Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

Help zoon wordt vader...hysterische a.s. moeder


molletje

molletje

21-05-2020 om 16:58

echo

Ik heb hier de echo van mijn dochter, daarop staat de verwachte geboortedatum en de lengte van de foetus op dat moment. En de datum waarop de echo is gemaakt. Niet mijn naam. Ik herinner me dat ze vroegen of ik een afdrukje wilde hebben, ik geloof niet dat de beelden toen werden opgeslagen (22 jaar geleden) als alles er goed uitzag.

ElenaH

ElenaH

21-05-2020 om 17:11

Dan heeft ze waarschijnlijk een foto van internet afgeplukt.

vlinder72

vlinder72

21-05-2020 om 17:55

Voorzichtig

Ik vind dit allemaal zorgelijk klinken en ik zou hier wel heel voorzichtig mee omgaan.

Het klinkt namelijk alsof ze zelf erg in de war is. Het is te mooi allemaal. Oeps zwanger na 1 keer, kindje met kerst uitgerekend. Aanstaande vader mag niet mee maar wordt wel gepushed om nu als als vader mee te leven.

Het kan allemaal waar zijn maar het klinkt nogal zorgelijk allemaal. Maar stel dat het niet waar is wat moet je nu dan doen? Wat is wijsheid?

Foto

Kijk op internet of de foto eerder gebruikt is met Reverse image search. Misschien.kom je hem tegen ( tip van zoon hier)

Erika

Erika

21-05-2020 om 23:00

Zorgelijk?

Mij klinkt het meer als ‘als de wiedeweerga wegwezen’ en je niet verder laten meezuigen in de vergaande fantasie van dit meisje, tenzij 1. je zoon de volgende keer mee mag naar de verloskundige en 2. de uitgerekende datum kan kloppen met hun moment van contact. Zo niet, blokkeren en wegwezen.
Dat meisje heeft duidelijk te veel naar Teen Mom gekeken.

Notaris

Ook dat heeft zo zijn gevolgen: je kunt jarenlang, 18, 21, zelfs nog langer, achtervolgd worden door 'schande-klachten': hij was er niet toen het kind geboren werd, terwijl ik hem toch alle kansen gaf; hij betaalt geen cent; kind moet een beugel, computer, fiets, hij heeft geld genoeg, maar betaalt niks; hij heeft nu een gezinnetje, maar kijkt niet om naar zijn kind etc. etc.

Je zou bij de notaris een document moeten kunnen neerleggen: op (datum) heeft (moeder) mij te kennen gegeven dat ze een kind krijgt van mij. Moeder weigert echter een vaderschapstest en wil niet dat ik aanwezig ben bij de onderzoeken van de verloskundige of gynaecoloog. Voor mij is het onmogelijk om vast te stellen of haar claim op waarheid berust.
Mocht (moeder) een kind krijgen, waarvan zij claimt dat ik de vader ben, dan wil ik het kind erkennen als dit bevestigd wordt door een vaderschapstest. Zodra bevestigd is dat ik de vader ben zal ik mijn aandeel in de zorg voor het kind op me nemen, uitgaande van een verdeling van 50/50% zorg. Zowel moeder als ik zijn ieder zelf verantwoordelijk zijn voor de financiële aspecten. Moeder mag het kind op haar adres inschrijven, zodat zij kinderbijslag, kindgebonden budget en fiscale voordelen geniet. Het kind mag op latere leeftijd zelf beslissen of het mijn achternaam krijgt.

Vastleggen bij de notaris en kopietje naar de moeder. Zoiets. Het bestaat niet, ik weet het. Maar omgekeerd is het ook bizar dat je als mogelijke vader zo'n speelbal kunt worden. Dat is niet alleen schadelijk voor de vader, maar ook voor het kind. Het zou mooi zijn als de optie: 'maak een notariële akte' gangbaar wordt en bekend wordt bij jongens en meisjes als een juridische mogelijkheid om onduidelijke en verwarrende situaties rond ouderschap een beter kader te geven. Daarmee zijn niet alle problemen opgelost, maar wel een paar: als moeder de vaderschapstest blijft weigeren heeft ze geen poot om op te staan ten aanzien van de door haar genoemde vader. Als er wel een vaderschapstest komt en die is positief heeft de jongen al direct duidelijk gemaakt binnen welk kader hij het vaderschap op zich zal nemen. Als daar onenigheid uit voortkomt zal een gang naar een advocaat, mediator of rechter moeten plaatsvinden om een ouderschapsplan te maken.

