Home » Forum » 1 kinderwens » Zwanger na een miskraam 1

Zwanger na een miskraam

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Daantje
Zwanger na een miskraam

Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum. Al hoewel ik al genoeg forums gelezen heb....
Afgelopen juni heb ik een miskraam gehad. Kwamen we met de termijnecho achter, terwijl de eerste echo goed was. Alles geprobeerd om het kindje er uit te krijgen,maar uiteindelijk was toch een curretage nodig. Hier heb ik een grote lichamelijke, maar vooral geestelijke klap van gekregen.
Daarna probeerde we het weer opnieuw, maar iedere maand een teleurstelling. Ik wist ook steeds dat mijn ongesteldheid eraan kwam. Tot deze maand, ondertussen ben ik 7 dagen over tijd en heb ik al een aantal negatieve testen gehad. Bij de eerste zwangerschap had ik al een dikke positief op mijn nod. Daarom snap ik er ook weinig van.
Vanochtend lijkt er een heel licht 2e streepje te staan, maar voordat ik mezelf gek ga maken. Wil ik eerst jullie advies. Denken jullie dat dit positief is en ik gewoon zeer langzaam hcg aanmaak of stelt het streepje niks voor?

Daantje
De foto
AnneJ
Positief

https://www.google.com/search?q=zwangerschapstest+positief&source=lnms&t...

Vergeleken met een positieve test. Ziet er toch positief uit?

Hopelijk gaat het deze keer allemaal wel goed. Ik snap dat het zeer gewenst is maar nu ook een stuk spannender.

Een miskraam hoort helaas ook bij het leven en is beslist niet zeldzaam. Gelukkig wordt er tegenwoordig meer over gesproken maar als het je overkomt dan kan je wereld instorten en twijfel je aan jezelf. Maar het overkomt veel vrouwen dat er soms een miskraam optreedt. Rustig doorgaan.

Hopelijk lukt het je om toch goed te ontspannen. En op je gezondheid te letten.

Daantje
Positieve Test?

Dankjewel voor je snelle reactie Anne,
Het leek me inderdaad positief, maar ik probeer me een beetje tegen een teleurstelling te beschermen. Vooral omdat ik nu dus een week overtijd ben en het streepje maar heel licht is.
Ik had even wat bevestiging nodig, dankjewel!

AnneJ
Stilhouden

MIjn eerste zwangerschap liep ook uit op een miskraam. De zwangerschappen daarna heb ik de eerste 12 weken afgewacht voordat ik het aan iedereen vertelde. Wel mijn partner natuurlijk, maar de rest niet.
En ik ging ook nog niet voor een afspraak naar de vroedvrouw. Ik probeerde zelf door er wat afstand van te houden en rustig te laten groeien, wat van de stress van me af te houden. Want in de 1e 12 weken kan het makkelijker misgaan, dat is de natuur.

https://zwangerbuikkramp.nl/kans-op-een-miskraam.html

Kaaskopje
Lijkt positief inderdaad

Ik zou er nu zelf geen geld meer in steken. Ga naar de huisarts voor een test, met de opmerking dat je twijfelt.

Ik heb helaas ook ervaring, zelfs met meerdere miskramen. Ook al weet je dat dit heel gewoon en natuurlijk is, blijft het verdrietig. Ook de angst dat het weer mis kan gaan hoort er dan helaas bij en dat is echt niet leuk, maar daar moet je vrees ik doorheen.

Het is afhankelijk van hoe jij bent, maar het kan verstandig zijn om het niet rond te bazuinen als je de zekerheid hebt dat je weer in verwachting bent. Eventueel de directe familieleden als ouders/broers/zussen en een vriend/vriendin, maar breder zou ik het niet maken. Vanaf drie maanden kun je er redelijk van uit gaan dat het goed gaat komen, wat betreft een miskraam. Het is zo pijnlijk om iedereen uit te moeten leggen dat het misgegaan is, dat wordt er niet beter op als het vaker gebeurt.

Je merkt dat ik niet mijn best heb gedaan om je gerust te stellen voor de kans op een nieuwe miskraam. Dat kan best vervelend zijn aangekomen, dat besef ik, maar je hebt de zekerheid dat het goed gaat nu eenmaal minder dan dat het fout gaat. Doe alles wat je moet doen, dus gezond leven en eten, meer kun je niet doen. In week 13 mag je losgaan. Maar nu eerst naar de huisarts voor een bevestiging van je thuistest.

Daantje
Reacties

Dankjewel voor jullie reacties,

Anne, wat jij beschrijft kan ik me zeker in vinden. Ik heb geprobeerd de afgelopen maanden en dat ga ik de komende maanden ook proberen, alles een beetje afstand te houden. Zodat ik zelf er meer rust in heb!

Kaaskopje, het is niet vervelend binnengekomen hoor. Het is helaas gewoon de realiteit en dat besef ik me ook al te goed. Ik probeer altijd al een zo gezond mogelijke levenstijl aan te houden en nu alleen maar meer.
Maar het is gewoon een verschrikkelijke periode van onzekerheid en bang zijn voor de volgende teleurstelling

Dees
Wel vertellen

De eerste zwangerschap hield ik angstig geheim. Ik kreeg met 11 weken een miskraam en die was heel heftig, dit kwam bij iedereen aan als een schok. Na herstel van enkele maanden (had zwaar bloedverlies geleden) was ik weer sterk genoeg om het weer te proberen.

Ik raakte weer zwanger en kreeg met 7 weken een miskraam, lang niet zo heftig en we hielden het geheim.

