Home » Forum » Kind vernoemen

Kind vernoemen

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
V
Kind vernoemen

Hallo allemaal,

Ik ben nu 24 weken zwanger van mijn 2e kindje. Ik voel me heerlijk:)
Mijn zoon van 12 is van een andere vader en hem heb ik alleen opgevoed. Hij draagt mijn achternaam en daarnaast heb ik hem vernoemd naar mijn moeder en jongste zusje die mij gigantisch fijn geholpen hebben tijdens mijn zwangerschap terwijl ik geen partner had.
Nu hebben mijn vriend en ik al een mooie voornaam gekozen die wij bij de voornaam van mijn oudste vinden passen. Ze krijgen allebei een Hebreeuwse naam en dat vind ik een mooie gedachte.
Dit kindje krijgt de achternaam van mijn partner. Mijn partner wil ons kind graag vernoemen naar zijn overleden opa en een beste vriend die is geëmigreerd naar Australië wat ik een mooie gedachte vind en ik ook mee akkoord wil gaan. Alleen, nu komt waar ik mee zit. Ik heb het gevoel dat er op deze manier "niets" van mij bij zit. Ik bedoel, mijn kind wordt 2x vernoemd naar iemand van vaders kant en draagt ook zijn achternaam. Trouwen wil mijn vriend voorlopig nog niet, ik zou graag ook zijn achternaam willen dragen. Dan draag ik de achternaam van allebei mijn kinderen.
Ik heb geen vader, opa's oid waar ik mijn kind naar zou willen vernoemen. Mijn familie bestaat uit: moeder en 2 zussen. Ik denk erover mijn andere zus te vernoemen naar mijn kindje. Mijn moeder en jongste zus zijn al vernoemd en ik hou zeker niet minder van mijn middelste zus. Alleen, is dat niet raar? Ik weet dat het niet gebruikelijk is. Ik ben gewoon eens benieuwd hoe anderen hierover denken.

Tijgeroog
Nee hoor

Ik vind daar niets raars aan. (Even los van het feit dat wij helemaal niet vernoemd hebben ;-)) Als jouw kindje vernoemd wordt naar z’n overgrootvader en een vriend kan de naam van je zus er ook prima bij.

En hoewel het je vraag niet is... je nog eens kunnen overwegen of je kindje niet jouw naam kan krijgen, dan hebben beide kinderen dezelfde achternaam en dat lijkt me ook fijn.

AnneJ
Kan

Hoeft niet. Hoewel ik kan begrijpen dat een kind van jullie samen beider achtergrond kan weergeven. Een naam erbij is dan geen probleem.

wil40
Niet raar.

Mijn zoon is niet vernoemd maar als ik dat wél had gedaan was iets van beide wel leuk geweest.
De roepnaam staat al vast, er zijn 2 extra namen, daar kan er nog wel één bij.
Opanaam, zusnaam en dan vriendnaam.

Worden het dan 4 namen totaal of wordt de 1e gebruikt als roepnaam en zijn het er dan 3?

Triva
ik ben ook

een beetje de tel kwijt hoeveel namen het kind krijgt.

Maar een kind heeft 99,9% van de tijd te maken met de roepnaam. Is dat een vernoeming van je oudste kind en wordt dat een vernoeming van je jongste kind en naar wie dan?

Alison
Doopnamen

Al mijn kinderen hebben ieder 4 doopnamen en dat gaat prima.

wil40
Alison.

Ja hoor, vind ik ook. Mijn zoon vindt het best jammer dat hij niet zo'n mooi rijtje namen heeft.

V
Hahaha

Hahaha de tel kwijt. Zoveel is het toch niet. Hij krijgt een Hebreeuwse roepnaam, dat staat vast.
Daarnaast wil mijn vriend hem dus vernoemen naar opa en beste vriend. Dus 2 namen erbij. Als ik de naam van mijn zus (omgevormd tot jongensnaam) erbij zou doen krijgt hij dus 3 extra namen buiten zijn roepnaam.

Lou
Leuk

Mijn dochter had ook graag zo'n hele rits voorletters gehad. Helaas voor haar konden we maar één meisjesnaam verzinnen. Die was het en toen hield het op. Ik ben zelf vernoemd naar een stiefoma die niemand (inclusief mijn eigen ouders) aardig vond, maar dat "moest nu eenmaal". Ook niks aan dus. Mooi hoor, zo'n rij namen met een liefdevolle onderbouwing.

Donsje
Gewoon doen

Mijn kinderen zijn 8 en 9 en weten sinds kort pas bewust dat ze meerdere namen hebben. Ze vinden het leuk dat het van beide kanten is, maar had het anders geweest had het niet uitgemaakt. Volg je gevoel, voor nu is het heel groot, maar uiteindelijk neemt je kind het gewoon voor waarheid aan. Dus je doet het voor jezelf!

V
Bedankt

Voor alle reacties.
Het zijn idd namen waar een liefdevolle betekenis achter zit, dus idd alleen maar mooi om zo vernoemd te worden.
Dat hij de achternaam van mijn vriend krijgt hebben we ook al aangegeven bij de gemeente, dus dat kunnen we beter maar zo laten.
Ik wens iedereen een fijne dag!