Home » Forum » 22 weken zwanger en benauwd

22 weken zwanger en benauwd

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Deborka
22 weken zwanger en benauwd

Herkent iemand dit, ik ben nu 22 weken zwanger, maar ik heb momenten dat ik heel benauwd ben, vooral savonds en ook nadat ik wat gegeten heb. Ik kan heel weinig eten. Ik heb het nu al een paar weken, ik kreeg het eerst niet vaak, maar nu heb ik het de hele dag door. Heb het een beetje gehad. Ik moet echt opletten dat ik niet in paniek raak.

Ilona
Minder ruimte van binnen?

Heeft het niet te maken met dat je steeds minder ruimte krijgt in je buik? Al je organen schuiven op en komen steeds meer in de verdrukking.
Bel je verloskundige even als je je teveel zorgen maakt, want daar word je ook niet vrolijker van. En echt waar: daar is ze voor! Denk niet dat t een domme vraag is of zo.
Verder een voor de hand liggende tip (en een moeilijke als je je zorgen maakt): probeer rustig te blijven. Concentreer je even op iets anders en haal rustig adem. Het kan misschien ook helpen om vaker kleine beetjes te eten ipv één keer veel. Zeker na het eten is je buik nóg voller!
Succes!

Deborka
Ilona

Ik denk ook dat het komt doordat ik minder ruimte heb, en ik heb ook een klein postuur en ben ook tenger, misschien dat dat ook een rol speelt, maar volgend week heb ik een afspraak en ik ga het zeker vragen.

thein
Benauwd

Ik herken het benauwde gevoel heel goed, alleen ik had het meer in het begin van de zwangerschap. Hier was de oorzaak waarschijnlijk stress. Ik was zo bang om het kindje te verliezen, dat mijn ademhaling helemaal verkeerd werd. Ik probeerde er niet te veel op te letten (veel afleiding te zoeken) en vaak diep ademhalen was een lekker gevoel. Nu ben ik (bijna) 26 weken en nu eigenlijk geen last meer van. In jou geval kan het indd ook ruimte zijn, maar ook je lichaam gaat meer bloed aanmaken en daardoor is je lichaam zo druk bezig dat dit op je zuurtstof misschien aanslaat.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.