Relaties Relaties

Relaties

Miekemieke

Miekemieke

29-07-2020 om 12:01

de mannelijke variant van de Truus

Nooit mee te maken gehad maar gewoon uit nieuwsgierigheid.

Hoe reageren mannen op de man waar hun vrouw mee vreemd is gegaan, vinden ze dat die man er niets aan kan doen? Gaan ze een gesprek aan of gewoon old skool op de vuist? Ik heb overigens wel vrouwen zien vechten om een man.

Mannen hebben nog wel eens de neiging om als ze vreemd gaan dat met een bekende te doen, bv beste vriendin van echtgenote of met een buurvrouw.
Ik hoor zelden van vrouwen die vreemd zijn gegaan met de beste vriend van hun man of met de buurman maar ik kan ook slecht geinformeerd zijn natuurlijk.

Ik ga er van uit dat iedere man op zijn eigen manier reageert maar ik zie bij vrouwen vaak wel dat veel de schuld bij de Truus leggen.


Mari

Mari

29-07-2020 om 12:19

tja

Er schrijven hier weinig mannen en al helemaal weinig mannen die bedrogen zijn. En ik kan me zo voorstellen dat mannen er ook niet makkelijk over praten. Misschien zijn er bedriegende vrouwen die de reactie van hun man kunnen vertellen, maar die vrouwen zijn er ook weinig denk ik.

Van vriendinnen met affaires (zijn er maar twee) weet ik dat die mannen de schuldkwestie bij de vrouw legden. Een had zelf notabene al een vriendin.

Oh maar wacht ik heb ook een ex die een vreemdgaande vrouw had. Hij meldde wel over die man "ja ik vraag me dan toch af of hij wel besefte dat hij een huwelijk met drie kleine kinderen in gevaar bracht" Maar het was meer een zich afvragen, ik voelde bij hem ook geen haat of kwaadheid naar die man, hij was kwaad op zijn vrouw.

Even slikken...

En gewoon weer doorgaan. Vaak hebben de bedrogen mannen zelf al snel weer een nieuwe liefde. De mannen die ik ken zijn eigenlijk vrij snel klaar met hun vrouw als ze een affaire heeft met een andere man. Vaak krijgen de mannen samen ook een normaal contact, wat Mari ook zegt, geen haat.

Ik vermoed dat ik zelf ook meer denk als een man. Mijn echtgenoot kan mijn vertrouwen schaden, mij kwetsen en bedriegen. Een Truus niet, zij is maar een lukraak onderdeel van het vreemdgaan. Truus kan iedereen zijn, voor mij persoonlijk niet van belang.

Jesse_1

Jesse_1

29-07-2020 om 12:57

Truus?

Wat is dat voor aparte benaming? Ik heb er nog nooit van gehoord en vind het ook zeker geen passende manier om iemand aan te duiden.

Jesse.

Maîtresse of minnares zou beter zijn. Maar "Truus" is op OO al ingeburgerd
Voor een minnaar is nog geen passende naam.

Bennikki

Bennikki

29-07-2020 om 13:47

Dus het lijkt er op

Als de vrouw vreemdgaat, krijgt de vrouw de schuld, en als de man vreemdgaat, krijgt ook de vrouw de schuld? Mmmm.

Het verschijnsel "Truus" (antwoord op #4)

Jaren geleden hadden we hier iemand met de nick "Truus", die schreef over haar ervaringen als minnares. Ik kan me niet meer herinneren of zij het met getrouwde mannen deed, of dat zij het als getrouwde vrouw met andere mannen deed, of beide, maar het begrip "Truus" is op OO sindsdien synoniem aan "marriage wreckers".

Ja, er zijn ook mannelijke Trusen (of is het Truzen?).

Dick

Dick

29-07-2020 om 16:06

Meppen

'dick' zou wel een mooie naam voor een mannelijke truus zijn😉. Ik heb ooit verkering gehad met Pietje en Pietje had zijn buurman toegetakeld omdat die het met de vriendin van Pietje had gedaan. Nou had Pietje sowieso losse handjes. Maar ook geen moeite om meteen met mij aan te pappen (Pietje kwam uit een ander land, hij moest daar een straf uitzitten vanwege het toetekelen maar daar had ie geen zin in natuurlijk). Maar of Pietje een doorsnee voorbeeld is, geen idee.

Dick

Pure nieuwsgierigheid: hoe lang duurde het voor je erachter was dat Pietje niet zo'n prijsexemplaar was, en kwam je toen nog een beetje makkelijk van m af?

