Home » Forum » 2 zwanger en bevallen » Ongepland zwanger na abortus

Ongepland zwanger na abortus

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Safina86
Ongepland zwanger na abortus

Hey meiden,
Ik zit momenteel in een drama.
7maanden geleden heb ik abortus gedaan.
Ik wilde het kindje heel graag houden. Mijn partner niet.
Ik heb 1 dochter van 4. En heb nu een relatie van 1.5 jaar met mn vriend.
Er zijn heel veel dingen gebeurd tussen ons. Momenteel start hij mrt therapie omdat hij zoveel spujt ervan heeft wat hij mij heeft aangedaan mrt dr abortus dat hij me geen keus liet. Hij was heel hard en nors in alle opzichten. Hij zag nu in dat hij totaal fout bezig is. En dat hij heel veel spijt heeft van alles. Het is ook 3keer uitgegaan vanwege ik het geestelijl niet meer aankon hoe hij tegen mij deed. Ik ben blij dat hij in therapie gaat want ik had een vermoeden dat het met zn verleden als kind te maken heeft dat hij veel dingen heeft meegegmaalt en zich daar nu voor alles afsluit qua gevoel omdat hij geen pijn meer wilde. Ik zie in dat hij echt is veranderd en hij heeft vraagtvaak of ik het hem echt vergeef en dat hij ern ontzettende lul is geweest. Nu hebbe we het nog over kinderen gehad. Dat hij toch wel kindje wil over paar jaar en nu zich helemaal open stelt qua gevoel uiten en praten.

Ik heb al 7 weken last van diarree en krampen. Ik zou er nog voor naar de huisarts gaan. Na nieuwjaar. Nu bem ik eergisteren achtergekomen dat ik na mn abortus dus nu 7 maanden later weer zwanger ben. Momentel 4.5 week. Ik weet echt niet meer een uitweg te zoeken. Bedoel hij is met therapie bezig. Ik werk momenteel nog niet. Ik durf het niet te vertellen. Hij zal vast denken dat ik het express heb gedaan omdat ik er spijt van heb. Maar ik heb gewoon de pil geslikt. En ben tussendoor toen ik 1 week pas aan mn pilstrip zat ongesteld geworden. Ook naar de dokter geweest maar alles was goed.

Ik weet het echt niet meer. Ik weet wel dat ik hrt kind hou koste wat het kost. Maar hij zit nu net in therapie enz . Hoe zou ik zoiets kunnen brengen zonder dat hij achterdochtog gaat denken. Hij weet ook dat ik heel erge last van diaree heb de laatste 7 weken.

Kan iemand me tips geven

Groetjes safina

Pirata
Alleen doen

Ik zou geen gezinnetje willen vormen met een man die zo doet. Nu nog niet. Kun je het alleen doen? Ik ken je woon- en familiesituatie niet. Papa kan dan heus een rol spelen, maar af en toe en financieel.
Sterkte in elk geval.

Vera
vertellen

Je hebt besloten dat je het kindje wilt houden.

Ik zou het hem zo snel mogelijk vertellen.

Wat je vriend gedaan heeft was niet goed, maar kennelijk ziet hij dat nu ook in. Hij is ermee aan de slag.

Ik zou hem gewoon vertellen dat je de pil gewoon geslikt hebt, naar de dokter geweest, diarree en het ook niet weet. Ik hoop dat hij dan dit keer begripvol reageert. Zo niet, dan zou ik zeggen dat je dacht dat hij gezegd had van zijn vorige reacties spijt te hebben, maar dat hij dan nu toch weer verkeerd reageert (ALS hij dat doet). En dat hij nu kan laten zien dat hij volwassen kan reageren en jou gewoon kan geloven. Dat jij dit ook zelf niet zo zou bedenken.

Mocht hij verkeerd reageren dan kan je je inderdaad afvragen of je verder wilt aanmodderen met hem of dat het jou meer rust geeft het alleen te doen. Langer wachten maakt het allemaal nog meer beladen en moeilijker om het te vertellen.

Wel vervelend zonder baan als je het zelf moet doen (ben je die wel aan het zoeken, zou ik vooral snel doen, zolang het niet zichtbaar is).

Sterkte.

Anke
Safina

Ik weet 100% zeker dat er heel wat geschiktere mannen en vaders rondlopen dan deze. Waarom denk je dat hij een goede man voor je is? Heb je zo'n laag zelfbeeld? Verdien jij niet beter?

Ik ben het met Pirata eens: wees zelfstandig, doe het alleen. Als hij volledig clean en genezen (dus vriendelijk en ondersteunend) uit de therapie komt, andere, cleane vrienden en liefst een baan heeft, dan kun je eventueel (!) kijken welke rol hij in het leven van jou en je kind kan gaan spelen. Maar voor nu: zorg voor eigen woonruimte, eigen inkomsten, eigen ondersteuning (vrienden en familie) en doe dit zonder hem. Je wilt je kind toch niet met verslaving en geweld grootbrengen? Waar zadel je het dan mee op? Je kind verdient zeker beter!

Ik hoop dat het je lukt van deze zwangerschap te genieten en dat je straks een prachtige baby vasthoudt!

Vera
Anke

Jij: " Je wilt je kind toch niet met verslaving en geweld grootbrengen?"

Heb jij een andere openingspost gelezen dan ik?

Pirata
spujt

Dat komt denk ik omdat er "spujt" staat. Maar dat is "spijt" en niet "spuit".
In elk geval, ook zonder drugs moet deze man maar eerst een tijd laten zien dat hij zijn leven langdurig kan verbeteren.

Ad Hombre
Spujt

Ja, als de teksten van de postjes maar slordiger en slordiger worden, dit is een prachtig voorbeeld, gaat zolangzamerhand de betekenis verloren.

