Home » Forum » Ervaringen 3e keer bevallen enof ontbreken van persdrang

Ervaringen 3e keer bevallen en/of ontbreken van persdrang

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jackie
Ervaringen 3e keer bevallen en/of ontbreken van persdrang

Morgen ben ik 38 weken zwanger van mijn derde kind. Heel spannend dus, want ik kan natuurlijk in principe elk moment bevallen.
Het lijkt me leuk om wat ervaringen te lezen van andere moeders die drie keer (of nog vaker) zijn bevallen. (Niet dat ik dan bij mezelf ook hetzelfde ga verwachten natuurlijk.)
Dus.. Hoe hebben jullie het ervaren zo'n derde zwangerschap, hoe was de bevalling, met hoe veel weken kwam de baby, hoe lang duurde het??
En iemand ook ervaring met het ontbreken van persdrang?

Bij mij werden de eerste twee geboren met 39+3 en 39+4, eerste in stuit en de tweede 'gewoon', maar wel met haar handje bij haar gezicht. De eerste bevalling was behalve de lange persfase (want geen persdrang) prima te doen, in totaal 19 uur. De tweede was vreselijk pijnlijk maar binnen 2 uur van eerste wee tot geboorte (2x persen, vooralsnog zonder persdrang), wel veel naweeen. Ik ben echt zo benieuwd hoe het dit keer zal gaan!! En ik zou ook eens willen voelen die oerkracht, die drang om de baby eruit te werken :)

Fransien
Hier 4 keer

Iedere keer was anders.
Mijn eerste was ingeleid en was er binnen 3 uur, maar ik hield er wel flink wat hechtingen aan over. Dat was bij 40+nog wat vanwege gebroken vliezen en meconiumhoudend vruchtwater.
De tweede was thuis en ging in horten en stoten (weeën waren bij onrust weg en dan was het rustig blijven en na een paar uur ging de bevalling wel weer verder). Dit was bij 37+1 weken.
De derde was weer in het ziekenhuis, ze had haar vliezen kapot getrapt maar ik had nog geen weeën, uiteindelijk met 37+0 weken geboren. Dat was de pijnlijkste bevalling want ze lag er niet helemaal goed voor.
De vierde was thuis en was 20 minuten van wakker worden met wat buikpijn en naar de wc hobbelen tot geboorte. Dat was éen weeënstorm met een verloskundige die net te laat was.

Jackie
Fransien, je vierde bevalling!

20 minuten!! Dat is wel een beetje mijn angst omdat bij mijn tweede de verloskundige nét op tijd was (ze liep binnen en 5 minuten later was de baby er) en dat vond ik al best heftig. Bevallen binnen 20 minuten lijkt me toch echt enorm schrikken! Had je veel last van naweeen?
Bedankt voor het delen!

Lilian1
bij eerste

kwam ik in t zhuis aan met gewone weeën, wat zwaarder maar niet super. Wel enorme bloeding. Na half uur naar verloskamer en ze was er met de pomp een kwartier later. Geen persweeën en persen op commando. Dat ging wel goed alleen de hartslag viel weg dus ze moest er meteen uit.
Bij zoon ben ik ingeleid vanwege weer een grote bloeding: aangegeven dat ik geen perswee had gehad Binnen 2,5 uur met weeënstorm geboren. Toen moest ik steeds plassen,heel gek, liggen hé ik moet plassen, naar de wc en niks...terug naar bed en ja hoor weer plasgevoel. Zuster gebeld, die kwam binnen Toen ineens persdrang,noodknop en 3 x persen was ie er. gyn was net op tijd in de kamer om m te vangen. Heel veel naweeën gehad.

Fransien
eh, geen tijd gehad om na te denken

Die vierde bevalling was hoe dan ook een verhaal apart. Het begon dus met wakker worden met wat buikpijn en voor de zoveelste keer richting wc hobbelen. Vlak voor de wc braken mijn vliezen en begonnen de weeën met minuut op minuut af. Aangezien ik voorzag dat er flink door het huis gelopen zou worden heb ik eerst een dweil gepakt en de boel opgeruimd en toen maar mijn man wakker gemaakt. Manlief was slaperig maar kreeg een telefoon in de handen geduwd met het verzoek de verloskundige te bellen. Ik was ondertussen afgetaaid naar de badkamer om niet alles te hoeven dweilen, je moet wel praktisch blijven. Na nog eens vijf minuten vroeg ik wanneer de verloskundige kwam en kreeg ik een ´o ja, ik zal even bellen´. Manlief is niet op zijn best als hij midden in de nacht wakker gemaakt wordt... De verloskundige heeft een hoop instructies gegeven en is direct in de auto gesprongen, ze zou er binnen 15 minuten zijn. Manlief ging alles klaarzetten voor de bevalling, maar na 5 minuten voelde ik persdrang. Ik heb toen gebruld dat hij NU hier moest komen!!! Hij kwam en ik bracht alleen nog maar uit ´vangen´. Het hoofdje was toen al zichtbaar en met de volgende wee was hij geboren. Manlief wist toen even niet wat te doen dus heb ik maar een paar handdoeken gepakt en mijn zoon lekker tegen mij aan gehouden. Manlief verexcuseerde zich, hij moest nog dingen voor de bevalling klaarzetten. Vijf minuten later, inderdaad een kwartier nadat ze gebeld was, was de verloskundige er. Manlief was net klaar met klaarzetten. Na de controles en nadat de placenta er ook uit was hebben ze een lekker kopje thee voor mij gezet en hebben we nog even rustig gezeten (gelegen in mijn geval) om de bevalling door te spreken. Ik heb behoorlijk veel naweeën gehad, maar daar mag je paracetamol voor, dat scheelt. Oudste dochter was toen ook net wakker geworden en kwam naar ons toe, zij heeft haar broertje al op de arm gehad toen hij nog maar een half uur oud was.