Groeten,

Temet

Mari

Mari

29-07-2020 om 17:54

benikki

"
Dus het lijkt er op
Als de vrouw vreemdgaat, krijgt de vrouw de schuld, en als de man vreemdgaat, krijgt ook de vrouw de schuld? Mmmm." Ja ik denk dat er een heel diep in ons een overtuiging is opgebouwd dat mannen nu eenmaal zo zijn en geen beheersing hebben over hun seksualiteit en dat vrouwen daarom de moraliteit moeten hooghouden en dus ook het meest schuldig zijn bij buitenechtelijke seks. Ook al zijn ze zelf alleen: zij moeten zorgdragen voor het huwelijk van de ander.

Ik ben het hier niet mee eens en ik vind het ook een miserabele manier om naar mannen te kijken. Alsof ze een soort beesten zijn, niet aanspreekbaar of verantwoordelijk voor hun gedrag

ElenaH

ElenaH

29-07-2020 om 18:14

Mari

'Ik ben het hier niet mee eens en ik vind het ook een miserabele manier om naar mannen te kijken. Alsof ze een soort beesten zijn, niet aanspreekbaar of verantwoordelijk voor hun gedrag'

Klopt. Maar het is wel over de hele wereld zo. Vrouwen in moslimlanden moeten hoofddoeken of meer dragen om de mánnen niet in verzoeking te brengen.
Lekker makkelijk.

Mari

Mari

29-07-2020 om 18:16

ElenaH

ja psies, heb ik ook altijd belachelijk gevonden. Laat die mannen oogkleppen dragen

Zonnehoed

Zonnehoed

29-07-2020 om 19:37

Truus #7

Was dat niet Toosje?

Jesse_1

Jesse_1

29-07-2020 om 20:23

Hmmm

Ik kom al heel lang op OO, maar dan lees ik zeker de 'verkeerde' draadjes, want het 'Truus-verhaal' ben ik nog niet tegen gekomen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

29-07-2020 om 21:59

Klopt

Dat was Toosje. Volgens mij had zij zelf wel een man maar ze ging niet per se achter getrouwde mannen aan. Iedere man die haar aansprak, en dat waren er nogal wat, was OK.

Dick

Dick

29-07-2020 om 23:02

Temet

Ik wist het al voordat ik wat met hem begon - of heel snel en ik kwam makkelijk van 'm af ja. Hij had zelf ook aan iedere vinger een vriendin....

Bennikki

Bennikki

29-07-2020 om 23:03

Ja klopt

Dat was Toosje inderdaad, die haar jachtgebied had op het schoolplein.
Volgens mij kwam Truus het eerst voor in het verhaal van.. heette ze moederziel? Wiens man het gezin met 3 jonge kinderen in de steek liet voor een andere vrouw (die toen “Truus” gedoopt werd ivm herkenbaarheid) en meteen samen ging wonen in een appartement waar de kinderen niet pasten..

Phryne Fisher

Phryne Fisher

29-07-2020 om 23:23

In de tijd van Toosje

Destijds hadden we Vastberaden, maar haar Truus noemden we volgens mij nog geen Truus. Of was die van haar geen vreemdganger maar gewoon een onaardige man? Ja, je hoort wat verhalen als je hier ruim 20 jaar rondhangt.

Kaneeltje

Kaneeltje

29-07-2020 om 23:39

Ja, Toos, en Moederziel

We hadden inderdaad Toos..
en Moederziel. Ze schreef vrij specifiek, volgens mijn hangt ze hier niet meer rond. Ik ben wel echt benieuwd of het gezin (4 kinderen volgens mij) in rustiger vaarwater is gekomen. Mocht je hier nog lezen, ik hoop dat je wat laat weten!

Wat betreft Miekemieke, quote "Ik hoor zelden van vrouwen die vreemd zijn gegaan met de beste vriend van hun man of met de buurman maar ik kan ook slecht geinformeerd zijn natuurlijk."
Mochten die mannen met de buurvrouw vreemdgaan, die ook een partner heeft, dan gaat die buurvrouw dus zelf ook vreemd met de buurman. Ik ken wel zo'n verhaal.

Ik was ooit ook 'een Truus', best vervelend. Ik zal het dus niet gebruiken en ik hoop dat het weer uitsterft.

Jullie hebben gelijk!

Geen Truus maar Toosje! Vergeet mijn eerdere reactie, die klopt niet😊

Jesse_1

Jesse_1

30-07-2020 om 18:39

Toosje!

Volgens mij mikte zij juist niet op vriendinnen, maar "pikte ze mannen op¨ die ze in de trein tegen kwam als ze daar zat te werken (?).

