Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hangkous

Hangkous

04-01-2020 om 14:15

2020 Afvallen wie ook (deel 4)

Nieuw jaar, nieuwe start.
Een nieuwe draad om onze afval/lijn pogingen en vorderingen te bespreken en inzichten te delen.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Suikertje

Suikertje

11-09-2020 om 22:06

Methode Emmawee

Ik volg eigenlijk de methode Emmawee, al plan ik niet echt van tevoren, maar ik eet elke dag zo’n beetje hetzelfde. Iedere dag ‘s morgens 250 gr magere yoghurt, tegen de tijd dat de hypo komt fruit, tussen de middag een roggeboterham of volkorenboterham met oude kaas (ik lust geen jonge kaas) en een beetje magere yoghurt. ‘S middags weer fruit en wortelen en ‘s avonds gewoon avondeten wat de pot schaft. Maar wij eten erg gezond, geen pakjes, geen zakjes alles zelf maken. Volgens de Eetmeter ongeveer 1100 kcal per dag. Ik was vanmorgen 1800 gram afgevallen.

Manja

Manja

11-09-2020 om 23:02

Suikertje

Is ook ongeveer mijn schema

Suikertje

Suikertje

12-09-2020 om 10:58

Manja

Inderdaad, ook jouw schema, en ik vind het knap dat je dat al bijna een jaar volhoudt. Als ik weer op gewicht ben moet ik ietsje meer gaan eten, want ik eet nu wel echt te weinig en ga met honger naar bed. Mijn suikerwaardes zijn wel perfect. Heel stabiele nachten, maar overdag ook weinig uitschieters. En ik hoef ook maar een paar kilo kwijt, geen tientallen. Dus het einde van dit regime is in zicht.

Manja

Manja

12-09-2020 om 11:55

Suikertje

Bedankt voor het compliment. Ik zat vorig jaar op een punt dat ik ook wel inzag dat ik geen keus had. 114 kilo. 175 cm.
Had me jaren niet gewogen. Was in principe gezond. Bloeddruk suiker cholesterol oke. Maar wel 53 jaar. Kwestie van tijd dat de medische problemen zouden ontstaan.
Het is gelukt door een combinatie van dingen.
Als eerste mijn eigen wil. Als tweede mijn twee vriendinnen in hetzelfde schuitje en mij app groepje met hun. Ten derde het redelijk simpele voedingsschema met normaal eten. Ten vierde de leuke niet veroordelende personal trainer. Ten vijfde de fanatieke training op kracht en uithoudingsvermogen met mijn vriendinnen en de personal trainer ( slechts 1 keer per week, bleek genoeg)
En na een paar maanden waren vooral de complimenten van de omgeving enorm stimulerend.
Afvallen is niet gemakkelijk. Alles moet samenvallen. Dan lukt het.
Het was ook het besef dat ik het net zo goed zelf kon doen in plaats van een maagverkleining te laten doen. In beide gevallen moet je minder eten!
Nu 33 kilo!

blik

blik

12-09-2020 om 12:40

Als je gezond eet

dan is minder eten misschien het enige dat rest.
Mijn 20 kg overgewicht was vooral door ongezond eten gekomen. Toen ik in ging zetten op veel gezonder had dat flink effect, ik had eigenlijk nooit honger.
Honger heb ik ook nooit gehad met vasten eigenlijk. Had ik wel honger, dan ging ik eten.
Dat ik nu van die 20 kg weer bijna de helft eraan heb komt volgens mij ook niet primair door meer eten. Ik eet wel meer, maar volgens mij ga ik teveel eten als ik minder gezond eet.
(vooral die koolhydraten dus, het verzadigd niet)
(los daarvan speelt bij mij nu lichamelijke toestand nu ook mee)

Ik moet nu vooral weer even gaan focussen want als ik dat niet doe val ik zo weer terug in oude, verkeerde gewoontes. Van mezelf maar vooral ook van mijn omgeving. Er wordt nu eenmaal helaas in mijn omgeving veel ongezond gegeten en voor je het weet doe je mee. (ik dan toch)
Ik moet wel even door mijn eigen weerstand heen want de focus constant op mijn lijf, eten, afvallen vind ik niet zo leuk. Keuzes, keuzes want dat bijkomen vind ik ook niet leuk!

