Relaties Relaties

Relaties

alleen

alleen

07-06-2020 om 11:04

Hoe krijgen we het weer gezellig met elkaar

Al vaker hier wat geschreven.

Maar nu tot de conclusie gekomen dat ik wel verder met mijn gezin.
En dan bedoel ik met mijn vriend.

Maar hoe krijg ik wat contact met hem.

We praten veel, maar dan name over het werk, onze jongens, maar niet over ons zelf.
Hij is zelf geen prater, en hij antwoord vaak met ja en nee.

Graag tips.

Dat moet dan wel een gouden tip worden

Een niet-prater aan het praten krijgen, zoals zijn partner dat gezellig vindt, dat moet een gouden tip worden.
Tip 1: stel je eigen verwachtingen over 'gezelligheid' en 'praten' bij als het gaat over je relatie.
Tip 2. lees: vrouwen komen van venus....
Tip 3. Ga na of je relatie het nodig heeft om over jullie zelf te praten; dat is iets anders dan dat jij het nodig hebt. analyseer waar jouw behoefte vandaan komt, wat wil je wkijt of wat wil je horen.

Ik leg geen verbanden met eerdere berichten, want ik maak die koppelingen niet in mijn hoofd, dus wellicht zijn er mensen die vanuit eerdere berichten anders kunnen reageren.

Tsjor

Triva

Triva

07-06-2020 om 11:22

precies

'Hij is zelf geen prater, en hij antwoord vaak met ja en nee.'

Dus jij wil dat je partner wordt zoals jij. Draai het om... Misschien vindt jouw partner het leuk om met jou te gaan vissen (let op dit is een voorbeeld) terwijl jij daar niks aan vindt. Hoe kom je dan tot een compromis? Half vissen gaat niet. Half praten, kan dat wel? Praat eens tijdens een wandeling (vroeger tijdens de afwas) dan kun je niks anders doen dan lopen en praten en gaat het vaak makkelijker. Gaan zitten op de bank, tv uit en praten werkt gewoon niet voor de meeste mannen.

@Emma

@Emma

07-06-2020 om 11:44

Samen iets doen

De auto wassen
Een Ikeameubel in elkaar zetten
Een taart bakken
De slaapkamer opleuken
De berging of schuur uitmesten
enz enz

Hier helpt het vaak om wat meer plezier met elkaar te hebben. Hoewel de meningen over de Ikeameubelen verdeeld zijn. Wij kunnen dat iig als de besten samen

Maro

Maro

07-06-2020 om 12:03

je zegt 'weer'

Was hij vroeger dan spraakzamer? Hadden jullie het gezelliger?

Lachen?

Mijn ex was ook geen prater. Toen we elkaar leerden kennen konden we wel heel goed samen lachen. Dat was helemaal weg op 't eind. (En vond hij weer bij z'n nwe vlam). Probeer het plezier terug te vinden en vooral, geen verwachtingen hebben. Lees het boek "tantra het geheim van de liefde" door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden. Dat maakt zo duidelijk hoe we de ander kunnen beklemmend - en onszelf - en hoe je veel ontspannender met elkaar om kunt gaan. En veel duidelijker kan zijn in het aangeven van je eigen behoefte zonder projectie op de ander. Ze geven trouwens ook relatietherapie. Gericht op doen of juist niet doen en ontdekken van elkaar. Niet op praten.

Pom

Pom

08-06-2020 om 18:10

Soort vraag

Als jouw vriend enkel met Ja of Nee antwoordt stel je in ieder geval geen open vragen.

Hier is partner ook geen prater. En zelf vind ik het ook wel lastig eigenlijk. Maar we proberen het allebei wel om verbinding met elkaar te hebben. Dus we doen vaak iets samen. Bijvoorbeeld koken, boodschappen, we kijken een serie of we lopen een ommetje. En dan kletsen we gewoon wat over van alles. Soms komt het dan wel tot een iets diepgaander gesprek. Vaak door vragen als ‘hoe zie jij dat of hoe heb jij dat ervaren’. Oprechte nieuwsgierigheid ipv plichtmatig praten kun je echt leren! En hij ook

Groet Pom

Triva

Triva

09-06-2020 om 07:50

Pom

Inderdaad je bent geen goede vragensteller als je man alleen met ja of nee kán antwoorden!

