Home » Forum » Kraammatras

Kraammatras

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ilona
Kraammatras

Hallo allemaal,
over een paar weekjes mag ik gaan bevallen (nu 36 weken) en ik ben de dingen vast in orde aan het maken. In het kraampakket van de verzekeraar zit netjes een kraammatras van 60X90 cm voor over je matras om het vruchtwater op te vangen als je vliezen breken. Ik heb m onder mijn hoeslaken en molton gelegd.
Nu na twee dagen erop slapen, ligt het ding op een rolletje onder mijn lakens! Draai ik nou teveel in mijn slaap of hoe doen jullie dat? Hoe zorg ik dat dat ding blijft liggen of wat leg ik anders over mijn matras? Want zo gaat hij niet veel vruchtwater opvangen ;)
Ilona

Temet
Badlaken

Ik kreeg de tip er een badlaken overheen te leggen (dus eerst kraammatras, dan badlaken, dan gewoon laken)

Werkte de vorige keer inderdaad goed dus dat ga ik nu weer doen.

Groeten,

Temet

LindadR
Badlaken

Ik heb aan het einde van beide zwangerschappen een badlaken in bed gelegd. In de zomer vond ik zo'n plastic zak in bed echt veel te warm. En beide keren geen druppel vruchtwater in bed terecht gekomen. (beide keren licht vruchtwaterverlies, maar niet in bed en de grote vloed kwam pas na het doorprikken van de vliezen door de vk)

Maak je niet druk, dat scheelt ook.

Linda

Hanne.
Waterdichte molton

ik heb 'geinvesteerd' in een waterdichte molton/hoeslaken.

Kost nog geen €10.- (oa hema) en komt ook prima van pas als de kleine straks 's nachts zonder luier gaat proberen te slapen.

Blijft liggen, en als extra bonus, is 't ook niet zo zweterig.

Ilona
Bedankt

voor de tips. Dat badlaken werkt prima, en als hij alsnog gaat schuiven, dan vind ik die molton ook een goed idee. Voor die prijs kun je niet wakker gaan liggen ;). Kan ik dan mooi gebruiken als mijn oudste straks zindelijk gaat worden.
Ilona

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.