@Vera
"Wel vervelend zonder baan als je het zelf moet doen (ben je die wel aan het zoeken, zou ik vooral snel doen, zolang het niet zichtbaar is)."

Dan vind jij wel ethisch verantwoord? Een werkgever opzadelen met een ongewenst zwangere alleenstaande moeder die nog even snel een baantje zoekt zodat ze direct betaald met zwangerschapsverlof kan?

Li
Ja Ad

Helaas voor jou mag ze dat volgens de wet. Maar jij kan je altijd nog binnen een maand ziek melden natuurlijk, dat is niet aan sekse gebonden.

Klavertje@4
2x per ongeluk zwanger?

Safina86,
Heeft jou vriend wel werk? al 3x uit gegaan, je zit wel in een heel lastige situatie!
Dit lijkt me toch wel heel vervelend 2x achter elkaar per ongeluk zwanger, en dat in deze tijd.
Iedereen weet dat de pil zijn werking niet 100% doet bij diaree of bepaalde medicatie.
Maar goed, het is nu zo en jij moet een beslissing nemen.
Je vriend is nog in therapie en de eerste keer was hij er nog niet aan toe, denk je nu wel?
Ik zou me toch eens goed achter mijn oren krabben zeker omdat het al niet zo rooskleurig is gegaan de afgelopen 1,5 jaar.
Bedoel het echt niet vervelend maar realistisch, als jou vriend nu al in therapie moet (hoe moet dat zo meteen met een baby erbij?).
Je eerste kindje is 4 dus die gaat nu naar de kleuterschool dus heb je nu je handen vrij betreft werken idd.
Denk ook aan deze kleine kleuter, wat voor stiefvader die krijgt.

@Ad Hombre

Wat jij zegt ben ik het idd wel mee eens!,
maar is voor TS misschien helemaal geen optie omdat je met een nieuwe baby als alleenstaand gewoon weer een bijstandsuitkering aan kan vragen (wat nu niet goed kan omdat de eerste 4 jaar is en ze waarschijnlijk moet gaan wwerken van de gemeente).

Hoe dan ook, denk goed na over je toekomst.

Tijgeroog
Ad

"Momenteel start hij mrt therapie omdat hij zoveel spujt ervan heeft wat hij mij heeft aangedaan mrt dr abortus dat hij me geen keus liet."

Ik vind het toch heel duidelijk dat spuit hier niet in de zin past, en spijt wel.
En verder lijkt het me heel verstandig om nu een baan te zoeken. En los daarvan staat ze volkomen in haar recht, er is niet voor niets wetgeving die zwangere medewerkers en zwangere sollicitanten beschermt.

Safina86
Hoi dames

Sorry voor alle spelfouten.

Ik zal even wat duidelijker zijn
Mijn vriend is absoluut geen drugs gebruiker. Ik bedoelde er spijt mee.
Geweld ook niet. Het is meer zijn reacties dus geestelijk bedoel ik het.
Hij werkt fulltime als hoofdagent. We wonen niet samen.
Ik woon in een eengezinswoning

. Ik werk niet vanwege ik vorig jaar een melanoom bij me is ontdekt. Kwaadaardig. Operaties gehad en alles is schoon. Dus nu 5jaar onder controle.

Dus ik heb geen sollicitatieplicht momenteel. Ik wil wel weer in over tijd gaan werken .

Financieel hebbe we het goed samen. En er is genoeg ruimte. Tis een groot huis.

Vind dit heel lastig en ja ik weet niet hoe hij zal gaan reageren. Omdat hij heeft aangegeven wel een kind te wille over 2 jaar. En dat hij enorm spijt heeft dat hij zo erge lul is geweest tegen mij. Vooral de abortus heeft hij erge spijt dat hij mij geen keus heeft gegeven. Hij zegt ook heel vaak .ik verdien jou niet omdat ik zo ontzettend klootzak ben geweest.dus ja ik zie wel degelijk verandering. Heel lastig allemaal. Bedankt voor jullie tips. Mochten er meer tips zijn. Graag.

Vera
Ad

"Dan vind jij wel ethisch verantwoord? Een werkgever opzadelen met een ongewenst zwangere alleenstaande moeder die nog even snel een baantje zoekt zodat ze direct betaald met zwangerschapsverlof kan?"

Ja.

Begrijp ik dat jij vindt dat een ongewenst zwangere alleenstaande moeder zonder baan niet mag solliciteren?

Wachten tot na de bevalling?

Bizar.

Guppie
Eerst aan jezelf denken

Een abortus is nogal heftig en als je dat vooral doet omdat de ander even geen kind wil lijkt me dat nog heftiger en het lijkt me nog moeilijker om te verwerken.
Realiseer je ook dat je met de pil ook niet echt jezelf bent, wat gevolgen kan hebben voor je partnerkeuze, naast dat het spul niet gezond is voor je lichaam.
Financieel heb je het goed, zeg je, maar dat is vooral buitenkant. Belangrijkste is dat je zelf lekker in je vel zit, alleen of met een fijne relatie. Dat het al een paar keer is uitgegaan zegt al een boel. Ik denk zelf dat het maar een enkele keer voorkomt dat een beëindigde relatie naderhand toch toekomst heeft. En wat is het in jou dat je er toch steeds mee verder gaat? Te aardig voor anderen?
En eigenlijk zou hij vooral in therapie moeten gaan voor zichzelf en niet vanwege jou. Veel mannen zijn niet verbonden met hun hart en dan kan het goed zijn om daar hulp bij te zoeken. En ondertussen wil ie dat jij wacht tot hij zover is. En heb je zin om te wachten?

Guppie
Speelbal

Als je je teveel laat bepalen door de ander ben je een speelbal. Zelf teveel meegemaakt dus al jaren geen relatie meer.