Maro

Maro

09-06-2020 om 13:17

ja maar

Ik vroeg aan ts of hij vroeger wel gezellig was. Daar ben ik oprecht benieuwd naar. Als dat namelijk wel het geval was zou ik juist een andere richting op bewegen als hier wordt aangeraden.
Veel advies is er op gericht om dat ts haar best moet gaan doen om hem uit zijn tent te lokken dan wel leuke evenementen te organiseren, met andere woorden: harder te gaan lopen. Maar als iemand er wel toe in staat was kan het ook dat er zoiets is als 'bezit van de zaak einde van het vermaak'. De ander vindt het wel makkelijk en comfortabel zo en trekt zich in zichzelf terug en denkt geen moeite meer te hoeven doen.

In dat geval zou ik juist leuk dingen voor mij zelf doen en een stapje terug doen zodat de ander weer een stapje jouw richting op kan doen.

Het kan ook dat de ander juist voelt dat er aan hem getrokken wordt en daar geen zin in heeft.

Dan zou ik toch oprecht ook eens proberen wat afstand te nemen zodat de ander ruimte voelt en kan innemen.

Dymo

Dymo

09-06-2020 om 14:19

mijn ex

Mijn ex kon op open vragen heel goed 'ja' of 'nee' zeggen. Of 'tja' of 'zeik niet zo' of 'doe maar wat'.
Ik: 'Ik ga boodschappen doen. Wat zullen we eten vanavond?' Hij: 'ja'. Ik: 'ik vroeg niet of je wilde eten, maar WAT'? Hij: 'Doe maar wat.'
Gezellig was anders. Het is niet voor niks mijn ex. Aan het begin van de relatie lulde hij de oren van mijn kop. En na 20 jaar gescheiden te zijn, trekt hij ook weer lekker bij in dat opzicht. Wij waren niet zo'n goede match blijkbaar.

Eenzaam

Eenzaam

19-07-2020 om 02:56

Ik voel me heel eenzaam

Hoi ik weet niet of ik juist zit ben hier nieuw,
Ik voel me al bijna 3 jaar eenzaam in mijn reltie is rap na de geboorte van ons zoontje gekome, mijn partner is nooit een prater geweest maar het gaat van kwaad naar erger. Hij reageerd bijna op niks meer is ook altijd pinnig op zoontje en als ik hem iets vraag moet ik het altijd 2 keer vragen en dan reageert hij met jaaaa ik heb het wel gehoord, ik ben na een hele tijd mezelf beginnen opteren heb nu te kampen met angst en paniekaanvallen en extreme haaruitval waardoor ik echt kale plekken krijg ik heb het gevoel dat ik niks aan hem heb terwijl dat hij op andere vlakken een droom is helpen poetsen vuilnis verbouwd het hele huis en wil alles altijd netjes zelfs het speelgoed van het kind terwijl hij dan boos wordt omdat zoontje dat weer door elkaar haalt, maar dit is ook alles er is niks meer 1 keer in maand gemeenschap want hij heeft het gevoel dat hij vies is van mij wil amper zoenen vind het vies terwijl hij vroeger niet van mij kon blijven, gisteren ook we moesten naar een feestje met collega's iedereen aan tafel ging hij aan tafel zitten waar er geen plaats meer was voor mij, dan ben ik maar op de hoek gaan zitten maar dat was echt wel vreemd, dan later op avond wordt hij heel stil en zwijgt nu nog altijd tegen mij, en dit iedere keer als we ergens moeten is thuis ook niet sociaal heeft geen vrienden meer hoeft niet zegt hij en van mijn kant zou hij liever hebben dat ik ook iedereen laat vallen lijkt toch zo maar hij zou beweren van niet. Ik zal hier stoppen want het is al een hele tekst boek aan het worden groetjes hopelijk herkennen mensen men verhaal liefs