Gister nog erg genoten van heerlijk en fout etentje, inclusief waanzinnig lekker en waanzinnig verkeerd toetje.
En nu start!

blik

blik

12-09-2020 om 12:46

Maagverkleining

Ook dan moet je het zelf doen.
Ik ken zoveel mensen die ondanks een maagverkleining toch enorm dik zijn nog/weer.

Hangkous

Hangkous

15-09-2020 om 09:34

Aangekomen in plaats van afgevallen

Eind augustus meldde ik hier dat ik ook weer ging beginnen om mijn corona kilo er af te krijgen. Inmiddels zijn we ruim 2 weken verder en is de kilo bijna anderhalve kilo boven mijn streefgewicht.
Ineens mocht mijn vrijwilligers werk weer starten en dat werd gevierd met taart!
Alle huisgenoten naar school/werk maar met de nodige strubbelingen qua vervoer waardoor ik in plaats van op tijd aan de lunch in de auto zat om een kind bij een trein te krijgen die haar naar school kon rijden.
Gisteren op de sport op de weegschaal en toch wel geschrokken. Vandaag heb ik een activiteit van mijn vrijwilligerswerk met lunch........ Niet echt een goede start om nou echt even werk te maken van die anderhalve kilo.
Morgen met frisse moed aan de slag.

Manja complimenten, jij gaat nog steeds hartstikke goed!

Pluis

Pluis

15-09-2020 om 09:58

Hier schiet het ook niet op Hangkous

Ik heb het vermoeden dat het toch ook hormoon-gerelateerd is, ook al heb ik al een ruim jaar geen cyclus meer. Ik heb me de afgelopen week heel netjes gedragen qua eten en zelfs 3 keer gesport, en ik ben weer een kilo aangekomen. Lijkt me echt niet te kloppen. Zelfs al zou het spiermassa zijn, ik weet dat dat zwaarder is dan vet, maar dat zou naar mijn idee onmogelijk een plus van een kilo in 1 week kunnen geven. Dus in plaats van een BMI van 24 zoals vorige week, zit ik nu op 24,6. Motiverend is het allemaal niet...
En vanavond ga ik uit eten, sushi, want man is jarig. We zijn al in tijden niet uit eten geweest, dus ik ben van plan er heel erg van te gaan genieten. Alleen het ijsje en de sake zal ik skippen deze keer, onder het motto dat alle beetjes helpen .

blik

blik

15-09-2020 om 10:12

Ach die kg

Kan ook goed vocht zijn (bijv) dat vastgehouden wordt met dit warme weer.
Er kan zoveel gebeuren in een lijf!
Ik weeg me weer regelmatig, helpt me goed focus te houden. Gewicht schommelt continu.
Maar schommelt hier nu wel naar beneden, fijn.

blik

blik

15-09-2020 om 11:08

Mayo

Maken jullie die zelf? Durf je dat, ook met supermarkt ei?
(Ik koop wel altijd biologisch ei maar toch)
Nog nooit gemaakt dus maar denk er wel over.
Wassen jullie ei dan eerst?

Pirata

Pirata

15-09-2020 om 11:40

Mayo

Nee, ik mag geen rauw ei...

Overigens ben ik ook 600 gr zwaarder opeens. Vast het weer inderdaad!!! Maar eigenlijk weeg ik dus 69,9! 😉

Suikertje

Suikertje

15-09-2020 om 16:11

Ik ook

Ik had me drie dagen niet gewogen, bijna niks gegeten en ik was precies hetzelfde als vrijdag! Dat was wel een domper. Maar ik las ergens dat je gewicht wel 500 gram kan fluctueren per dag, dus ik ga vrolijk door met gezond eten zonder een flintertje zoet (op druivensuiker na). Hopelijk is er over drie dagen wel wat af.

