Relaties Relaties

Relaties

Romie

Romie

14-09-2020 om 23:49

Andere man als vriend, kan dat?


Romie

Romie

16-09-2020 om 22:21

Intensief appcontact is niet gewenst

Hoe kom je erbij dat het "ineens heel anders zit" Elenah? Het enige wat ik doe is een wat uitgebreider beeld schetsen. Ik heb hier gepost om jullie meningen te horen, die zet ik zeker niet aan de kant.

Heb ik nou het verkeerde idee dat er heel veel tussen de regeltjes gelezen wordt door sommigen?

Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik mezelf niet voor de gek houd. Dat is geen issue en daar gaat het ook helemaal niet om. Waar het om gaat is hoe anderen tegen zo'n vriendschap aankijken.(daar zijn de meningen dus wat over verdeeld) En vooral dat ik man ook geen verdriet aan wil doen met iets wat er niet is. Dat hij toch iets gaat denken van het heen en weer geapp(wat hij hoogstwaarschijnlijk helemaal niet gaat vinden). Dat zou ik verschrikkelijk vinden. Maar inderdaad zou ik het ook raar vinden om contact af te kappen met hobbyvriend omdat ik hem al heel lang ken. Wat ik heb gehaald uit sommige reacties dat ik wel beter een stapje terug kan doen en dat doe ik dan ook.

Annemarie

Annemarie

17-09-2020 om 23:15

Alles is al gezegd

Alles is al gezegd. Je vind het raar om af te kappen, ik vraag me af of je stiekem de aandacht hoe platonisch (nu nog) van een andere man niet heel vleiend vind. Appen in de nacht!?! Alarm, Why miss beter een boek lezen, of je man wakker maken 🤗
Op het moment dat je aangeeft, als mijn man dit met een andere vrouw zou doen zou ik dit niet goed vinden, alarm.
Op het moment dat je aangeeft ik heb toch het gevoel dat ik iets verkeerd doe (waarom het is toch onschuldig) groot alarm
Ga terug naar normaal app frequentie, of stop helemaal. Je zegt nota bene zelf dat als man /vrouw vaak contact hebben dat grenzen (kunnen) vervagen. Dat zeggen wij niet dat is jouw eigen overtuiging. Dus geldt dat dan voor iedereen inclusief je man, maar niet voor jezelf. Jij bent niet immuun, want je hecht blijkbaar waarde aan het vele appen.
De meeste info kan je vast ook via internet of een vereniging krijgen of andere vrouwelijke mede hobbyisten.
Gezien je grote twijfel of het wel normaal is zou ik zeggen, nee bij twijfel is het dus niet normaal blijkbaar is je geweten onbewust wakker. Ga dezelfde tijd en aandacht aan je man schenken of nog beter, ga samen met je man op onderzoek, je zegt zelf dat het voor hem ook handig is. Nou dat noem ik dan win win situatie, dan hebben jullie een gezamenlijke interesse en extra tijd voorelkaar.

Nunie

Nunie

18-09-2020 om 01:43

Rosie

Goed om je te twijfel hier te checken en uit het oerwoud aan reacties de voor jou juiste conclusies te trekken.

Ik heb sinds de puberteit vriendschappen met jongens, nu mannen. Het interesseert mij geen zak wat zij wel of niet met mij zouden willen, zoals in dat filmpje wordt aangedragen. Dat zegt wat mij betreft ook niks over de aard of waardering van de vriendschap, maar hooguit iets over de aard van mannen. De mannen over wie ik het heb kunnen die 'aard' blijkbaar prima hanteren. Zij kennen mijn man en mij en mochten ze al de behoefte hebben aan iets minder platonisch met mij (wat ik niet geloof), dan hebben ze blijkbaar niet de behoefte om er een zooitje van te maken. Een mooie eigenschap, lijkt me.

Ik denk dat het heel gezond is voor je relatie om óók een deel op jezelf te blijven, met je eigen interesses, je eigen vriendschappelijke relaties met anderen en je eigen privéleven. En dat kan allemaal prima binnen het kader van een langdurige relatie.

