Home » Forum » Echodense focus stip op hartje golfbal

Echodense focus, stip op hartje, golfbal

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Echodense focus, stip op hartje, golfbal

vandaag met de 20 weken echo was er een witte stip te zien op het hartje. De echoscopiste gaf aan dat het geen klinische betekenenis verder heeft dat de rest er goed uit zag. Het kindje is iets kleiner dan gemiddeld en heeft iets kortere beentjes dan gemiddeld, wat wel weer overeenkomt met mijn eigen bouw. Ondanks dat het er verder dus goed uitzag en bij dit buro geen aanleiding gezien wordt om verder er naar te kijken ben ik er wel onzeker over en heb de vk ingelicht. Ook zal ik het aankaarten bij mijn gyn zodra ik die weer zie.

Iemand ervaring met zo'n witte stip en is er verder onderzoek gedaan ?

Miss M®
Kan schoonheidsfoutje zijn...

... destijds had het kindje van mijn vriendin dat ook. Tijdens de screeningsecho zagen ze ook een witte vlek bij het hartje. Er werd toen gezegd dat het óf een schoonheidsfoutje is, of het kindje heeft het syndroom van Down. Kindje was trouwens ook iets kleiner dan gemiddeld, en dat terwijl haar eerste flink groter was.
Ze heeft er verder niet naar laten kijken. Onderzoeken wezen wel uit dat ze een kans van 1 op zoveel had, een iets verhoogde kans. Maar verder heeft ze er niks mee gedaan.
Echter... met 37 weken braken de vliezen al en is ze bevallen van een dochtertje, heel klein, amper 2100 gram. De artsen zagen direct dat er iets niet klopte. Maar wát, dat wisten ze niet. Na twee weken allerlei onderzoeken te hebben gedaan kwamen ze er achter dat Maaike* het CHARGE-syndroom had. In eerste instantie overleven de meeste kinderen het wel, maar Maaike* heeft het niet gehaald. Ze had de meest ernstigste vorm en daarom hebben ze haar laten gaan toen ze amper 3 weken oud was. Heel triest allemaal.
Maar goed, ik wil je met dit berichtje niet direct zeggen dat je je zorgen moet gaan maken, maar ik denk wel dat je dit nieuws even moet gaan aankaarten bij je gyneacoloog/verloskundige. Eventueel voor verder onderzoek.
Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat je gewoon lekker kan gaan genieten van een gezonde zwangerschap.
Ik kan me voorstellen dat het je nu niet lekker zit.
Sterkte, groetjes, Miss M.

Anneja
Hier ook

de echoscopiste zei dat bijna 20% van de kinderen zo'n echogene spot (dat is althans hoe ze het bij ons noemde) had, en dat ze geen idee hadden wat het precies was maar dat het niet samenhing met andere afwijkingen. Ze maakte er wel een aantekening van, maar meer is er niet gebeurd.

anne

Manda Rijn
Al een beetje opgelucht

vk heeft gisteren overlegd met de desbetreffende echoscopiste, er is geen aanleiding voor verder onderzoek omdast er verder geen enkele afwijking is gezien. Als er ook maar een vermoeden zou zijn geweest dan was ik direct doorgestuurd.

ok ik moet dit gewoon aannemen, ik zit we over 2 weken bij mijn gyn om de bevalling door te spreken en zal dan ook dit aankaarten, mochten zij dan ook tevreden zijn dan laat ik het gaan. Pff vreselijk idee dat er iets mis zou kunnen zijn met mijn dochtertje.

Maria
Dus...:-)

het is een meisje!!! Gefeliciteerd!

Manda Rijn
Ja een meisje

ik heb nu 2 dochters !! Geweldig en ik had zelf het al over 'mijn zoontje' gehad, hahaha het is een meisje. Ben er ontzettend blij mee, hopelijk komt ze net als grote dochter helemaal gezond op de wereld.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.