Tsjor

Reverse image search

Is een goede. Gewoon "reverse image search" in Google intypen en instructie volgen. Ik heb echt zo doen met je zoon.
Sini

Biebel

Biebel

22-05-2020 om 09:22

Bellincat

Daar moest ik aan denken. Dat is het journalistencollectief dat heel veel weet over hoe je informatie kunt loskrijgen en zo bijvoorbeeld de mh17 verdachten heeft gevonden.
Nou gaan ze dit niet onderzoeken maar... ze hebben wel veel tips hoe je zelf kunt zoeken.

En in dit geval, waarin alles zo vaag en ongeloofwaardig is - maar met een grote impact, zou mijn interne bellincat-ter (is dat een woord?) toch echt wel even aan de gang gaan. Reverse Image search, social media van de dame en dan bij haar vriendinnen kijken of er nog een zwanger is, er is veel uit te pluizen.

En normaal geef ik iemand heel veel privacy, maar in dit geval, als er zo veel van afhangt en geen openheid wordt gegeven...

De brief van Tsjor vind ik ook een goede. Misschien moet hij door een notaris geschreven worden? Heden verscheen voor mij de heer xyz. Hij geeft aan aangewezen te zijn als vader van het kind van mw, met uitgerekend datum 2-3-3. Enz. Enz.

Erika

Erika

22-05-2020 om 13:14

Geen notaris

Weet je hoe duur een notaris is? Dus een jongen wordt opgezadeld met een paar honderd euro kosten door een hysterisch meisje.

Mijn advies: niks toezeggen, alleen herhalen dat je meewil naar de verloskundige voor antwoorden. Geen bewijs, dan geen geld naar het meisje.

Iemand zei het al: uitgerekende datum is 25 december. Ook al een beetje te mooi om waar te zijn. Maar wel mooi voor de fantasie.

Romi-1997

Romi-1997

22-05-2020 om 13:35 Topicstarter

reverse image search

levert niets op.

wat wel toevallig is, is dat ik haar facebook sinds ik het van mijn zoon heb gehoord in de gaten houdt. Ik heb eergisteren haar een volgverzoek gestuurd via instagram, die heeft ze natuurlijk niet geaccepteerd. Maar sinds gisteren kan ik haar vriendenlijst niet meer zien, die heeft ze ineens afgeschermd.

Maar ja ik heb haar familie allemaal al opgespoord dus daar is ze te laat mee. en nee helaas heb ik bij haar vrienden en familie geen echo foto gevonden die aan deze voldoet.

Een notaris is erg duur dus ook dat gaan we niet doen. Het is nu afwachten of mijn zoon de "echte echo" foto onder ogen krijgt en of er contact kan komen tussen het meisje en mij.

Watervrouw

Watervrouw

22-05-2020 om 16:10

Bewaren

Ik zou wel kopietjes van alles bewaren. Mocht het kind over tig jaar met allerlei verwijten komen dan kan zoon laten zien dat hij zijn best heeft gedaan en mee wilde naar echo etc. Hopend natuurlijk dat je zoon het voor niets bewaart en dat er een goede oplossing komt.

Triva

Triva

22-05-2020 om 17:15

Molletje

Er staan altijd gegevens op de echofoto. Misschien vroeger geen naam maar je zegt het zelf al: de datum.

TS: gewoon rustig volhouden dat hij eerst mee wil naar een verloskundige. Dit lijkt echt zo ontzettend nep. Klopt 3 april wel als de datum rond dat ze seks hebben gehad?

ElenaH

ElenaH

22-05-2020 om 17:16

Echo?

'en nee helaas heb ik bij haar vrienden en familie geen echo foto gevonden die aan deze voldoet.'

En gewoon op internet?

Heeft ze op facebook wel andere echofoto's met haar vrienden en familie gedeeld?

Romi-1997

Romi-1997

22-05-2020 om 17:50 Topicstarter

Echo en conceptiedatum

Echo heeft ze niet op fb gedeeld. Heeft een paar uurtjes als profielfoto op insta gestaan maar heeft deze daarna weer verwijderd.
De conceptiedatum ligt op 31 maart.

Geld

Iemand een andere oplossing dan, als een notaris teveel geld kost (wat ik ook wel kan beamen? Het moet toch mogelijk zijn dat de positie van zo'n jongen steviger kan worden, zodat hij zelf duidelijker kan maken wat zijn relatie is ten opzichte van het eventuele kind? Ik vind echt dat we hier een algemenere oplossing voor moeten vinden, waardoor niet alleen voor de jongen, maar ook voor het meisje duidelijker is wat de gevolgen van een en ander zijn.