Manja

Manja

15-09-2020 om 16:26

Snap er soms ook niks van

In het begin woog jk alleen eens per week bij de training.
Nu dagelijks. Maar eigenlijk is dat een frustrerende bezigheid. Kan zomaar 1,5 kilo varieren per dag! Elke woensdag houd ik aan als echt weegmoment bij de personal trainer

Pirata

Pirata

15-09-2020 om 17:06

Elke dag

Ik moet me eigenlijk verplicht elke dag wegen.
Maar ik heb daar weinig zin in. Dus houd ik nu even het meest gunstige gewicht aan. De rest zal wel vocht en darmvulling zijn. 😉

Hangkous

Hangkous

15-09-2020 om 17:30

Wegen op de sport

1x per week. Vroeger op vrijdag en nu op maandag, omdat ik maar 1x per week mag sporten door corona.
Bij mij zit er wel echt wat aan, 62,5 is mijn ideale gewicht en met plus of mijn 500 g ga ik nog steeds prima. Inmiddels gaf de weegschaal 63,9 aan.
Daar word ik gewoon niet blij van. Ik merk het ook aan mijn kleren, door het minder sporten is mijn hele lijf niet meer strak en daardoor zitten mijn broeken dat wel😳
Ik heb ook nog eens veel te lekker gegeten. Teveel taart, barbecue aan met allerlei lekkers.
Gelukkig was de lunch vandaag niet zeer luxe. Er was een schaal belegde broodjes met wat melk of water. Dat scheelde alweer een hoop calorieën.
In totaal vandaag wel 2uur en 30 minuten gefietst.
Jammer dat het 2x en half uur was op zeer laag tempo. Een groepje ouderen begeleid op een rondje door het dorp. De overige 90 minuten gingen wel in een sportief tempo maar dan steeds ritjes van 6 tot 10 minuten en dan komt je lijf nog niet toe aan vet verbranding.
Vanavond wel een gezondere maaltijd op de planning staan.

Pirata

Pirata

16-09-2020 om 09:44

Yeah

Zie je wel, vanmorgen weer gewogen en keurig 69,9. Het was vocht en andere opvulling. Bij jullie er ook weer af?
Op naar de 69,8!

Pluis

Pluis

16-09-2020 om 09:49

Vandaag niet gewogen

dat wilde ik mezelf niet aandoen na de sushi gisteren .
Ik ga vanaf vandaag weer aan de bak, ik denk dat ik het weekend weer eens op de weegschaal ga staan.
Fijn Pirata, dat het geen vetjes waren die zijn blijven plakken .

Pluis

Pluis

16-09-2020 om 10:05

blik

nee, ik maak nooit zelf mayo. Wij hebben thuis altijd yoghonaise, voor die doodenkele keer dat we iets eten waar iets mayo-achtigs bij hoort. Maar als ik het zou maken zou ik dat wel aandurven hoor, ook met supermarkteieren. Wel altijd biologische scharreleieren. Maar ik zit vér van enig boerenbedrijf, dus ik ben echt aangewezen op de super in de buurt.
Ik maak wel eens andere dingen met rauwe eieren (tiramisu of bavarois bijvoorbeeld). Nooit een probleem gehad. Oh ja, ik was ze wel inderdaad voor gebruik. Gewoon met een beetje Dreft. Van alle eieren in Nederland is maar een heel klein deel besmet, dat ligt nog onder de 0,5%. En van alle mensen die besmette eieren eten wordt maar een klein deel ziek. Als je gewoon gezond bent heb je over het algemeen helemaal geen last van een besmetting met salmonella.

