Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Triva

Triva

05-01-2021 om 06:14

Vaccinatievolgorde

https://www.nu.nl/coronavirus/6100176/mensen-met-medische-indicatie-worden-vanaf-medio-februari-ingeent.html

Mijn zoon opperde om de leerkrachten na de 18-60 mét medische indicatie te doen. Goed idee of niet?


Flavia

Flavia

12-01-2021 om 11:51

@Emma

Helaas zitten de colums achter een betaalportaal.
Deze is niet te omzeilen door je cookies te wissen, helaas.

vlinder72

vlinder72

12-01-2021 om 12:04

Dees

Dat ligt er natuurlijk helemaal aan wat er met de overgebleven flacons gebeurt. Misschien mogen ze niet terug en dan kunnen ze ze toch echt maar beter opmaken. En ziekenhuizen slagen erin om er ook nog eens 30% meer uit de flacons te halen en er is geen verlies geweest. Volgens mij hebben de ziekenhuizen het keurig gedaan.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-01-2021 om 12:31

Ach Dees

Het ging vziw niet alleen of vooral om risico lopen maar ook om veel harder moeten werken dan in de normale omstandigheden en om andere werkomstandigheden.

En natuurlijk hebben ook in andere sectoren heel veel mensen heel hard gewerkt. Staat buiten kijf.

En nu hebben de mensen in de zorg een extraatje en vind jij dat je kunt beoordelen wie er wel of niet voor in aanmerking komen. Je gunt het die ene groep wel en de andere groep blijkbaar niet.
Ik vind het mooi dat veel zorgwerkgevers hebben gezien dat het vooral het collectief van hun instelling was die de mogelijkheid heeft gecreëerd om de adequate zorg aan covidpatiënten te geven. Dat gaat echt verder dan alleen mensen die op de covidafdelingen werk(t)en.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-01-2021 om 12:46

Overigens

Vind ik dat zorgbonus ontvangen hebben en in aanmerking komen voor vaccinatie los staan van elkaar. Ik snap dat iedereen eerst wil, ik ook. Maar ik wacht op mijn beurt, hetzij in het reguliere traject hetzij via een uitnodiging van mijn werkgever.

Triva

Triva

12-01-2021 om 13:47

Geen it volgens mij

"2. Wie wordt als eerste gevaccineerd?
Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen komen als eerste aan de beurt voor een corona-vaccinatie. Ook mensen die in de acute zorg werken, worden zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19: verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, corona-afdeling en ambulancepersoneel. Huisartsen zullen eveneens met prioriteit gevaccineerd worden."

https://www.zorgvoorbeter.nl/nieuws/vaccinatie-corona-veelgestelde-vragen

Tamar

Tamar

12-01-2021 om 13:49

Syboor

Dat is inderdaad wel duidelijk. Dan zou je dus heel simpel eerst 80+ kunnen doen, dan 70+, etc.

En dan houdt iedereen op met roepen: ja maar mijn werk is heel belangrijk en ik kan ook besmet worden. Want natuurlijk lopen leraren en politie veel risico, maar arbeiders in een abattoir ook. Alleen hebben die geen effectieve lobby.

Ad Hombre

Ad Hombre

12-01-2021 om 14:19

Tamar

Abattoir, hoor je weinig meer van.
Ik wed dat die inmiddels allemaal besmet zijn.

vlinder72

vlinder72

12-01-2021 om 15:05

Israël

In Israël plukken ze letterlijk mensen van de straat af om maar geen restjes vaccin weg te hoeven gooien. Zo gek is het dus niet dat ziekenhuizen ook wat andere mensen vaccineren. Ik neem aan dat de administratie niet standaard in elke ziekenhuis gevaccineerd wordt. Mijn man werkt in de gezondheidszorg en ik heb hem er niet over gehoord. Hij is zelf ook niet gevaccineerd. Mijn buurvrouw die in een verzorgingstehuis werkt en een vriend van mijn zoon die schoonmaakt in een ziekenhuis ook (en jaloers dat al die pubers nu zijn op die jongen).

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2119292938/israel-deelt-restjes-vaccin-uit-aan-voorbijgangers

Aagje

> Vind ik dat zorgbonus ontvangen hebben en in aanmerking komen voor vaccinatie los staan van elkaar.

Helemaal mee eens! Vaccins geven gaat ten koste van vaccins voor andere groepen, maar voor andere beloningen geldt dat natuurlijk niet.

In Frankrijk krijgen frontline zorgmedewerkers - inclusief schoonmakers - extra snel de Franse nationaliteit, zonder dat ze eerst 5 jaar in Frankrijk hoeven te wonen. Zo'n maatregel is prachtig, omdat juist de slechts betaalde en financieel kwetsbaarste zorgmedewerkers daarvan profiteren.

Dees

Dees

12-01-2021 om 16:36

Syboor

Waar denk je dat die bonus van betaald is?

