Home » Forum » Mogelijk weer zwanger maar weet niet wat te doen

Mogelijk weer zwanger maar weet niet wat te doen

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moeder van 2
Mogelijk weer zwanger maar weet niet wat te doen

Hallo iedereen, ik ben nieuw hier en heb een vraag/probleem.
Ik zit al bijna een jaar aan de prikpil maar heb heel sterk het idee dat ik weer zwanger ben. (Ga morgen sowieso test halen) Nu wil het feit dat het net 2 weken uit is met de gene waar ik wat mee had. We hebben maar 3 maandjes wat gehad en hij was heel duidelijk dat hij geen kinderwens had/heeft. De laatste keer dat ik met hem sex heb gehad is nu zo'n 3 weken terug en mijn lichaam geeft allerlei signalen af die wijzen op een zwangerschap. Misselijk, moe, veel plassen en vooral dat bepaalde gevoel in mn buik. Weet niet hoe ik dat gevoel moet uitleggen maar had t bij mn beide kids ook. Maar nu weet ik niet wat ik moet als ik wel zwanger blijk te zijn. Ik ben net in september weer begonnen aan een opleiding, heb geen partner, en het is financieel met 2 kids en studiefinanciering afentoe al aardig lastig de maand door te komen.
Wat zouden jullie doen in deze situatie want ik weet het even niet

Juno
Ik denk

Ik denk dat je het met jehoofd al wel weet maar je hart misschien nog niet. Wil je nog een kind en ben je in staat dit kind zelf te onderhouden? Als het antwoord op beide vragen nee is weet je wat het meest verstandig is.

Triva
doe eerst die test maar eens

en ga het dan bedenken.

Li
is er nog tijd

voor een overtijdbehandeling? Naar de huisarts!

Moeder van 2
Overtijdsbehandeling

Zit er niet in denk ik gezien het 3 weken geleden is dat we voor het laats gemeenschap hebben gehad.
En ik heb mn jongste ook alleen gedaan gezien de vader van mijn kinderen en ik gescheiden zijn tijdens de zwangerschap van hem. (We hebben wel een omgangsregeling voor de kids) Dus inpriciepe kan ik het alleen. Al sta ik dan wel alleen voor 3 kids. Het is vooral financieel gezien ik niet weet of ik het trek en ik heb een woning met 2 slaapkamers, er ligt dus al een kind op mijn kamer omdat als broer en zus samen op een kamer slapen ze gaan spelen en niet slapen. En ik ben dus net gestart met een opleiding

Moeder van 2
Test

Haal ik sowieso morgen

Li
overtijdbehandeling

kan tot je 16 dagen over tijd bent. Dus 16 dagen nadat je ongesteld had moeten worden, niet nadat je gemeenschap hebt gehad.

Moeder van 2
Over tijd

Ik weet niet of ik over tijd ben omdat ik door de prikpil alleen afentoe nog es een bloeding heb maar niet regelmatig dus ik weet niet wanneer ik ongesteld had moeten worden

Juno
Eerst testen

Hup naar de Action, koop een test van €1,79 en dan weet je meer.

Lilian1
en...

zwanger of niet?

Moeder van 2
Test gedaan

De test was negatief, dus waarschijnlijk houd mijn lichaam mij voor de gek. Over een week test ik voor de zekerheid nog een keer.

Li
Dat is mooi!

Misschien word je wel gewoon ongesteld, de symptomen daarvan lijken wel op die van zwangerschap. En met de prikpil ben je dat ongesteld worden misschien wat minder gewend.

Kalili
waarschijnlijk

...waarschijnlijk dus niet zwanger en dat zou wel veel beter zijn lijkt me. Dit zijn beslist geen goede omstandigheden.
Waarom er zo moeilijk over doen, een overtijdbehandeling of vroege abortus? In deze fase kun je het echt geen kind noemen. Vind ik tenminste (ik weet natuurlijk best dat je er iets anders van kunt vinden).

Kleine woonruimte, kinderen van verschillende vaders waarvan er dan maximaal 1 nog in beeld is, financieel heel krap.....waarom?
Daarbij: ik zou misschien een SOA-test doen nu je kennelijk niet altijd condooms hebt gebruikt.

In ieder geval sterkte met alles, ook dat de relatie uit is.

Moeder van 2
Kalili

Een soa test zou ik kunnen doen maar de kans dat ik dat heb lijkt mij zeer klein. De 2 kids die ik nu heb zijn van 1 vader. Als ik nu wel zwanger zou zijn wat ook niet zo lijkt te zijn en dat zou inderdaad nu ook niet handig zijn. Dan zou alleen dit kindje een andere vader hebben. Persoonlijk zie ik daar opzich het probleem niet van in. Het is gewoon dat de situatie waar ik momenteel in zit. Ik ben al een alleenstaande moeder van 2 kids en ik doe een opleiding (waar ik toe verplicht word door de gemeente) daardoor zit ik financieel dus niet ruim waardoor het ook lastig is om dan een derde kindje ook goed te kunnen onderhouden. Dus volgende week doe ik voor de zekerheid nog een test en als die ook negatief is dan zou dat een hoop schelen. Is die positief dan moet ik goed gaan nadenken hoe en wat. Al is een abortus iets wat ik persoonlijk denk ik niet trek

Yaron
hormonen

Kunnen de zwangerschapssymptomen ook van de hormonen van de prikpil komen? Ik slik de pil en heb af en toe aan het einde van de strip wel eens het idee dat ik zwanger ben, precies dezelfde symptomen als toen, maar gelukkig word ik een paar dagen erna weer ongesteld.

En als je wel zwanger zou zijn ben jij de enige die beslist wat je met je zwangerschap doet en dat zal altijd de juiste keuze zijn.

Kalili
joh, natuurlijk wel

Ik zou toch die SOA-test maar doen. Zeg gewoon eerlijk tegen de huisarts of zo'n bureau dat je maar 3 maanden iemand gehad hebt en dat je niet heel slim bent geweest dat je vol vertrouwen alleen maar dacht aan wel of niet vruchtbaar zijn (prikpil).
Waarom zou het voor jou niet gelden?

Overigens lijkt me inderdaad het hebben van 3 kinderen van 2 vaders op zich ook niet het probleem hoor. Maar misschien is het voor kinderen niet zo leuk om telkens met geldgebrek te leven. Meer kinderen is meer geldproblemen, ook voor je huidige kinderen dus.

Pandora
SOA-test

Natuurlijk wel doen, het is gewoon een goede gewoonte om je na iedere seksuele partner waar je onbeschermde seks mee hebt gehad even te laten nakijken. Dat is beter voor iedereen. Ik heb het een paar keer laten doen, mijn huisarts kijkt er niet van op.

Moeder van 2
Soa test

Ik ga ook even bij mijm huisarts vragen om een soa test. En morgen test ik weer opnieuw want mijn lichaam blijft signalen afgeven dat ik toch echt zwanger ben al kan het natuurlijk ook zijn dat mijn lichaam me door de onzekerheid me behoorlijk voor de gek houd.
Denk dat de symptomen niet door de prikpil komen want ik heb niet niet eerder gehad sinds ik aan de prikpil zit

Moeder van 2
Opnieuw

Test gedaan. Weer negatief dus ik ga er vanuit dat mijn lichaam mij voor de gek houd of dat ik 1 deze dagen toch ongesteld moet wprden ofzo.
Bedankt voor jullie reacties

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.