Hangkous

Hangkous

16-09-2020 om 10:36

Toevallig vorige week gemaakt

Een lesje aanschouwend onderwijs voor mijn zoon. Die vroeg zich af hoe het kon dat mayonaise niet scheidde in olie en water en Daar douche product van zijn zus wel. Toen begon zus een hoorcollege over emulgatoren. Hij wilde het zien in de praktijk. Dus heb ik zelf mayo gemaakt toen we toch gingen barbecuen en ik mayo nodig had voor de zelfgemaakte knoflooksaus.
Veel lekkerder en puurder dan gekochte mayo. Echt van genoten.
Zit nu aan thee met droge ontbijtkoek. Alles voor 2 kg minder.

Manja

Manja

16-09-2020 om 11:57

Weegmoment

Vanochtend. 200 eraf in een week, niet echt veel. Al weken constant. Maar ga ervan uit dat het vanzelf wel weer gaat zakken. En zo niet: ik eet in elk geval zeer gezond!
Ben bekaf. Zware training, leuke oefeningen die ik alleen maar volhoud omdat het moet haha . Mijn 30 jarige jonge knappe (haha, ja ook dat helpt) trainer is altijd zeer motiverend op een rustige manier en bedenkt altijd circuitjes met oefeningen die we ( 2 vriendin en en ik) net aankunnen. Nu ff bijkomen!

blik

blik

17-09-2020 om 00:17

Manja

Eraf is eraf, het maakt toch niet uit hoeveel?
Misschien ook maar beter om niet steeds snel te gaan, wie weet beschermt je lichaam jezelf wel zo.
Woeha, dat wil ik ook, een knappe jonge trainer, geen wonder dat je zo goed gaat!

Hier ben ik, ook zonder mooie trainer, toch wel tevreden.
Ik doe nog lang niet alles zoals ik wil, maar ben iig gefocused, er 'mee bezig' en dat is een start. Ik zie waar ik de mist in ga en kijk hoe ik het anders kan doen. En voel langzaam controle weer wat terugkomen.
Vandaag wegens omstandigheden onverwacht eten besteld en waanzinnig lekker gesmuld van vast niet 100 % verantwoord maar toch wel voor 90 %. (Naar mijn maatstaven dan) Grieks; salade, groente, sardientjes en wat gyros, zonder frietjes! Partner had wel rijst besteld, maar die heb ik geskipt.
En vrijdag weer uiteten maar in deze fase ben ik daar minder bang voor, ga nu bewust opletten met bestellen en voor lekker en niet al te onverantwoord. En de rest van de dag eet ik extra streng.

Emmawee

Emmawee

18-09-2020 om 18:14

Feestweek gehad

Afgelopen week de verjaardag van mijn jongste gevierd. Taart thuis, taart bij opa en oma en taart bij andere opa en oma. Ik had het ingepland, maar het eten van taart had het bijeffect dat ik ook wat losjes omging met de chips en de nootjes en eenmaal thuis 's avonds ook weer echt enorme trek had en mezelf nog eens trakteerde op een ingeplande extra maaltijd.
Verder had ik nog het (uitgestelde) afscheidsfeest van mijn oude werk en daar heb ik me ook niet ingehouden. Heerlijk gegeten, maar ik houd dan dus toch de hele avond trek. Het lijkt wel alsof ik 's avonds meer trek krijg naarmate ik meer eet.

Nu de touwtjes dus weer aangetrokken. Van te voren plannen wat ik eet en suikerzooi vermijden. Na twee dagen voelt het alweer rustiger.

Woensdag gewogen en gemeten en alles was zoals vorige week.

blik

blik

18-09-2020 om 19:06

Dat is het Emmawee

Een klein stukje taart oid zo hier en daar is natuurlijk geen ramp maar ook bij mij gooit het alles in de war. Ik raak dan uit de flow ofzo en blijf maar eten/snaaien/zoeken/trek houden.
Voor mij is 'niks' veel makkelijker, vooral als ik net bezig ben. (maar op termijn niet haalbaar, zeker sociaal gezien niet)
Proficiat trouwens!