Erika: 'Mijn advies: niks toezeggen, alleen herhalen dat je meewil naar de verloskundige voor antwoorden. Geen bewijs, dan geen geld naar het meisje.'
Dus jij gaat er ook van uit dat een vader er vooral is voor het geld? Hoe komen we toch van deze visie af? Hoe lang zijn we nu al geëmancipeerd? Hoe lang hebben we het nu al over verantwoordelijkheid van beide ouders? Hoe komt het toch dat we zo snel terugvallen op de reflex, dat vader voor het geld moet zorgen?

Vader hoeft niets te betalen, alleen de inrichting van zijn eigen kinderkamertje, omdat hij voor 50% voor het kind gaat zorgen. En hij moet zelf bedenken waar hij het geld vandaan haalt voor luiers etc., aangezien het kind maar op 1 adres ingeschreven kan worden zal hij geen recht hebben op kinderbijslag en kindgebonden budget. Dat moet het uitgangspunt zijn.

Tsjor

Tsjor

"Geen bewijs, dan geen geld naar het meisje."
"Dus jij gaat er ook van uit dat een vader er vooral is voor het geld?"

Zou jij je zoon adviseren om financieel bij te dragen aan een kind dat hij niet erkend heeft, waar grote twijfel is of hij wel de vader is en die door de moeder totaal buiten de deur gehouden wordt?

Voor je je verantwoordelijkheid neemt voor een kind (materieel/immaterieel) wil je toch eerst wel weten óf het je kind is.

skik

Pluis

Pluis

22-05-2020 om 22:44

Tsjor

Het gaat hier niet om vaders in het algemeen, het gaat hier specifiek over deze jongen en dit meisje en een nogal ongeloofwaardig verhaal. Het lijkt mij op basis van wat ts vertelt zeer onwaarschijnlijk dat het meisje überhaupt in verwachting is, en als dat al zo zou zijn lijkt het er toch erg op dat zoon van ts niet de vader is omdat de tijdlijn niet klopt. Waarom zou hij zich druk maken over wanneer het kind waar is en wie wat betaalt als het niet van hem is?? Ik vind het in dit geval zeker zeer legitiem als hij erop staat eerst bewijs te zien dat hij daadwerkelijk de vader is. Ik lees nergens dat hij zich als dat zo is aan zijn verantwoordelijkheid wil onttrekken, integendeel. Maar eerst maar eens zeker weten.
Je wil een knul van 20 toch niet verantwoordelijk maken voor een baby die niet van hem is, omdat hij 1 keer seks heeft gehad met een meisje dat labiel blijkt???

Speculatie

Ja, ik vind het verhaal ook bijzonder ongeloofwaardig etc. En nee, ik wil niemand opzadelen met vaderschap van een kind wat niet van hem is, terwijl hij geen enkele relatie wil of heeft met de moeder. Anders zochten we allemaal toch een van de heren van de rijkste 50 ter wereld uit? Dus ja, zeker vaderschapstest eisen, alleen kan dat niet als moeder niet meewerkt.
Moeder kan op allerlei manieren claimen dat hij vader is en geen enkele medewerking leveren aan enig bewijs. Dat houdt mij bezig. Op twee manieren:
- met zo'n notarisbrief (of melding bij de gemeente, in plaats van erkenning, maar in elk geval iets officieels, kan degene die genoemd wordt als vader kenbaar maken wat zijn positie is ten opzichte van het kind (vaderschap pas na test; en mocht het kind van hem zijn, dan 50/50 zorg).
- de mindset zou niet moeten zijn vader=geld, maar vader=zorg. Ik heb al eerder geopperd om via facebook en zo enthousiaste verhalen in de wereld te sturen over prachtige kinderkamertjes die je hebt gezien. Dat gaat niet over de kinderkamertjes, noch over facebook, het gaat vooral over de mindset: denk erom: als jij een kind krijgt van een jongen waarmee je geen relatie hebt, maar je wijst die jongen wel aan als vader en die jongen is ook de vader, dan zal het kind voor 50% van de tijd bij die jongen opgroeien, want dat is de vader. Of nog sterker gezegd: als je een kind krijgt met iemand, waarmee je geen relatie wil en die persoon wil ook geen relatie met jou, maar jullie zijn wel beiden de ouders van het kind, dan heb je voor de helft van de tijd je kind kwijt (en je krijgt geen geld).

