Home » Forum » Spiraaltje en onstekingremmers

Spiraaltje en onstekingremmers

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Krisha
Spiraaltje en onstekingremmers

Hallo Allemaal,

Ik weet niet of mijn vraag in deze rubriek thuishoort maar als het antwoord op mijn vraag ja is dan misschien wel...
ik draag een ouderwets koperspiraaltje (dus zonder hormonen) en sinds een tijd gebruik ik regelmatig een pijnstiller waar ook een onstekingsremmer in zit. ik doe aan lange afstandslopen en heb een onsteking opgelopen aan mijn knie. Nou vertelde een vriendin van mij onlangs dat onstekingremmers een negatieve invloed kunnen hebben op de werking van het koperspiraaltje; maw dat het de werking zodanig beinvloedt dat het spiraaltje onbetrouwbaar wordt. Dat ik dus zwanger kan raken als ik in die tijd ook geslachtsgemeenschap heb....
ik denk niet dat ik nu zwanger ben.. maar ehh.. dat is ook niet echt de bedoeling.
Wie kan mij helpen met mijn vraag?
Alvast bedankt!!

groet
Krisha

Puck2
Ik weet wel..

.. dat sommige NSAID's zoals diclofenac invloed kunnen hebben op je cyclus. Het is een prostaglandinesynthese-remmer. Over beïnvloeden van de werkzaamheid van je spiraal weet ik niets, lees er ook niets over in de bijsluiter van diclofenac. Ik denk dat de apotheek je snel een goed antwoord kan geven.

Puck2
Dus wel

Nog even wat gegoogeld, en het lijkt er op dat het wel kan kloppen wat je vriendin zegt:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h31824.pdf
In de bijsluiter van diclofenac staat er niets over genoemd en ook de bijsluiter van naproxen zegt er niets over. Het lijkt me dus erg afhankelijk van welk middel je precies slikt. In de bijsluiter zal het dan vermeld moeten zijn.

Therese
Ook koperspiraal?

Uit de link van Puck is het mij niet helemaal duidelijk of dit ook voor de ouderwetse koperspiraal geldt? Ik heb zelf altijd een koperspiraal gehad en van mijn gynaecoloog nog nooit wat over gehoord. Dat betekent niet dat het niet waar is natuurlijk ;). Ik zou even de apotheek, huisarts of gynaecoloog bellen. Ik ben nu zelf eigenlijk ook wel erg nieuwsgierig!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.