data werkt, zal het misschien niet zo goed kloppen.

Ander traject

Ik reis op een ander, normaal gesport erg druk, traject. Tot nu toe valt het op werkdagen mee, ook in de spits lukt afstand houden nog wel.
Ik merk wel dat het steeds drukker wordt, twee weken geleden voelde het nog alsof ik de trein voor mezelf had.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.