Bij jezelf en zonder oordeel

Hoi Eenzaam, wat een nare situatie. Ik heb nog wel wat vragen, hoe was jullie relatie voor de geboorte van jullie kind? Was het het kind ook 100% zijn keus? Heb je normaal gesproken veel zelfvertrouwen of juist weinig (ik vermoed het laatste)? De antwoorden kunnen direct verband hebben met de situatie nu. Maar wat echt altijd meespeelt, is dat we geneigd zijn om naar het gedrag van de ánder te kijken en daarover een oordeel te hebben. En dat we verwachtingen hebben naar de ander toe, die, als ze er niet aan wordt voldaan, hevige teleurstelling kan oproepen.
Het is niet zo dat deze situatie nu aan jou zou liggen hoor, maar je hebt alleen invloed op jezelf. Als je eigen onzekerheden of iets dergelijks hebt, werkt dat door in de relatie. En als je kan werken aan je eigen onzekerheden of verlangens (om de ander daar niet verantwoordelijk voor te houden) kan het zijn dat de ander gaat meebewegen. Of dat het voor jou duidelijk wordt dat jullie geen goede match zijn. Maar ook in het laatste geval kom je er dan sterker uit.
Ik roep het heel makkelijk allemaal, maar ben er zelf ook nog niet zo goed in. In mijn eigen relatie (die na 30jaar geklapt is) is ons patroon veel te lang doorgesudderd. Waarbij ex ook alle ruimte had om zich emotioneel voor mij af te sluiten, op alle gebieden (niet meer willen vrijen ook, niet sexy omdat ik ons kind zelf voedde, te dik, niet praten,.... Vul maar in). En ik maar aanpassen, en dus verwachtingen hebben en dus teleurstellingen...
Het is een lastige situatie voor je. Sterkte ermee.

Torn

Torn

19-07-2020 om 10:33

Hier

Een kleine tip, doe ermee wat je wilt: voor de leesbaarheid van je tekst is het handiger als je hoofdletters, punten en komma's en wie weet af en toe een spatie gebruikt.

Verder kom ik uit zo'n relatie en ben ik er net als Elledoris te lang mee doorgegaan.
Na 28 jaar huwelijk heb ik de stekker er uitgehaald.
Ik heb niet bepaald achterover gezeten en wel geprobeerd zijn gevoel voor mij te versterken.
Dat had een averechts effect of hielp op z'n minst helemaal niet.
Hij bleek nooit echt van me gehouden te hebben, maar heeft dat pas gezegd toen ik zei te willen scheiden.
Kortom: praat, zoek hulp, of red jezelf en gun jezelf meer dan dit.

Eenzaam

Eenzaam

19-07-2020 om 14:28

Torn

Dankje voor de reactie,

Inderdaad was een lange tekst en ik was wat over mijn toeren. Sorry daarvoor

Tja

Ik heb er nog steeds verdriet van dat de vader van mijn kinderen zo'n handige nonconformistische man is maar dat gezin is hem totaal boven zijn hoofd gegroeid en gecombineerd met werkstress is hij in een crisis geraakt waar we moesten vluchten voor zijn drama. Het is nu wat kalmer maar helemaal goed wordt het nooit meer.
Door zijn onvermogen en de reacties van zijn omgeving daarop is hij nu bitter, teleurgesteld en achterdochtig.
Maar het was een enthousiaste jongeman, een aanpakker die altijd in was voor iets opbouwends. Dat zal ik nooit vergeten ook al zijn we gescheiden.
Mijn twee kinderen hebben beiden autisme. En willen hun vader bij tijden niet zien. Vanwege het emotionele misbruik. Boos worden op een kind om iets wat het nog niet kan. Waarom zou jou haar daarvan moeten uitvallen?
Het kan heel stressvol zijn maar leg dat toch niet bij jouzelf! Je man is blijkbaar aan het worstelen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.