Home » Forum » Jeuk 15

Jeuk

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Roosje Katoen
Jeuk

Ik heb ontzettend last van jeuk tijdens mijn zwangerschap. Vooral buik en borsten moeten er aan geloven. Heeft er iemand nog tips om hier wat tegen te doen? Dat gekrab de hele tijd is ook maar niks ;-)

loontje76
Herkenbaar

Wat herkenbaar, ik werd er helemaal gek van. Ik had vooral jeuk op mijn buik bij de vorige zwangerschap. Nu eigenlijk nergens last van.
Ik heb er helaas ook niets tegen gevonden. Sterkte er mee!!

Juul M
Normaal op de buik

Het is normaal om jeuk op je buik te hebben tijdens de zwangerschap. Je kan allerlei cremes uitproberen, moet je maar even aan de apotheek of zo vragen. Als het echt te erg wordt, kan je misschien je verloskundige om phenergan vragen, dat helpt vaak goed. Als je jeuk krijgt op de palmen van je hand en zolen van je voeten even de verloskundige bellen, want dat kan wat anders betekenen.
Juul

Carolien
Koelzalf

hielp mij tijdens m'n eerste zwangerschap af van jeuk op m'n buik. Zitten geen schadelijke stoffen en is dus onschuldig voor de baby. Ik weet niet of je het zonder recept kunt kopen, ik kreeg het voorgeschreven door de ha.
Succes,
Carolien

mammalies
Beetje opletten

Inderdaad, als de jeuk op je voetzolen en handpalmen is moet je het je verloskundige laten weten, dan kan het zwangerschapscholestase zijn- een afwijking aan de gal en lever, die zelfs (denkt men) gevaaarlijk voor het kind kan zijn. Ik ben bij mijn tweede zwangerschap hiervoor opgenomen, met 35 weken, en eerlijk gezegd had ik het nauwelijks op mijn handen en voeten. Wel een beetje, dus dat maakte mijn gyn alert. Achteraf had ik het ook bij mijn eerste, bleek uit de afwijkende leverwaarden in mijn bloed die we toendertijd nooit konden verklaren.
Uiteindelijk moest mijn dochter met 36 weken geboren worden omdat de situatie te gevaarlijk werd. Daarna was de kwaal ook direct voorbij.

Nou ja, conclusie: jeuk op buik is normaal, maar als het zich uitbreidt en het echt gekmakend is (ik kon niet meer slapen ervan en kreeg allemaal bultjes) moet je het zeker melden.

Oh ja, mentholpoeder vond ik fijn!

Roosje Katoen
Hmm

Ga het maar eens aan de verloskundige voorleggen denk ik. Geen jeuk aan handen en voeten, vooral aan mijn tepels. Die vervellen ook de hele tijd dus daar zal het wel wat mee te maken hebben. Bedankt alvast voor jullie reacties!

liora
Mwah

Hoi,

Ik heb al sinds 16 weken zwangerschap een zeer storende jeuk aan 1 tepel. Ben ermee naar de huisarts geweest en naar de vk en niemand weet wat het is.

Huisarts kon geen knobbeltje vinden, het is ook geen schimmel.

Ik ben nu bijna 31 weken zwanger en heb het nog steeds. Het is wel ietsje minder, niet meer de hele dag, maar wel zeer storend.

Liora

Rembrand
Liora. ( inbraakje ).

Heb je al eens gesmeerd met Miconazolzalf ? ( twee maal daags ).
M.

liora
Ja

Hoi Rembrandt,

Ja dat heb ik gedaan, maar hielp niet. Vandaar de conclusie dat het geen schimmel is.
Ik krijg wel over een maandje (denk ik) een anti-schimmel kuur omdat mijn zoon destijds meteen spruw kreeg. Zou mij niks verbazen als die jeuk dan ook ineens weg is...

Het blijft onduidelijk en ik vind het wel erg vervelend.

Liora

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.