Home » Forum » Zijn jullie niet minder ziek

Zijn jullie niet minder ziek?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

54 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
@nnemoon
Nee, het zelfde gebleven.

Man en zoon hebben erg last gehad van allergische reacties de afgelopen maanden. Dat hebben ze normaal gesproken ook en is dus niet verandert door Corona. Man heeft buitenshuis doorgewerkt. Zoon had er zelfs iets meer last van, maar ik denk dat dat komt omdat hij meer vrij was en daardoor meer ging fietsen door de bossen.

Ik zelf ben nooit ziek of verkouden. Wel heb ik iedere week een migraine aanval en die bleven helaas ook gewoon komen. De trigger bij mij is de wind en in een kustprovincie staat meestal wind dus dat bleef ook helaas het zelfde.

Triva
Annemoon

De vraag gaat niét over allergie, die geef je niet aan elkaar door.

Algemeen:
Maar de vraag komt te vroeg, er zijn toch altijd al minder verkoudheden tussen maart en september. Men dénkt altijd dat men het hele jaar door verkouden is maar dat lijkt maar zo of het is een allergie. Altijd ziek worden na de zomervakantie? Geen huisstofmijt?

@nnemoon
Handig

Misschien is het ook handig om bij stil te staan heb ik thuisgewerkt of ben ik gewoon naar mijn werkplek geweest.

Ik heb bijvoorbeeld gewoon doorgewerkt in het ziekenhuis met Covid patiënten en iedere dag gewoon met de trein.

ElenaH
Nou

Net toch maar weer een coronatest aangevraagd. De tweede dit jaar (tijdens de eerste keer dat ik ziekte was, werd er nog niet grootschalig getest). Niks minder vaak ziek dus 😕

Kyana
Nee

Ik ben niet minder vaak ziek maar ik ben sowieso heel zelden verkouden. Gezien de kinderen naar school gaan verwacht ik ook niet dat het minder vaak zal voorkomen dit jaar want de kinderen houden natuurlijk geen afstand en zij zijn sowieso altijd mijn grootste infectiebron (als ik verkouden ben is het altijd nadat minimaal 1 van de kinderen ziek is geworden.)

Temet
helaas

Echt ziek ben ik zo goed als nooit, verkouden een paar keer per jaar. En de eerste verkoudheid heb ik inmiddels alweer achter de kiezen. Inclusief coronatest. Gezellig samen met dochter, aan wie ik die verkoudheid te danken had.

Groeten,

Temet

AlisonH
Merk geen verschil

Ben normaal twee keer per jaar ziek / verkouden, een keer rond februari/maart en een keer in september/oktober. Zo ook dit jaar.

skik
Guerra

"Ik had ooit een vriendin die werkelijk supersupersuper hygiënisch werd opgevoed en altijd ziek was."

Kan ook kip en ei zijn: omdat ze nogal bevattelijk was, deed haar gezin superhygiënisch.

skik

Klaartje
Tot 3 weken geleden

Had ik echt in tijden geen verkoudheid/griep gehad. Ben altijd super bevattelijk, maar in februari/maart nergens last van gehad. Dat is meestal net als oktober een slechte maand voor mij. Ik werk in een supermarkt dus gewoon flink door moeten werken. Drie weken geleden neusverkouden, flink hoesten. IK heb op vrijdag een test gehad en zaterdag al uitslag, negatief. op maandag zo beroerd dat ik naar het speciale spreekuur moest van huisarts. Ook daar weer een test, ook negatief. Inmiddels ben ik meer dan 2,5 week thuis, ben 4 keer bij de huisarts moeten komen, 2 antibiotica kuren,
en nu koortsvrij en moet echt opknappen. Volgens mij heb ik in 1 keer alles voor 1 jaar gehad.

zebra
verkouden

maar dat ben ik altijd wel een beetje dus niks nieuws. Afgelopen winter 4 maanden lopen hoesten en snotteren maar niet ziek genoeg om thuis te blijven.

