Home » Forum » 1 kinderwens » Zwanger worden dmv ovulatietest

Zwanger worden dmv ovulatietest

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mar
Zwanger worden dmv ovulatietest

Dag allemaal,

Ik wil graag zwanger worden.
We gebruiken ovulatietest met dubbele hormoon indicator. (Clear blue)
Dus hij geeft 4 of meer vruchtbare dagen aan en zodra hij in de piekvruchtbaarheid komt dan blijft bet knipperende (hoge vruchtbaarheid) smileytje staan, voor twee dagen (piekvruchtbaarheid) Nu kan ik niet heel wijs worden uit de gebruiksaanwijzing wanneer de eisprong dan is. Is dag dat de smiley blijft staan, of is dat die dag er na?
Dus stel hij blijft staan op donderdag, is dan de eisprong op donderdag of op vrijdag?
En hoe zit dat met je vruchtbaarheid een dag na de eisprong, ik lees verschillende dingen. 1 dat seks hebben dan geen zin heeft en 2 dat je dan ook nog vruchtbaar bent, dus dat het zeker wel zin heeft.
Ik ben benieuwd dat jullie kennis hierover is. We zijn al best lang bezig en alles zou fysiek gezien moeten werken, dit zijn nog wel vragen die bij mij door het hoofd gaan.

Angela67
dmv

vind ik wel een leuke, zwanger worden dmv ovulatietest of mbv ovulatietest :-)
groet,
Angela

AnneJ
De gebruiksaanwijzing

http://nl.clearblue.com/veelgestelde-vragen-ovulatietests

"Normaal treedt de ovulatie op 24-26 uur na de LH-toename en ben je het meest vruchtbaar op de dag van de LH-toename en de dag daarna."

" kan sperma tot vijf dagen overleven. Daarom kun je, ook als je 4-5 dagen voor de vrijgave van het eitje seks hebt gehad, nog steeds zwanger worden."

Als je een regelmatige verhoging van je oestrogeen hebt, altijd op dezelfde dag in de cyclus, kun je beginnen op 4 dagen voor de stijging. Het eitje overleeft echter maar 24 uur, dus zodra er een daling optreedt heeft het geen zin meer.

Mar
Haha

Hahaha ja Angela67, is grappig ja

Mar
Bedankt

Dus dan is volgens mijn voorbeelddagen de lh toename op de donderdag, eisprong op de vrijdag en zaterdags nog seks hebben om zwanger te worden is de kans 0,0% en dus meer seks voor de fun.

Mar
En

Alles in die week voor de toename is kanshebbers sperma

Anke
Denk ook aan je relatie

Ja, ik denk dat je het goed ziet. Als je in die periode ongeveer om de dag of vaker vrijt, is de kans op zwangerschap het grootst. Tegelijk of na hem klaarkomen schijnt ook bevorderlijk te werken.
Maar zorg vooral ook dat je seksleven leuk blijft. Het moet geen "moeten" worden. Als een zwangerschap op zich laat wachten, wordt seks soms puur functioneel, en dat is niet bevorderlijk voor je relatie.

Mar
Ja

Dat is inderdaad wel een lastig iets en niet bevordelijk voor de relatie nee.
Jammer dat het er op een gegeven moment wel dreigt in te sluipen..

Ad Hombre
Jeetje

Kunnen jullie niet gewoon drie keer per week seks hebben? Dan heb je al die testen niet nodig.

Beter voor het milieu en met een beetje geluk ook nog beter voor je relatie. Da's namelijk best belangrijk met zo'n schreeuwend mormel in de wieg ;-)

Mar
Jeetje

Misschien is je reactie wel een beetje raar als je t fijne dr niet van weet.
We zijn al even bezig, fysiek gezien zou alles moeten werken, zoals je had kunnen lezen, maar was niet van plan m’n hele levensverhaal hier neer te zetten.
We hebben al een zoon dus we weten prima hoe en waar je het gezellig moet houden met een schreeuwend mormel.
Ik wil gewoon antwoord op mijn vraag, en dat is hoe ik een ovulatietest moet aflezen, niet tips over hoe het milieu gespaard kan worden.