Het staat los van het vaccin maar door dit soort acties kan ik begrijpen dat het personeel het niet vreemd vind als ze voorrang krijgen op het vaccineren.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-01-2021 om 17:38

Dees dat is volgens mij toch echt

jouw bijzondere redenering.
Ik heb in mijn instelling nog niemand horen zeggen dat het raar is dat ze niet bij de eerste ronde vaccinatie voor zorgpersoneel hoorden omdat ze wel de zorgbonus kregen.
Mensen vinden het hooguit bijzonder dat sommige beroepsgroepen die ook veel op de covid werken niet bij de eerste ronde horen. Maar er moesten keuzes gemaakt worden en niet iedereen kon eerst.

Dees

Dees

12-01-2021 om 18:28

Aagje

Jij beredeneerd andersom.

Jij zegt mensen vinden het niet vreemd dat ze niet tot de eerste groep behoren.

Ik zeg het verbaasd me door eerdere acties niet dat mensen het niet vreemd vonden dat ze tot de eerste groep behoorden.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-01-2021 om 20:28

Dees

Ik draai volgens mij niets om. Ik zeg dat ik niet voor zie komen wat jou niet verbaast. Dus die mensen die volgens jou niet verbaasd zijn als ze worden uitgenodigd door de eerdere acties oa de zorgbonus. Ik neem aan dat je mensen bedoelt die niet in de directe covidzorg werken. Ik kom veel mensen in allerlei soorten van zorg tegen maar die jij beschrijft niet of heel nauwelijks. Dan heb je eerder mensen als Pennestreek die verbaasd is dat ze in haar functie wel is uitgenodigd. Maar zo werkt dus niet iedere instelling.

Op mijn werk hoor ik wel van veel mensen dat ze hopen dat ze snel aan de beurt zijn. En er zijn er ook bij die verbaasd of zelfs teleurgesteld zijn dat ze er in de eerste ronde niet bij hoorden omdat ze veel op covidafdelingen zijn en nauw werken met besmette mensen: nog best veel verpleegkundigen/verzorgenden, mensen van de voeding, fysiotherapeuten, schoonmakers enz.
Secretaresses, ict-ers, facilitaire ondersteuners, bestuurders enz enz enz bij ons hopen snel aan de beurt te zijn. Maar ik hoor ze niet klagen dat ze er deze ronde nog niet bij hoorden. En zelfs dat het nog wel even kan duren. Er is schaarste en nagenoeg iedereen heeft er wel begrip voor dat er door de meeste van ons gewacht moet worden.

Dees

>> Helemaal mee eens! Vaccins geven gaat ten koste van vaccins voor andere groepen, maar voor andere beloningen geldt dat natuurlijk niet.

> Waar denk je dat die bonus van betaald is?

Dees, probeer je nu te zeggen dat overheidsuitgaven zoals de zorgbonus ten koste gaan van vaccins?

De vaccins zijn besteld in EU-verband en worden verdeeld over de lidstaten naar rato van de bevolkingsomvang. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-samenwerken-loont-twee-miljard-vaccins-voor-450-miljoen-eu-burgers~bab087bc/

Dees

Dees

12-01-2021 om 21:32

Syboor

De bonus gaat ten koste van andere groepen ja, en dan niet ten koste van vaccins, maar het geld kan maar 1 keer uitgegeven worden.

Dees

Dees

12-01-2021 om 21:36

Aagje

Ik reageerde met dat het mij niet verbaasde dat er werd gesteld dat het personeel had moeten begrijpen dat het vreemd was dat ze uitgenodigd werden. Maar als ze overal in meegenomen worden is het dus logisch dat ze hier zelf geen vraagtekens bij hebben gezet.

Maar goed jij draait het weer om. Feit is dat er administratief personeel zo'n vaccin heeft gehad en dat personeel heeft dat vaccin zonder twijfelen geaccepteerd. Blijkbaar ivm bovenstaande.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-01-2021 om 23:43

Het zal aan mij liggen Dees

maar ik lees echt iets anders in je eerdere postings hierover dan wat je nu zegt. Maar goed, daar komen we niet uit.

En nu stel je dat die mensen voor wie het vaccin niet bestemd was het zonder morren geaccepteerd hebben. Dat is een algemene aanname. Waar baseer je dit alles op? Hier lees je al van Pennestreek dat ze wel gereageerd heeft bij haar bestuurder. Maar die bleef erbij dat ook zij bij de eerste groep gevaccineerden moest horen. Wat weet jij ervan wat anderen wel of niet hebben gedaan?
Volgens mij moet je eerst de bestuurders verantwoordelijk stellen voor hun uitnodigingsbeleid. Pas daarna moet je met eventuele kritiek zijn de mensen die uitgenodigd werden terwijl dat niet had gemoeten. Maar wat had een weigering opgeleverd?

Astra zenica nu ook goed gekeurd. Het werkt voor 60% moeten we hier blij mee zijn? Met deze vaccinatie heb je dus nog steeds 40% kans dat je besmet raakt. Ik zou me dan nog steeds niet veilig voelen. ik ben mantelzorger en ook voor mijn werk werk ik met kwetsbare mensen en ik doe dus extra voorzichtig. Maar met een vaccinatie die maar 60% werkt zou je denk ik nog steeds voorzichtig moeten zijn. helaas kan je niet kiezen. 