De mannelijke truus

Mijn vriendin is vreemd gegaan met een nu oude vriend van ons!
Ik kan deze gast wel wat aandoen, alleen om het feit dat HIJ mijn vrouw heeft benaderd terwijl wij toen in een slechte relatie zaten!
Hij wist van de situatie thuis dee alsof hij een luisterend oor bood en heeft hier flink op op ingespeeld.
Ik ben de beste man al eens wezen opzoeken tot 2 maal toe en hem heel zachtjes maar heel duidelijk wezen vertellen dat hij nog eens aan de beurt is.
Nu vreest hij behoorlijk.
Oja en dan nog zeggen tegen mijn vrouwtje let maar op als het uit komt ben ik de gebeten hond.
Nu weet hij niet hoe het thuis is bij ons, maar dat hoeft hij helemaal ook niet te weten.
Vrezen doet hij wel in iedere geval, nog 1 keer in de buurt komen van mijn vrouw en dochter en dan weet hij wat er gebeurd.
Nee van hem hebben wij geen last meer maar als je het mij vraagt, op de vuist! Alleen heb ik nog een gezin waarvoor ik moet zorgen, dus om nou vast te komen zitten zie ik niet zo zitten, tenzij mijn gezin hier wel door naar de klote gaat, dan is hij als nog voor mij😉

@Emma

@Emma

28-08-2020 om 18:47

Grote jongen

Je vrouw zal trots op je zijn.
Je gezin gaat zeker naar de kloten als je zo doorgaat. Ik geloof dat je gezin meer te vrezen heeft van jou dan van die mannelijke Truus.

Emma

Nee niemand komt aan mijn gezin zo zie ik dat! En al helemaal niet met een rede om even mijn gezin te verwoesten om vervolgens zelf vrolijk door te gaan met dit soort praktijken bij andere gezinnen.

Even toevoegen

En al helemaal schandalig omdat hij zijn pik achterna loopt.
Als je als vriend zijnde eerst een luisterend oor bied om het zo maar te noemen maar daar vreselijk misbruik van maakt in ons geval, en ook al bij andere mensen, dan loop je toch een keer tegen de lamp? Is het niet bij ons is het wel bij een ander.
Voor als nu is hij goed gewaarschuwd! Niks mis mee lijkt mij?

ElenaH

ElenaH

28-08-2020 om 20:03

Anoniempje1989

'Niks mis mee lijkt mij?'

Wel dus. Wat een onvolwassen reactie.

Miekemieke

Miekemieke

28-08-2020 om 20:11

Hoi Anoniempje1989

Wat mij betreft kun je gerust op de vuist gaan dat klaart meestal wel gewoon de lucht maar dat jij voor een gezin moet zorgen??? Dat doe je toch samen?

Gebruik voortaan een andere nick, bij anoniempje krijg ik associaties met bibberende dametjes geboren in de jaren vijftig of zo.
K*t streek van je vrouw trouwens maar misschien kwam ze tekort, ik wil dat niet goed praten maar een beetje lekkere seks doet wonderen, zoek het eens in die hoek misschien dat ze het dan niet buiten de deur hoeft te zoeken.

Mari

Mari

28-08-2020 om 20:47

nou nee hoor

Die man is niet verantwoordelijk voor jouw huwelijk, dat zijn jij en je vrouw.
Wat een ouderwets gedoe, alsof je je bezit moet verdedigen.

Wel grappig

Er word hier gevraagd wat een man zou doen uitpraten of op de vuist, voor als nog is er gepraat maar mijn voorkeur gaat uit naar op de vuist, endan is iedereen ineens tegen.
De beste man is gewaarschuwd, dan is het toch netjes opgelost of zie ik het verkeerd?
En mieke mieke, een vrouw die volgens door de beste man word verwoord als ze lag er soort van voor dood bij nou daar kan ik mij geen goede seks bij bedenken, nee die beste man had in moeten zien dat daar een vrouw lag die geen nee meer durfde te zeggen en alleen nog maar kon denken waar ben ik mee bezig.
Ja en toe geven he dat hij ergens wel zag aan haar dat ze het niet wilde.
Je heb er ook echte klootzakken tussen zitten die heel goed in babbels zijn, jammer genoeg trapte mijn vrouw daar in.
Owja nog misschien voor de goeie orde, de beste man is hier thuis ook geweest om een goed gesprek te voeren, aan tafel waar mijn vrouw bij zit nog durven te zeggen ze was pretty basic recht in haar ogen, want meneer was beledigt omdat mijn vrouw de waarheid op tafel gegooid heeft.
Nee hele lieve jongen verdient zeker een aai over zijn bolletje!

Tja

Het zal wel liggen aan de enigszins grove verwoording van TS, dat hij tegengas krijgt. Maar ik ben blij dat hij wel in actie komt om nog grotere problemen voor te zijn.

Ze hebben zonder die ‘steun’ al genoeg op hun bord en TS kan geen bemoeials gebruiken.
Sterkte voor jullie samen.

Mari

Mari

28-08-2020 om 23:20

bemoeials Flanagan?

Bedoel je de mensen die een reactie geven? dit is een forum hè?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.