Geniet van de vriendschap en van je relatie.

Romie

Romie

18-09-2020 om 22:41

Feit en fictie

De meningen wat verdeeld. Volgens sommigen moet een vriendschap man vrouw kunnen mits beperkte aandacht en vaste relatie er niet onder te lijden heeft met tijd en aandacht.

Ik schreef al eerder, er wordt wel heel veel ingevuld wat complete nonsens is.

Annemarie: nee, aandacht van deze vriend (die ik al heel lang ken) is voor mij niet meer vleiend dan van een vriendin. Ik heb geen enkele keer iets in die richting geschreven. Jij wil er iets spannends van maken wat helemaal niet aan de orde is.
Je presenteert verder verschillende van mijn overpeinzingen als een feit. Als ik zeg, door een licht gevoel van jaloezie zou ik het niet leuk vinden als man 1 op 1 contact zou hebben met een vrouw. Waar jij dan van maakt dat zou ik niet goed vinden. Zo staan man en ik gelukkig niet in onze relatie. Ook: ga dezelfde tijd en aandacht aan je man schenken. Los van mijn twijfel over wat me bezighoudt en daarom hier de vraag gesteld is dat een nogal belachelijke opmerking. Dan zou man er slecht vanaf komen. Je vult teveel in. Ik weet niet waarom.

Ik heb al gezegd dat ik uit verschillende reacties heb gehaald dat ik beter een stapje terug kan doen, dat is de planning.

Nunie, fijn dat het voor jou werkt. Met je laatste stukje ben ik het helemaal eens. Man en ik doen heel veel samen maar hebben gelukkig ook een eigen leven waarin ook andere interesses voorkomen. Ik vroeg me af of daar ook deze nieuwe hobbyvriend in zou passen. Ik ben er voor mezelf wel uit. Ja, het kan maar wel met wat grenzen om geen verwarring te scheppen.

Annemarie

Annemarie

19-09-2020 om 09:47

Romie

Je schrijft zelf in je teksten "als man dit met andere vrouw zou doen, dat je dat niet leuk zou vinden
Je geeft zelf aan dat je twijfelt of het wel kan.

Dat zijn geen invullingen van mijn kant.

Het maakt mij verder niet uit hoor. Ik heb ook een mannelijke vriend, maar ik vraag me daar niet over af of het "wel kan" mijn man heeft ook vriendschappelijk contact met zijn collega, ik vraag me niet af of dat wel kan. Het is zo, we houden ons daar niet eens mee bezig richting elkaar en de mensen komen ook gewoon bij ons thuis. Ieder kent elkaar.
Het feit dat je twijfelt en berichten wist dat zegt dat je zelf vind dat het in dit geval niet kan.
Midden in de nacht appen.

Maar ik begrijp dat er geen probleem is, nou dan hebben wij dat allemaal verkeerd begrepen obv jouw post. Of je had de vraag niet hoeven stellen want er is geen probleem.

Romie

Romie

19-09-2020 om 19:28

Bedankt

Klopt Annemarie dat schreef ik. Dat ik het niet leuk zou vinden. Jouw invulling was als mijn man dat zou doen dan zou ik dat verbieden. Dat is iets wezenlijk anders.
Je bent ontzettend flauw bezig. Je lijkt niet in te zien dat er mensen zijn die eerder twijfelen aan hetgeen ze doen en ja, dat is het probleem waar ik aandacht voor vroeg. Ik schreef niet dat ik geen probleem heb, dat maak jij er weer van. Ik heb al 3 keer geschreven dat ik de voorgestelde tips al ter harte heb genomen om niet meer laat of veelvuldig te appen.

Ik wil iedereen bedanken die mijn vraag op een normale, niet met oogkleppen op, manier heeft gelezen. Ik heb er meer inzicht door gekregen.

bertje1

bertje1

01-10-2020 om 21:11

ligt er aan.. kriebels?

Als het blijft bij dit soort contacten is het geen punt denk ik.
Probleem wordt t als je ook echt van die 'kriebels' krijgt.. die ken je wel..
of contact die wat 'dichterbij' komt, letterlijk. Dan gaat het lastig worden.

