Home » Forum » Boeken over op een andere manier kinderen krijgen

Boeken over op een 'andere' manier kinderen krijgen

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kiki
Boeken over op een 'andere' manier kinderen krijgen

Hallo!
Ik ben op zoek naar boeken die je met of aan kinderen kunt (voor-)lezen over kinderen die niet op de 'normale' manier verwekt of 'gemaakt' zijn, dus via IVF, IUI, eiceldonatie, etc. Heeft iemand tips?
Alvast dank

Anna3
Kiki

Phoe, geen idee of die bestaan, het lijkt me een lastige. Vooral als het goede boeken moeten zijn.
Als je je vraag post op het forum van freya.nl (hoef je niet voor te registreren) dan krijg je vast wel respons, als die boeken er zijn.

elsje78
Er is er wel één

het heet een wereldwondertje... Google maar eens. Weet niet of je zoiets bedoeld?

X

Anna3
Beetje ot

Het lijkt mij persoonlijk trouwens dat je zoiets pas vertelt als het kind al iets ouder is, niet in de kleuterleeftijd i.i.g., en dan in een 'gewoon' gesprek zonder boekje. Hoewel, best lastig. (Heb zelf ook een ivf-kind.)

Kiki
Tips

Harststikke bedankt voor jullie tips. Een van de boekjes van Wereldwondertjes zou wel eens heel geschikt kunnen zijn, super. En nee, ik wil er ook niet te vroeg mee beginnen, met vertellen, maar ons kind is 'gemaakt' mbv een bevriende donor en we hebben toendertijd met z'n allen afgesproken dat ze recht heeft om te weten wie de biologische vader is en dat we dat niet plompverloren op een dag als ze 10 is willen doen. De psycholoog die ons toen begeleidde raadde sterk aan al van vrij kleins af aan ons kind aan het idee te laten wennen dat niet alle kinderen op dezelfde manier verwekt worden. Dus geen technische details vertellen, maar wel heel langzaamaan, zodra de eerste vragen over kinderen krijgen worden gesteld, haar voorbereiden op iets wat uiteindelijk voor haar best heftig kan zijn.

elsje78
Hoi

Ik was even heftig in de war, maar toen snapte ik al dat jij een andere kiki bent...er is op het forum al een kiki en die heeft zeker geen dochter...

Maar succes!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.