Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Dakpannetje

Dakpannetje

23-06-2020 om 18:20

Dakdekker of toch bouwkundig aannemer of.......

Ik heb een vraag waarvan ik dacht het even snel op te lossen. Maar niets is minder waar en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Wat is het probleem:

Na twee fikse stormen achter elkaar begin dit jaar lekt er na iedere flinke regenbui water bij mij naar binnen in de badkamer. We hebben een hellend dak met dakpannen. Het lijkt erop alsof een of meerdere dakpannen zijn verschoven door de storm. Het begon echt na de stormen; daarvoor nooit last gehad.

Nu dacht ik ‘even snel’ op Google een goede betrouwbare dakdekker in de omgeving van Capelle aan den IJssel te vinden; eentje met de vereiste certificaten. Maar óf ze doen geen hellende daken of ze doen geen zaken met particulieren.
Ik vraag me af of ik eigenlijk wel bij een dakdekker moet zijn of dat ik ook een aannemer kan vragen het dak op te gaan.

Wie kent of heeft goede ervaringen met een bedrijf dat problemen lekkende daken oplost? Het liefst in Capelle aan den IJssel of in de directe omgeving daarvan?

Pirata

Pirata

23-06-2020 om 19:04

Zelf?

Scheve dakpannen kun je vermoedelijk zelf wel rechtleggen.
Dakdekkers zijn die mensen die met zo'n brander een plat dak vastdingesen toch?
Of informeer bij een klusser. Wij hadden ook iets op het schuine dak, onze zzp-klusser heeft dat opgelost.

Kaal & co?

Zit in Rotterdam, heeft al heel wat dakproblemen opgelost

Vrouw van loodgieter

Vrouw van loodgieter

23-06-2020 om 20:53

Raam?

Je zegt het er niet bij, maar komt de lekkage via een dakraam? Check in dat geval of er aan de bovenkant van het raam veel mos e.d. zit. Dat kan nl lekkages veroorzaken. Dan verhelpt simpelweg schoonmaken het probleem.

Plokkie

Plokkie

23-06-2020 om 22:09

Durf je zelf het dak op?

Man is dakdekker ( inderdaad van platte daken ). Hij zegt dat dakpannen die scheef liggen voor hele vervelende lekkages kunnen zorgen, maar het probleem is dus relatief makkelijk op te lossen. Als je zelf het dak niet op durft, kun je dan misschien iemand in je omgeving regelen die dit wel durft? Anders is, zoals al eerder genoemd, een betrouwbare zzp-er of een klusbedrijf een goede oplossing en vaak goedkoper dan een aannemer. Succes!

Lekalseenmandje

Lekalseenmandje

24-06-2020 om 14:33

Zelfde ervaring

Wij had lekkage en ze kwamen inderdaad niet opdagen of geen zaken met particulieren. De enige die kwam was een vreselijk goede oplichter, lekkage wel verholpen, maar 10 x teveel betaald. Je kan een aannemer of loodgieter vragen.

Dakpannetje

Dakpannetje

05-07-2020 om 10:45

Opgelost

Ik heb mijn vraag bij ‘werkspot’ uitgezet en er werd op gereageerd. Naar aan leiding van referenties heb ik een bedrijf gekozen.
Ze waren heel netjes. Kwamen eerst kijken en constateerden dat er niets met het pak of de dakpannen mis was. Wat bleek: De zgn daksponzen van het schuine dakraam bovenin waren helemaal vermolmd en deels weg.
Dat hebben ze vernieuwd en weg was de lekkage.
Ben zo blij. Van mij krijgen ze er een goede recensie bij.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-07-2020 om 11:27

Lang leve werkspot!

.

-knip-


Zij hebben voor mij al heel wat dak problemen opgelost! en daarnaast ook nog door een groot deel van Nederland actief. Ik zou het eens bij hun proberen. 

Gemeld. Ik vroeg me al af waarom janneke ineens zoveel nutteloze mosterd-na-de-maaltijd berichten plaatste...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.