Helaas is het verhaal van TS niet op zich staand. Ik denk ook aan het verhaal van een meisje dat gedurende de zwangerschap speelde met twee jongens: de een was haar vriend, de ander was een mogelijke verwekker. Ze wilde ook geen vaderschapstest doen. Riante positie om mensen uit te spelen. Na de geboorte was het op basis van uiterlijke kenmerken al snel duidelijk dat het kind van de verwekker was. Die had toen al enkele maanden gemist, werd er daarna alsnog mee geconfronteerd en wist eigenlijk niet goed hoe hij daarmee om moest gaan. Ik vind zo'n situatie onwenselijk voor het kind.

Tsjor

Erika

Erika

22-05-2020 om 23:08

Ik niet, Tsjor

Ik denk niet dat vaders er alleen zijn voor het geld, ik denk alleen dat dit meisje vindt dat deze jongen er is voor het geld, waarom zou ze hem anders vertellen dat ze zwanger is van hem, maar verder mag hij zich er niet mee bemoeien. Het is een schimmig verhaal en voordat de jongen zijn leven verbindt aan het kind en het meisje wil hij zekerheid over de vraag of hij wel biologisch de vader is.
Nou ja, eigenlijk zeg ik in andere woorden precies hetzelfde als Skik.

Erika

Erika

22-05-2020 om 23:15

Riskante strategie

Het idee om het meisje bang te maken met het idee dat ze haar baby annex speelgoedpop 50% van de tijd kwijtraakt aan de vader vind ik nogal riskant. Dat betekent dat de jongen wie het ook allemaal maar overkomt een spelletje moet gaan spelen wat hij waarschijnlijk helemaal niet wil. Hem overkomt dit ook maar en gaan opscheppen over inrichting enzo betekent ook dat hij erover moet nadenken.

Het is ook eigenlijk een beetje gemeen om zo met de gevoelens van dit meisje te spelen. Vind ik eigenlijk niet bij je passen, Tsjor, als ik dat mag zeggen. Jij bent altijd zo meelevend en kunt dingen altijd zo goed van meerdere kanten bekijken.

Bosbes

Bosbes

22-05-2020 om 23:19

tijdlijn die niet klopt?

Bij een conceptiedatum van 31 maart kan je prima op 25 december uitgerekend zijn hoor! Enigszins korte cyclus (scheelt een paar dagen): als je of ze hebben het embryo een millimeter te veel ingeschat. Als ze namelijk netjes 14 dagen voor de conceptie ongesteld zou zijn, dan was dat 17 maart. Uitgerekende datum daarvan is 22 december.

Erika

'Ik denk niet dat vaders er alleen zijn voor het geld, ik denk alleen dat dit meisje vindt dat deze jongen er is voor het geld, waarom zou ze hem anders vertellen dat ze zwanger is van hem, maar verder mag hij zich er niet mee bemoeien.'
Dat denk ik ook en ik denk dat veel mensen denken bij vader: geld.

Ik wil nog wel een keer herhalen: het is geen advies om zoiets op social media te gaan doen, het gaat met name om de mind-set. Verander het denken daarover. Dat begint klein, maar het mag groot worden, zodat meisjes en jongens zich realiseren dat zwangerschap en een kind krijgen geen kinderspel is, maar verplichtingen inhouden voor de rest van je leven. En die verplichting betekent niet: zij het kind, hij betaalt.

'Dat betekent dat de jongen wie het ook allemaal maar overkomt een spelletje moet gaan spelen wat hij waarschijnlijk helemaal niet wil.' Waarom denk je nou dat hij niet voor het kind zou willen zorgen? Natuurlijk, hij zal er niet om staan te springen, het vergt heel veel denkvermogen, andere toekomstvisie, inpassen in dagelijks leven etc. Maar ik ga er even van uit, dat hij die moeite wel zal kunnen nemen (dat omdenken (als het nodig is etc. etc.) en dat hij het ook wel kan. Kan ook met hulp van ouders bijvoorbeeld, zoals het meisje ook hulp kan zoeken bij haar tante en oom. Maar laat dit niet zomaar een gepasseerd station zijn.

'Het is ook eigenlijk een beetje gemeen om zo met de gevoelens van dit meisje te spelen.' Het is ook gemeen om zo met de gevoelens van de jongen te spelen. Ja, ik probeer altijd ook de andere kant te zien.

Tsjor

Nog ernstiger

Wellicht pak ik het nog ernstiger op: stel je voor dat hij wel de vader is en het meisje is zo labiel etc. als ze hier gekenschetst wordt, dan kan het zijn dat zij eigenlijk niet in staat is om een goede moeder te zijn. Dan is het maar te hopen dat hij ondertussen wel in staat is om het ouderschap, zo nodig volledig, op zich te nemen.