Bijhouden

Sinds een maand gebruik ik een app waar ik op kan bijhouden wat ik zoal in mijn mond steek. Zit ook een streepjescode-scanner op, dus alles wat gestreept is, scan ik. Het helpt om geconfronteerd te worden met wat ik eet en het idee dat ik wat moet invullen, weerhoudt mij ervan het in mijn mond te stoppen. Het helpt, ik ben twee Coronakilo's kwijt. Nu nog de 2 kilo's kwijtraken die ik ben aangekomen in de tijd dat mijn zoon ziek was.
Vasten hielp mij niet, daarvan ging ik tijdens de maaltijden meer eten en kwam ik juist aan, daar ben ik maar mee gestopt (dat was voor de app). Proteïnebrood helpt wel, dus de theorie dat je dooreet tot je voldoende eiwitten binnen hebt, zou kunnen kloppen.
En elke dag fietsen of wandelen, net zoals in de pre-corona-tijd moet ik beslist ook. Niet alleen voor mijn gewicht, maar ook voor de souplesse

Pluis

Pluis

18-09-2020 om 19:59

Hier

Gaat het heel hard de verkeerde kant op. Ik kom al een week bijna een pond per dag aan. Ik ben moe en mijn spieren doen pijn. Begin langzaamaan te denken dat er iets meer aan de hand is...

Ik herken ook dat als je eenmaal zondigt, het al gauw uit de hand loopt. Ik moet dus ook de rem er actief op houden. Maar dat is best vermoeiend, vind ik.

Emmawee

Emmawee

18-09-2020 om 23:40

Pluis

Dit klinkt heel erg als klachten die horen bij een trage schildklier. Wel heel vervelend voor je.

Tine Winkel

Tine Winkel

19-09-2020 om 08:02

Pluis

Ik las je berichtje en dacht t zelfde als Emmawee, laat t even checken! Die combinatie van moe, pijn en aankomen... niet levensbedreigend maar met pillen vaak goed grotendeels te behandelen.

Herstart

Iedereen heeft het wat lastig zo te zien. Misschien door de start van het schooljaar of de omslag in het weer?
Hier ging het ook even de verkeerde kant op. Heel erg druk en ander ritme dan normaal dus veel makkelijk eten en boodschappen doen met trek...
Ik heb ook zo'n invul app maar die had ik ook gewoon niet ingevuld, lekker makkelijk. Vanaf nu weer netjes bijhouden, dat helpt echt.

Nu weer met frisse moed begonnen. Mijn trainer heeft mijn programma's een beetje omgegooid zodat daar weer wat vernieuwing in zit en we hebben nu als doel afgesproken om toe te werken naar crossfit. Ik ben benieuwd.
Ik ben nu in 10 weken 5 kg afgevallen en het voelt heel traag maar eigenlijk best prima!

Tine Winkel

Tine Winkel

19-09-2020 om 11:27

zamioculcas

5 kilo in 10 weken is echt een heel mooi tempo om af te vallen. Ik geef toe dat berichten als 2 kg per week verleidelijk klinken, maar uiteindelijk houden de meeste mensen die zo crashen dat niet (lang) vol en komen vaak weer flink of meer aan. Maar, zeker in combinatie met sporten - top!
Mijn ervaring is dat zeker krachttraining heel goed werkt om langzaam en langdurig af te vallen: door de grotere spiermassa neemt je basaalmetabolisme toe, zodat je zelfs tijdens je slaap meer energie verbruikt en dus afvalt.

Emmawee

Emmawee

19-09-2020 om 14:47

Tine

Hoe is het nu met jou?

Ik kan me herinneren iets te hebben gelezen over jouw schildklierproblemen (te snel toch?), maar toen kwam ik er even niet toe om te reageren. En later kon ik het niet meer terugvinden. Gaat het inmiddels al beter?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.