Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Annabelle

Annabelle

29-06-2020 om 08:56

Murw .....

Vorige week bij het buitenspelen had zoonlief heerlijk gespeeld met een meisje van 5, zoonlief zelf is 7. Van afstand wat in de gaten gehouden het ging prima allemaal. Toen ik hem binnen riep om te eten zag ik dikke snottebellen bij het meisje, hele gezicht zat vol. Ik heb de ouders erop aangesproken maar die kwamen met "van de RIVM mag het voor kinderen onder de 6". Heel leuk maar je snapt wel wie er deze week weer gedoe heeft met opvang? Juist ja vanmorgen werd meneertje wakker met een gezicht vol snot. Ik kan me hier dan zo aan ergeren als ouder met een beroep buiten de noodopvang richtlijnen ben ik deze periode al zo mur geslagen een werkgever die aan me trekt en de zorg voor ons kind.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-06-2020 om 09:40

Niet leuk

Ik snap je frustratie.

Je zou kunnen overleggen met school, want het is volgens hoe ik het lees geen verplichting om je kind thuis te houden. Het hangt denk ik ook af van hoe school erover beslist. Ik heb twee woorden in hoofdletters neergezet:

"Kinderen vanaf 7 jaar moeten IN PRINCIPE thuisblijven bij verkoudheidsklachten. Dit geldt ook bij verhoging en/of koorts en/of benauwdheid of als er nieuwe klachten ontstaan. Als de klachten aanhouden, kun je je kind laten testen, zodat hij niet onnodig lang school hoeft te missen. Als de test negatief (geen corona) is, mag je kind weer gewoon naar school."

Mag hij niet naar school zonder testen, dat is het goed recht vsn school, dan zou je hem kunnen laten testen.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-06-2020 om 09:41

Oh wat de andere ouder betreft,

Hou jij je zoon nu binnen?

Annabelle

Annabelle

29-06-2020 om 09:52

Andere ouder

Ja mijn zoon mag alleen buiten spelen als er geen andere kinderen zijn.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

29-06-2020 om 11:01

Ach

De hele school zit vol met snot, luizen en buikgriepjes nu. Dat kan je echt niet ontlopen en moet je ook niet willen. Behalve die luizen dan, die blijken op onze school helaas niet uitgestorven🤣
Hier bepaal je als ouder gewoon zelf of je denkt dat je kind corona heeft. En of je kind thuis wil houden.
In de praktijk betekend dat dus dat kinderen alleen als ze echt ziek zijn thuis blijven.
Gelukkig maar!!

Kaaskopje

Dat "in principe" is volgens mij vanwege de uitzondering die geldt voor chronische snotneuzen: kinderen die leiden aan hooikoorts of chronische verkoudheden, die anders nooit naar school zouden kunnen.

Groeten,

Temet

Annabelle

Annabelle

29-06-2020 om 11:16

Temet

Maar onze zoon is inderdaad altijd verkouden, althans met uitzondering van de afgelopen 3 maanden.......

Kaaskopje

Kaaskopje

29-06-2020 om 13:47

Annabelle

Dus ondanks dat kinderen gewoon met elkaar buiten mochten spelen was hij drie maanden lang tegen het normale in nooit snotterig? Bijzonder...

Kaaskopje

Kaaskopje

29-06-2020 om 13:49

Temet

Maar die moeten dan toch ook getest worden blijkbaar.

Annabelle

Annabelle

29-06-2020 om 14:12

Kaaskopje

In die tijd waren kinderen met snotneuzen binnen mijn zoon ook de eerste twee weken van de scholen sluiting.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

29-06-2020 om 14:17

Probleem?

Wat is precies het probleem?
Je kind heeft een snotneus. Dat herken je als ouder, want hij heeft dat vaker. Dus mag hij gewoon naar school.

Mams

Mams

29-06-2020 om 14:33

Hier vandaag ook

Dochter (10 jaar) heeft vrijdagmiddag in ons zwembadje gespeeld met buurmeisje van 6 die chronisch verkouden is. En gisterochtend helaas onze dochter ook verkouden. Snot, hoesten en hese stem. Vandaag dus maar thuisgehouden van school, onze basisschool is duidelijk: alleen gezonde kinderen zijn welkom, en kinderen met hooikoorts waarvan ouders dat van te van te voren al aangeven (in geval van twijfel met ‘bewijs’ zoals foto medicijnen of briefje van huisarts). Dochter is verder niet ziek, maar regels zijn regels dus we hebben even pech. Hoop dat ze snel stopt met hoesten en snotteren 😬

Phryne Fisher

Phryne Fisher

29-06-2020 om 17:30

Kaaskopje

Ik ben ook al het hele voorjaar niet verkouden geweest. Normaal ben ik ook altijd wel een dagje uitgeschakeld door de hooikoorts, maar zelfs dat is minder dit jaar. Kennelijk wordt dat verergerd door normale luchtweginfecties.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.