Het gaat erom dat ze ic's niet overlopen. En daar is dit een goede bijdrage aan. 

Vaccinaties hebben altijd een doel voor het individu en een doel voor maatschappij en als de doelen exact hetzelfde zijn is draagvlak en effect het grootste. 

dus mensen die minder risico's lopen en minder risico's geven aan anderen zullen met 60% al een persoonlijke verbetering ervaren, anderen moeten wat langer doorgaan of een andere vaccinatie op een later moment gaan regelen voor het hogere percentage?

gr Angela

Pooh-Bear schreef op 29-01-2021 om 16:47:

Astra zenica nu ook goed gekeurd. Het werkt voor 60% moeten we hier blij mee zijn? Met deze vaccinatie heb je dus nog steeds 40% kans dat je besmet raakt. Ik zou me dan nog steeds niet veilig voelen. ik ben mantelzorger en ook voor mijn werk werk ik met kwetsbare mensen en ik doe dus extra voorzichtig. Maar met een vaccinatie die maar 60% werkt zou je denk ik nog steeds voorzichtig moeten zijn. helaas kan je niet kiezen.

Bij de vaccin trials hebben ze zogenaamde 'endpoints', dat is waar ze op meten of het vaccin werkt. Vanwege de tijdsdruk hebben ze alleen getest op 'ziek worden'. Dus niet op 'ernstig ziek worden', 'ziekenhuisopname', 'ic opname' of dood. Daar zijn de aantallen ook te klein voor.

Mijn punt is dat het zeer waarschijnlijk is dat die 40% die overblijft waarschijnlijk niet ernstig ziek wordt, maar licht of matig. Daar zijn al aanwijzingen voor (niemand van de gevaccineerden is volgens mij tijdens de trials in het ziekenhuis opgenomen geweest).

Dus als je pech hebt wordt je een beetje ziek, maar waarschijnlijk niet zo ernstig dat je opgenomen moet worden. Hopelijk ook niet zo ziek dat je longcovid krijgt.

Zeker weten we dat niet, maar het is wel heel waarschijnlijk. Kijk naar de Israelische resultaten voor een 'preview'.

Oke maar ik ben meer bang om de mensen waar ik mee werk aan te steken dan dat ik bang ben om zelf ziek te worden. Dus als ik toch ziek kan worden ook al is het maar een beetje kan ik nog steeds mensen kan aansteken. En dat zal dan voor iedereen met astra zenica gelden neem ik aan.

Overigens heb ik nog geen idee welk vaccin ik ga krijgen ben. Mijn dochter heeft vandaag pfizer gehad.

Pooh-Bear schreef op 29-01-2021 om 20:01:

Oke maar ik ben meer bang om de mensen waar ik mee werk aan te steken dan dat ik bang ben om zelf ziek te worden. Dus als ik toch ziek kan worden ook al is het maar een beetje kan ik nog steeds mensen kan aansteken. En dat zal dan voor iedereen met astra zenica gelden neem ik aan.

Overigens heb ik nog geen idee welk vaccin ik ga krijgen ben. Mijn dochter heeft vandaag pfizer gehad.

Ik zou ook liever Pfizer krijgen (zou ook moeten gebeuren als ik volgens de planning aan de beurt ben), maar AZ lijkt me beter dan niets.

AdHombre schreef op 29-01-2021 om 20:54:

Ik zou ook liever Pfizer krijgen (zou ook moeten gebeuren als ik volgens de planning aan de beurt ben), maar AZ lijkt me beter dan niets.

Mij lijkt Johnson wel wat, daar hoef je maar 1 prik van.

Volgens mij beschermen alle vier vaccins waar we nu info over hebben heel goed tegen ernstig ziek worden. Dat is uiteindelijk toch het belangrijkste. Ik hoop dat mijn ouders van 80 nog Pfizer kunnen krijgen. Voor de rest van onze familie maakt het weinig uit,  denk ik. Ik laat gewoon zetten waar ik voor uitgenodigd wordt, maar ik heb geen haast voor mezelf. Ik ben wel erg ongeduldig voor het grote geheel, zodat alles weer open kan. Liever vandaag dan morgen. Dus ik hoop dat het effect in de ziekenhuizen snel merkbaar is. Als de tachtigjarige thuiswonenden geënt zijn dan zou je dat moeten gaan merken. Dat hoop ik. 

Is Iwan de mopperbelg misschien terug van weggeweest?

RosanSe schreef op 30-01-2021 om 02:47:

Is Iwan de mopperbelg misschien terug van weggeweest?

wie zou daarop lijken dan?

gr Angela

Angela1967 schreef op 30-01-2021 om 09:29:
RosanSe schreef op 30-01-2021 om 02:47:

Is Iwan de mopperbelg misschien terug van weggeweest?

wie zou daarop lijken dan?

gr Angela

je hebt een stukje gemist. Forumbeheer heeft wat zitten gummen.

Gummen OT

Het zou fijn zijn als dat gemeld werd als er gegumd wordt, zoals dat eerder ook gebeurde. Ik heb ook alle reacties drie keer gelezen om te zien wie er bedoeld werd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.