Tsjor

Romi-1997

Romi-1997

22-05-2020 om 23:53 Topicstarter

gevoelens

op het gevoel spelen via social media wil ik zeer zeker niet, ten eerste omdat mijn familie allemaal nog van niets weten, ten tweede wil ik geen gedoe via facebook o.i.d.

Ik sta open voor een gesprek met het meisje zelf, gewoon om te weten wie ze is, wie ze heeft ter ondersteuning en wat haar plannen zijn v.w.b. het betrekken van mijn zoon in deze zwangerschap en na de geboorte. ( van uitgaande dat alles klopt wat ze zegt)

Ik ben er niet voor om haar als een moordverdachte het vuur aan haar schoenen te leggen. Ik wil gewoon duidelijkheid, voor mijn zoon, voor mezelf maar ook voor haar.

Als blijkt dat de foetus idd 6,7 cm is, ze dit kan aantonen door middel van de "gehele" echo of bij een volgende afspraak bij de verloskundige in het bijzijn van mijn zoon, zullen ik en mijn zoon haar direct aangeven dat we ernstig twijfelen aan haar waarheid, gezien dit dan enorm afwijkt met de conceptiedatum.

Bosbes

Bosbes

23-05-2020 om 00:15

Ze bedoelde millimeter

Ze heeft waarschijnlijk niet zo opgelet of is het verschil vergeten, maar het moet vast: 6 a 7 millimeter zijn.
De uitgerekende datum kan namelijk wel goed gezien de conceptiedatum (zoals ik hierboven al schreef).

Romi-1997

Romi-1997

23-05-2020 om 01:11 Topicstarter

Bosbes

vandaar dat ik ook graag de gehele echo zou willen zien, daarop staat aangegeven hoe groot het embryo / foetus is

Duidelijkheid

Er moet gewoon snel duidelijkheid komen. Als het meisje inderdaad zwanger is van to's zoon dan heeft hij zie zekerheid en de tijd nodig om zich voor te bereiden op het ouderschap, hoe de jonge ouders dat ook gaan invullen. Zij ontneemt hem nu die kans, want je kan je er niet helemaal aan het kind in wording gaan hechten als niet zeker is of hij echt wel een kind gaat krijgen. En als zoon er wel helemaal voor gaat en er blijkt geen kind te zijn of hij blijkt de vader niet te zijn zal dat een groot emotioneel verlies voor hem zijn.

skik

Erika

Erika

23-05-2020 om 08:15

Tsjor, je hebt me verkeerd begrepen

“ 'Dat betekent dat de jongen wie het ook allemaal maar overkomt een spelletje moet gaan spelen wat hij waarschijnlijk helemaal niet wil.'waarom denk je dat hij niet voor t kind wil zorgen? “

Ik bedoelde niet dat hij geen “ vadertje zou willen spelen”, ik bedoel het spelletje tegen haar spelen van uitdaging zo van kijk ik ben me aan het voorbereiden op de baby en welke dagen zal ik m nemen en welke jij. Dan komt hij al veel te veel in de mindset dat hij vader wordt en dat zou ik nog even vermijden. Tot er medisch bewijs is.

Romi-1977 en skik

Mijn verhaal over social media was ook niet echt bedoeld als tip, maar als imaginaire oefening, hoe een andere insteek eruit zou zien.
Verder ben ik het helemaal eens met skik in #148 en de insteek van Romi-1977: het is belangrijk om te weten of het echt zijn kind is. Dat is voor de jongen belangrijk, maar ook voor het kind. En voor het meisje: je kunt niet zomaar iets gaan roepen.
Ondertussen heb je twee benen om verder te gaan: je gaat ervan uit dat het niet zo is, negeert het zoveel mogelijk, 'als de wiedeweerga weggaan'; je gaat ervan uit dat het wel zo is en bereidt je erop voor. Ondertussen inderdaad alles doet wat mogelijk is om enige zekerheid te krijgen. Heel tegenstrijdig en intensief.

Tsjor

Mijntje

Mijntje

23-05-2020 om 09:57

open kaart

Inderdaad mm en cm kan zijn verwisseld in haar enthousiasme en naïviteit. Over onvruchtbaarheid en conceptiemiddel (prikpil) kan zijn gejokt omdat de wens er was om zwanger te worden. Het kan allemaal wel.
Ik zou open kaart spelen en zeggen dat het voor jullie belangrijk is te weten of het kind wel van hem is omdat er meer kandidaten zijn. Als zij een vadertest zou willen voor de geboorte zou ik dit geld bijenkaar schrapen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.