Overigens denk ik wel dat er relaties mogelijk zijn waarbij 1 van de partners (of beide, doe maar modern) met een ander 'dingen' hebben en wat beide goed vinden.
zeker bij relaties die al lang goed gaan en waar men elkaar niet kwijt wil.

dus als je naar de contacten gaat verlangen, dan moet je jezelf af gaan vragen: gaat dit verder en wat moet ik nu.
vaak wel: uit het oog, beter uit het hart..

Romie

Romie

04-10-2020 om 22:15

Tijd

Quote: [als je naar de contacten gaat verlangen, dan moet je jezelf af gaan vragen: gaat dit verder en wat moet ik nu.]

Nee, zulke behoeften gevoelens zijn er helemaal niet Bertje. Ik vind het wel heel gezellig om contact te hebben met vrienden en vriendinnen. De frequentie met dit laatste contact ging wat verder. Intussen heb ik dat wat verminderd en ook een tijdgrens voor mezelf ingesteld waarop ik stop met appen.

Rudy

Rudy

05-10-2020 om 17:16

Mannen

Ik als man zijnde en kennende hoe mannen praten en zijn tegenover mannen zal een man nooit echt vrienden met een vrouw zijn. Ze vinden je leuk maar worden 'vrienden' met je omdat je een man hebt. Ze houden contact in de hoop dat je met ze vreemd gaat of op een dag single wordt zodat ze hun slag kunnen slaan. De enigste mannen die echt vrienden met een vrouw worden dat zijn mannen die op mannen vallen. Elke hetero man die een poging doet vrienden te worden zal vroeg of laat iets proberen ( heb dit zelf paar keer zien gebeuren waaronder 1x dat bleek na politieonderzoek deze persoon anoniem lingerie en naaktfotos zonder gezicht door de brievenbus liet sturen )

bertje1

bertje1

23-10-2020 om 11:18

geen kriebels, geen probleem

lijkt mij.

zolang je niet de vlinders in je buik krijgt, is er volgens mij weinig aan de hand.
als die kriebels wel komen, die kun je dus NIET tegenhouden want is chemisch.
dan moet je bedenken... wat nu. stoppen anders ga je door.

ingewikkeld

Ik vind het zelf mooi om vrienden te hebben. Ik houd mij altijd voor dat je toch met mannen waarmee je niet van plan bent om 'iets' te krijgen, toch net zo goed een band mee zou kunnen hebben als je met een broer hebt.
Maar inderdaad het kan zo maar ingewikkelder worden dan je wilt.
Ik heb zelf de behoefte om met een man waarmee ik zo'n soort vriendschap ontwikkel signalen te geven dat ik het me niet in het hoofd haal meer te willen dan dat.
Het is interessant om erover na te denken hoe spanning groter kan worden doordat je beiden er nieuwsgierig naar kunt zijn of de andere jou een leuk iemand zal vinden. Stiekem dan toch in de zin van leuk als iemand waar je op zou kùnnen vallen. Ook al ga je er van uit dat dat niet handig zal zijn als dat echt gaat gebeuren.
Dat je dus minder bezig bent met, zou ik eigenlijk op zo'n persoon kunnen vallen als ik niet al een relatie had, maar wel andersom daarmee bezig bent. De man kan denken: ze praat zeker zo leuk met me omdat ze mij eigenlijk wel ziet zitten ook al kan dat verder niet. En de vrouw denkt dat ook. En dan kun je een bepaalde dynamiek krijgen die je eigenlijk allebei niet bewust, maar wel onbewust er in brengt. Als die dynamiek dan wel merkbaar is kun je gaan denken, het is wel een speciaal contact zeg dat wij wij hebben, niet helemaal vergelijkbaar met dat van een broer en een zus.

Ik weet ook helemaal niet of het helpt als ik bij voorbaat al signalen afgeef dat ik geen relatie zoek. Misschien wel helemaal niet, want een man kan altijd denken: ja dat zegt ze wel, maar ondertussen...

Het komt waarschijnlijk een beetje ingewikkeld over, maar zo denk ik dus wel eens.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.