specht
Eevaring

Eerste kwam met een keizersnee onder plaatselijke narcose nadat de placenta voor een klein gedeelte begon los te laten

Tweede kwam via een natuurlijke bevalling, maar zelf kreeg ik zo’n nabloeding dat ik in shock ben geweest, aangezien de verpleging het bloedverlies niet had opgemerkt.

Derde kwam na 6 uur ween met een spoedkeizersnede onder volledige narcose omdat de navelstreng uitzakte, en hij dreigde te stikken.
Kind had een normaal geboorte gewicht rond de 3500 gram, maar had toch kans gezien zich met 39 weken nog in een stuit te draaien.
Gelukkig beviel ik in een academisch ziekenhuis waar 24 uur per dag de ok klaar staat; 15 minuten nadat de navelstreng uitzakte was hij al geboren.
Wij hadden bij kind een gezien dat dat in een klein ziekenhuis allemaal veel langer duurt.

De vierde kwam zonder enig probleem ter wereld; en voor het eerst mocht ik met kind gelijk de volgende dag naar huis, wat gelijk de eerste voorjaarsvakantiedag was.
Allemaal konden we dus optimaal van de eerste dagen van de jongste genieten.

Allemaal rond de 40 weken.

margaretha
al langer geleden

jongste is alweer ruim 19. Eens nadenken. Oudste is ingeleid bij 39 weken, lang persweeen gehad maar al met al geen pijnlijke bevalling. Tweede met 41 weken en een aantal dagen thuis, redelijk snel (uurtje of 3), 2 of 3 x persen. Daarna een tweeling, bijna 40 weken, ingeleid, paar x persen en de volgende dag naar huis. Volgende moest een keizersnee zijn (ivm een cyste die naar beneden gezakt was en de baarmoedermond dictdrukte). De volgende 2 zijn ook ingeleid en die bevallingen duurder langer en waren pijnlijker dan die ook ingeleid waren voordat ik een keizersende had gehad (misschien omdat er eerst gelei aangebracht werd, dan na een paar uur de vliezen gebroken en dan pas een infuus terwijl bij de eerste 2 keer er meteen met het infuus begonnen werd). Laatste 3 rond de 40 weken

Tamar
Ziekenhuis

In het ziekenhuis hebben ze een apparaat met piepjes. Als die piepjes sneller gingen, wist ik dat ik moest persen. Bij nummer drie had ik totaal geen persdrang meer namelijk. Dat kwam doordat ze maar een half uur na nummer twee kwam.

Jackie
Bedankt allemaal voor het delen, wat interessant om te lezen

@ Lilian lijkt me doodeng zo'n bloeding, kwam het door een loslatende placenta o.i.d.? Kan een 'gewone' bevalling ook gepaard gaan met heel veel bloed, ik dacht nl dat dat altijd foute boel was.
En hoe was het om te bevallen mét persdrang t.o.v. zonder?

@Fransien ik kan me zo voorstellen dat je dan eerst even snel die dweil pakt, haha! Heftig allemaal zeg.

@specht heftige bevallingen ook. En met 39 weken draaien naar stuit is wel heel knap..

@margaretha Bij een tweeling is het volgens mij wel uitzonderlijk dat ze de 40 halen, en jij bent nog ingeleid ook!

@Tamar/margaretha ik ben bij (vaginaal) tweelingbevallingen altijd zo benieuwd naar die pauze er tussen.. Soms een paar minuten en soms dus een half uur. Nadat de baby eruit was voelde ik me beide keren zó opgelucht, baby eruit, weeen weg, eindelijk hè hè.. Maar bij een tweeling moet je dus gewoon dóór.. En ook met weeen natuurlijk..extra vermoeiend lijkt me dat!