Triva
Zebra

Dat moét ook iets allergisch zijn als dat vier hele maanden duurt.

zebra
Trivia

dat is, voor zover ik weet, al altijd zo geweest dat ik in de winter erg vaak verkouden ben, niet iets van afgelopen jaar.

Pennestreek
Zebra

Huisstofmijt? In de winter zit je meer binnen en heb je minder vaak ramen en deuren open...

Flavia
Kouder is snotteren

Loopneus vooral gewoon omdat het veel vochtiger is, niet van wege huisstofmijt.
En wat meer kuchen, chronische bronchitis heeft dat verloop gedurende het jaar.
De hooikoorts uit zich in benauwdheid.

Straks zal ook de blafhoest en de atypische longontsteking wel weer komen.

zebra
wat maakt het uit

of het huisstofmijt is of gewoon snotteren, althans voor mij niet. Ik denk dat het er wel mee te maken heeft dat mijn weerstand eind vorig jaar erg laag was en dan ben je sowieso vatbaarder voor alles. Ik had vaak extra gewerkt en mijn vader is dan ook nog overleden en dat doet toch ook wat met een mens. Zal dus combinatie van factoren geweest zijn. Maar ik ben altijd wel wat aan het snotteren in het najaar en de winter, het hoort blijkbaar bij me.

Pennestreek
Het maakt in zoverre uit

Dat aan een allergie misschien met een simpele ingreep wat te doen valt...

Triva
hier ook

elke keer dat ik nu naar buiten ga heb ik een loopneus. Ik weet dat dat geen corona is. Is gewoon het weer. Ik krijg overigens ook een loopneus van een bord hete soep....

MoederMop
Mondkapje

Heb ik net een mondkapje opgezet na een fietstocht naar de winkel, begint mijn neus te stromen. Herfst is, eerst de neus snuiten, dan het mondkapje! Dat is altijd op de fiets onder de 10 graden, ik fiets, maar mijn neus loopt...

Stampertjebloempje
Herinnering

Toevallig zag ik van het weekend nog op mijn Facebook, een herinnering van vorig jaar dat ik een 'verkoudheidssurvivalpakket' had samen gesteld en daar een foto van had gemaakt. Ik was toen echt, net als voorgaande jaren snipverkouden. Vandaag valt op dat ik wat meer aan het niezen ben, ik wat vaker mijn neus ophaal en mijn keel wat meer zeer begint te doen. Voor mij de logische volgorde dat het ik er toch weer aan moet geloven, maar als het zo blijft als nu dan mag ik afkloppen. Let nu ook extra goed op mijn weerstand etc want als je nu verkouden bent, raken mensen in paniek....

Stampertjebloempje
Loopneus

En inderdaad die loopneus als je buiten bent, een stuk gefietst hebt, is voor mij ook zeer herkenbaar!

Stampertjebloempje
Ook minder ziek

Van de zomer 1x moeten laten testen omdat ik flink ziek was en verhoging had. Was uiteindelijk alleen een flinke buikgriep. Rond deze tijd zou ik al lang verkouden moeten zijn, met keelpijn, hoesten, dichte neus etc. Tot nu toe is het dit jaar, af en toe beetje hoesten en een keer niezen, maar meer ook niet.

Jesse_1
Ik ben nog elke keer in de war

Elke keer als dit draadje weer opduikt ben ik in de war door de titel. "zijn jullie niet minder ziek?"

De vraag: "zijn jullie minder (vaak) ziek?" of "zijn jullie minder (vaak) ziek of niet?" had ik duidelijker gevonden. Of "zijn jullie minder vaak ziek dan vorige herfst?".
Of natuurlijk de vraag: "zijn jullie even vaak ziek als vorige herfst?"

Ik wilde het toch even kwijt ;)

Jesse_1
Tenzij

Tenzij het eigenlijk een heel andere vraag is natuurlijk. Dan ben ik pas echt flink in de war.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.