Home » Forum » Al een paar weken lage rugpijn begin van bi

Al een paar weken lage rugpijn. begin van bi?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mayte*
Al een paar weken lage rugpijn. begin van bi?

Ik heb bij de vorige twee zwangerschappen nooit last gehad van rug of bekken. Nu sinds ongeveer twee weken steeds lage rugpijn (ongeveer daar waar de putjes in je rug zitten). Bij alles wat ik doe, zelfs als ik lig. Ik draag sinds mijn zwangerschap altijd lage schoenen en let ook erg op mijn houding (Ik heb de neiging mijn bekken te kantelen). Ik loop noodgedwongen een stuk houteriger en waag ik me al helemaal niet meer aan dingen als tillen of stofzuigen. Veel te pijnlijk. Is het een begin van bekkeninstabiliteit? Of zou het ook gewoon de buik kunnen zijn die begint te wegen en daardoor de onderrug belast? Heeft iemand goede tips?

Groet, Mayte

ayla
Kan ja

als ik jou was zou ik naar een GESPECIALISEERDE fysio of manueel therapeut gaan en het eens laten bekijken. Zij kunnen ook beoordelen of het BI is of niet.
Veel mensen hebben ook baat bij een osteopaat, ik ben pas na mijn zwangerschap gegaan en dat hielp wel. Als ik het nu over moest doen zou ik zeker een osteopaat eens proberen

Manda Rijn
Bandenpijn

rugpijn is toch eerder bandenpijn ?

Mayte*
Ik weet het niet

Bandenpijn herken ik op zich wel, denk ik. Maar kan dat ook zo in je rug gaan zitten? Het doet dus ook heel erg pijn bij lopen en bukken.

Manda Rijn
Ik

zelf heb bi gehad, dat begint met een beurs gevoel in je kruis en wordt gaande weg erger als je bijvoorbeeld de trap oploopt.

Bandenpijn heb ik nu volop, onder in mijn buik en in mijn rug. Zodra ik een eindje ga lopen dan voel ik die banden aan alle kanten.

Ik weet niet wat bij jou 'heel veel pijn' is. Maar meldt het even als je volgende keer bij de vk bent ! Ik ga proberen te voorkomen of uit te stellen dat ik weer bi krijg.

ayla
Manda, hoeft niet

Je bekken is een ring en die zit ook onder in je rug boven je billen. Het punt dat Mayte beschrijft. Bij mijn BI had ik daar ook last van, hoewel ik eigenlijk overal last van had. Als je bij mij op die punte drukte was ik in staat je een mep te verkopen ;-)

Mayte*
Dank jullie

Cameron, dank je voor die site. Ik heb dus inderdaad ongeveer vanaf week 20 last (op die site wordt genoemd dat vanaf die week een bepaald zwangerschapshormoon voor de verweking van de band rondom het bekken zorgt). Ik moet volgende week naar de gyn. en zal me dan laten voorlichten of doorverwijzen.

Het zit overigens bij mij alleen op die plek laag in de rug, dus geen van de andere plekken/gewrichten.

Het is ook niet zo dat het pijn doet als je er van buiten af op drukt, zoals bij Ayla.

Groet en bedankt voor het meedenken!

Mayte

dijota
Bekkenpijn

hoi Mayte,

Zelf heb ik 12 jaar bi, ik ben hier ook aan geopereerd dmv schroeffixatie.
Mijn advies aan jouw is haal bij de bieb het boek van Cecile Rost, Zwangerschap en bekkenpijn. Hier staan handige tips in voor in de zwangerschap maar ook wanneer de kleine er is. De oefeningen welke erin staan zou ik wel onder begeleiding doen.
Het hoeft niet te zijn dat je bi hebt maar de tips zijn zo wie zo handig. Blijf je klachten houden voel je geen zeur en zorg dat je een gespecialiseerde bi therapeut vindt. via de nvfb.nl
suc6

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.