Phryne Fisher
Geen persweeën

Mijn eerste is geboren zonder dat ik persweeën had. Het was een ingeleide bevalling. Ze bleek een sterrenkijker en de ontsluiting schoot ook helemaal niet op. Tot 7 cm ging in een paar uur, over de laatste 3 centimeter heb ik 7 uur gedaan. Toen ik eindelijk mocht gaan persen gebeurde er helemaal niets, kreeg ik nog op mijn kop van de arts-assistent, en na 2,5 uur hebben ze er maar een echte dokter bij gehaald. Die kwam me verlossen met haar vacuümpomp. In werkelijkheid was het helser dan het hier staat.
Bij nr 2 heb ik ook niet echt persdrang ervaren, maar wel dat toen ik dacht de eerste keer even zachtjes te persen, ineens van alles begon te schuiven. Ik schrok me rot ;-) Na die eerste keer moest ik dus al gaan zuchten en stond het hoofdje. Dat was nog veel meer schrikken haha. De wee daarna was ze er.

Lilian1
Jackie

Ja je kunt heel veel bloed verliezen. De oorzaak van de bloeding is niet gevonden, placenta was heel. Ik stapte net uit de auto bij het ziekenhuis en dacht dat mn vliezen braken. Ik had een donkere broek aan dus je zag t bloed ook niet. Pas toen ze me gingen bewaken en m'n vliezen gingen breken dacht ik...wacht effe... Wat ben ik dan verloren net. Maar omdat we nog geen uur in het ziekenhuis zijn geweest tot aan de bevalling krijg je dat niet echt mee.Apparaten stonden op stil en werden weggedraaid van me. Ik vond het ook niet bijzonder dat er heel de tijd iemand was. Ik dacht dat dat zo hoorde. Het gaat zo snel en dochter zat klem in de navelstreng die 7 x om haar nek zat. Die is op gang geholpen en ik viel weg toen. Met Bloedtransfusies weer iets bij. We zijn er allebei gelukkig zonder restverschijnselen vanaf gekomen.
Bij de 2e had ik al met 34 weken enorme bloeding en met de bevalling waren ze er op bedacht en toen ik flink bloedde is er snel gehandeld. Wel veel bloed verloren maar veel minder dan bij eerste.
Die 3e die ik wilde...die durfden we( vooral man die met oudste echt niet wist waar hij t had toen ze met ons allebei bezig waren) niet meer aan.

Persen vond ik bij allebei niet echt moeilijk alleen bij de drang bij 2e was het gewoon echt niet tegen te houden. Zoon bleek al een stukje geboren te zijn met zn bol en ik kon t écht niet tegen houden. Terwijl ik bij dochter een vacuümpomp kreeg en ik toen wel kon stoppen en perste toen de gyn t zei. Dat voelde heel anders, meer branderig dan druk. en die druk voelde ik bij zoon wel.

margaretha
bij de tweeling

er zat ong 30 minuten tussen de 2, dat weet ik nog wel. Maar de precieze details...Of bv de placenta van baby 1 geboren is in die 30 min.? Denk het wel. Ik herinner me vooral even uitpuffen en daarna nog een enkele (pers-) wee en de tweede was er. Nauwelijks extra werk. Tweede kwam in stuitligging. Ze waren ook netjes op gewicht, 3300 en 3230 gram. Dag na de bevalling gewoon naar huis.

Jackie
Geboren

Vanochtend is om 8.10 uur dochter geboren met 38+1. Het gaat goed met ons! :)
Ik werd vanochtend wakker met lichte weeen, ging rond half 7 de douche in maar kwam er zowat kruipend uit, ik kon amper lopen van de pijn. Enorm heftige weeen dus, ik riep tegen mijn man dat ik ECHT niet ging lopen naar de auto en dat hij maar een ambulance moest bellen, als ik opstond voelde ik veel te veel pijn en druk. Man bracht de kinderen snel weg en ik werd even later (schreeuwend) in een rolstoel de ambulance in geduwd. Ik voel me achteraf zo'n aansteller :) Ik kwam de verloskamer om 8.00 uur binnen en 10 minuten later was ze er. Klein knipje en wat hechtingen nodig gehad. Geen persdrang dus weer geperst op commando :)

Jackie
Phryne

"maar wel dat toen ik dacht de eerste keer even zachtjes te persen, ineens van alles begon te schuiven. Ik schrok me rot ;-)"
Zo herkenbaar :)

Phryne Fisher
Gefeliciteerd!

Dat klinkt als een mooie bevalling. Gefeliciteerd met jullie dochter!

Jackie
Dank je wel!

Ondanks de enorme pijn ben ik wel blij dat het snel is gegaan. Wel veel naweeen nu, maar voor de rest is alles goed. Lekker alerte baby is ze, kijkt veel rond en beweegt een hoop als ze wakker is.

Dymphne
Van harte gefeliciteerd.

Wat fijn dat alles zo goed met jullie gaat. Heel veel geluk gewenst.

Lilian1
Gefeliciteerd

En nu genieten met een grote G!

Tamar
Mooi!

Gefeliciteerd! Het gaat toch elke keer weer anders...maar wel goed, gelukkig.