Toen besloot ik ook om het gelijk te delen met mensen, want het komt zo plompverloren als je een miskraam hebt. Die zwangerschap ging goed en kreeg ik mijn kind. Maar die zwangerschap was heftig, en omdat ik uiteindelijk iedereen wel op de hoogste had gesteld van mijn miskramen kreeg ik toch de broodnodige steun als ik weer eens op van de spanning was.

Phryne Fisher
Kruidvat?

Is dat een Kruidvattest? Daar krijg ik altijd een heel duidelijk zichtbaar indrooglijntje op, in mijn geval heel verontrustend. Je kunt beter zo’n digitale test nemen volgens mij.

Sukke
Kaaskopje

Ik zou er nu zelf geen geld meer in steken. Ga naar de huisarts voor een test, met de opmerking dat je twijfelt....

Dat zijn dezelfde testen alleen kost het doen dan 15 euro. Bloedtest is ook niet altijd handig omdat hcg soms wat later hoog meetbaar is.
Zelf testen of afwachten, maar positief is positief, licht of donker. Gefeliciteerd!

Kaaskopje
Sukke

Bij de huisarts laten doen, kan meer geruststellen. Maar bedoel jij dat een patiënt 15 euro moet betalen voor het testen bij een huisarts?

Triva
Kaaskopje

Zwangerschapstesten bij de huisarts zijn helemaal niet anders dan de testen die je zelf koopt, dus het stelt niets meer of minder gerust, kunnen we alsjeblieft van die fabel af?

Sukke
Kaaskopje

De assistente ( komt geen dokter aan te pas)doet dezelfde kruidvattest, waarom stelt dat meer gerust?
Ja 15 euro, test, uitvoeren, aflezen, documenteren.
Voor iets dat je gewoon thuis doet met de goedkoopste test.

Voor gewone dingen die je thuis kunt doen, ga je niet naar een huisarts, kost je altijd meer geld.

Kaaskopje
Sukke

Uit ervaring weet ik dat het kan gebeuren dat je bevestiging wilt als het niet overduidelijk is. Dat je het thuis kunt doen, wil niet zeggen dat het niet meer bij een huisarts mag. Uiteraard prima om stil te staan bij de hoge zorgkosten, maar ik vind het niet de goede kant opgaan als iemand vanwege 15 euro raar aangekeken wordt als hij of zij toch naar de huisarts wil voor zo'n test.

AnneJ
Huisarts Kaaskopje

In 'onze' tijd was dat nog gebruikelijk, mijn huisarts had zelf nog bevallingen gedaan en het zelf testen was ook nog niet zo ingeburgerd als nu.

Het is wel handig als de huisarts weet dat je zwanger bent voor als er wel eens wat is, maar daarvoor is een telefoontje genoeg.

Je kunt natuurlijk ook vragen of de huisarts je een bepaalde vroedvrouwenpraktijk aanbeveelt.

Maar naar je huisarts om te testen is minder gebruikelijk tegenwoordig. Kan vast nog wel bij de praktijkassistent.

Sukke
Doktersassistente

Dat doet de doktersassistente met een clear blue of wat voor test er is. De dokter komt daar niet bij, echt niet, die schuift dat direct door naar de assistente. Dat heeft niet met de kosten te maken, die zijn voor de patient. Wel dat het niet nodig is. Dat afwachten niet leuk is snapt iedereen, maar iedereen snapt ook dat dat het enige is voor nu.

Kaaskopje
Oké

Ik neem het van jullie aan :-). Maar Sukke en AnneJ, een praktijkondersteuner zit bij de praktijk in, dus dat zou mij dan echt niet uitmaken. Het gaat mij niet om dat de huisarts er per se naar moet kijken, maar dat iemand als TS niet aan de gang blijft met thuistesten, als het streepje niet stevig genoeg in beeld komt. Bij twijfel mag je het best vragen vind ik. Zeker als je nog de schrik in de benen hebt van de voorgaande miskraam.

Ik zou willen dat het met een blaasontstekingtest net zo vanzelfsprekend was. Die kan ook thuis, een hele pot strips, gewoon via internet te bestellen, maar nee, je móet het daar laten doen dus geef ik zelf geen geld uit aan zo'n pot met teststrips. Maar dat is een ander onderwerp :-)

Sukke
Kaaskopje

Een praktijkondersteuner is geen doktersassistente tenzij praktijkassistent ( geen ondersteuner) bedoelt wordt voor het woord doktersassistente.

Het probleem met de testen voor de blaas is dat jij AB nodig hebt. Daar moet wel enig bewijs tegenover staan. Je krijgt geen AB omdat je het zegt. Je eigen stick is tegen de tijd dat je in de praktijk bent allang onbetrouwbaar geworden.

Bij de doktersassistente komt het streepje ook vaag in beeld. Maar wat ik zei: positief is positief..licht of donker. Ik ben zelfs bereid haar eigen test in haar urine te stoppen om te helpen. Punt is: dan weet ze nog steeds hetzelfde: positief is positief, negatief kan nog positief worden en een miskraam is nooit uitgesloten.

Kaaskopje
Sukke

Nee, een miskraam is helaas nooit uitgesloten, ik weet er alles van. Daarom ben ik vroeger ook weleens tóch naar de huisarts gegaan voor de test. Onzin of niet. Ik had dat kennelijk nodig. Later was ik zo bang voor weer een miskraam, dat ik niet eens meer zwanger durfde te raken. Je zult er maar mee zitten.