Home » Forum » 1 kinderwens » Wens voor 3e kindje maar alleenstaand

Wens voor 3e kindje maar alleenstaand

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mexx
Wens voor 3e kindje maar alleenstaand

Hi, zoals hierboven al beschreven. Ik wil heel graag een derde kindje maar ik ben alleenstaand en bijna 38.
Ik heb 2 heerlijke pubers van net 12 en 14 jaar oud.
Mijn nieuwe kinderwens komt niet zomaar ergens vandaan, in 2014 heb ik een missed abortion gehad. Ik woonde toen samen en we wilden heel graag samen een kindje. Het heeft niet zo mogen zijn en dit verwerken samen plus nog wat andere dingen heeft ervoor gezorgd dat wij in 2015 uit elkaar zijn gegaan.
Single sindsdien geweest, tot begin dit jaar en wij elkaar weer tegenkwamen. Oerstom maar in the heat of the moment, echt 1x, bleek ik weer zwanger. Hij kon het niet plaatsen, ik wel! Dan maar alleen, ik ging ervoor. Ook deze keer heeft het weer niet mogen zijn, wederom een missed abortion gehad afgelopen april.
Maar deze 2x heeft zo sterk een gevoel achter gelaten dat ik echt een wens heb voor een derde, ik heb een huis groot genoeg. Financieel heb ik geen klagen, mijn kinderen wisten er afgelopen keer van en zij sprongen een gat in de lucht. Alles positief maar geen man.
Leeftijd tikt ook lekker door.
Ik weet niet zo heel goed waar ik met mijn gevoel heen moet. Erbij neerleggen, af laten zwakken of toch ervoor gaan maar dan met een anonieme donor wat ik best een dingetje vind om zover te gaan.

Moest het even van me afschrijven :(

Donormoeder
donor

Waarom niet? Je hebt de financiele middelen en de situatie is er naar. Wat een verdrietig verhaal overigens, van die missed abortion :-(
Een anonieme donor kan niet meer in NL. Er zijn wel donoren waar je kind op zijn 16e contact mee kan zoeken. Je kunt een rietje met sperma bestellen uit Denemarken van een anonieme donor. Vraag je goed af wat je je kind onthoudt als je zoiets doet. De opvattingen over verwantschap zijn veranderd: je kunt niet om je kind heen. En je kind mag kiezen of het contact wil met de donor, niet jij.

wil40
2x een miskraam.

Heb je je laten onderzoeken naar de oorzaak?

Verder kan ik je niet echt raad geven bij je beslissing.
Een donor of je wens laten wegebben, het is aan jou.

Mexx
2x miskraam

Ze hebben weefsel onderzocht maar daar is niks uitgekomen, ik heb 2 gezonde kinderen. Degene met wie ik 2 miskramen heb gehad heeft geen kinderen. Hij wil geen verder onderzoek dus we hebben het hierbij gelaten.

Er is geen logisch advies voor dit dilemma, ik weet het. Wel fijn om het even op te kunnen schrijven.

wil40
Ja.

Het kan fijn zijn om van je af te schrijven.

Je zou ook eens met je huisarts kunnen gaan praten en dan beslissen of je verder gaat met een donorvader of toch niet. Dan weet je meer hoe zo'n traject gaat verlopen, wat de kosten zijn en of je in aanmerking komt. Wat je zegt, je leeftijd tikt door.