Home » Forum » Perscadeau

Perscadeau

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

44 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jolientjeuh
Perscadeau

Hoi hoi

Ik heb de naam niet zelf gekozen, maar wij zijn dus op zoek naar een persgeschenk. :) We zijn ondertussen mama en papa geworden van een flinke dochter en we zijn nu op zoek naar een juweeltje als aandenken aan de geboorte? Het thema was/is een vlinder en zijn dus ook op zoek naar een juweeltje in die vorm. We vonden dit al: [verwijderd door forumbeheer] maar misschien hebben jullie ook leuke ideeën of ervaring met deze webshop?

skik
Aandenken

Het aandenken aan de geboorte lijkt me je dochter. Ik snap het nooit zo, zo'n perscadeau (inderdaad een verschrikkelijke naam). Ik snap al helemaal niet dat je het hebt over 'we zijn op zoek' terwijl het sieraad neem ik aan voor de moeder is. Maar goed, ieder zijn meug. Er is vast genoeg te vinden. Toen mijn moeder in de rol van verpleegkundige de verloskundige heeft geassisteerd hebben we haar een gouden hangertje gegeven dat op gestileerde wijze een kind in de armen van een volwassene weergeeft.

skik

Magalí
Reclame

Ik heb het gemeld bij forumbeheer omdat het volgens mij reclame is. Misschien ook niet, maar ik vind het een wat vaag bericht.

Ik snap weinig van je bericht.
Hoezo is het thema 'vlinders'? Wie verzint er een thema rondom de geboorte? Stond er een vlinder op het geboortekaartje? Meestal wordt 'vlindertje' toch gebruikt voor overleden kindjes?
En voor wie is het cadeau? Voor jezelf of voor iemand die aanwezig was bij de bevalling?

Overigens heb ik nog nooit gehoord van een perscadeau, wie heeft dat ooit bedacht? Rare naam!

skik
pushpresent

Je mag één keer raden waar 'perscadeau' vandaan komt Magalí. Inderdaad, de VS.

Ik ga een sieradenlijn beginnen met realistische aandenken aan de bevalling. Ik maak gipsafdrukken van door de geboorte 'getroffen' lichaamsdelen en van de afgietsels in edelmetaal maak ik dan leuke glimmertjes. Een hangertje van je perineum vol hechtingen, oorknopjes van tepelkloofjes, armbanden met striae-motief. Want hechtingen, kloofjes en stria trekken allemaal wel weer redelijk weg, dus die leg ik voor de eeuwigheid vast. ;0)

skik

Magalí
Whoehaahaa

Ha Skik, na even googelen was ik er ook achter, dat het natuurlijk uit de VS komt. Leuke ideeën heb jij, hahaha!!

Vesper Lynd
Tuurlijk

Heel duidelijk spam. Ik kon eerst niet lezen wat er stond (net wakker), maar er stond dus echt perscadeau. Bizar ;-)

Goudvis
haha

Volgens mij is je baby het echte perscadeau.
Wat een kul zeg.

vlinder72
pers cadeau

Ik dacht dat ze een pers cadeau had gekregen.

Maar goed het gaat dus om een geboorte cadeau voor jezelf. Een sieraad in de vorm van een vlinder. Tja. Als je dat wil dan zoek je toch iets leuks uit bij de juwelier.

40er
skik

Gat in de markt lijkt me zo!
Misschien ook speciaal placenta-bestek? (Lees de laatste tijd zoveel opeet verhalen....)

skik
Veertiger

Hoe kan ik de placenta vergeten? Canvasje mee naar de verloskamer, verse placenta er even tegenaan kwakken en je hebt iets unieks voor boven de bank.

http://preview.tinyurl.com/h7vjjlr

skik

skik
Ohhhh
vlinder72
skik

Wow. Ik ben nu echt even sprakeloos.

Ginny Twijfelvuur
Uh sprakeloos

Nou nee. Mag ik even een teiltje....

Tonny
Uhhh

Ik zou me kunnen voorstellen dat de vader zijn pasbevallen vrouw uit pure bewondering voor haar ultieme inzet iets heel moois geeft. Dat bestond vroeger ook al toch, een ring met steeds een diamantjes erbij of zo?

Zon soort man heb ik niet trouwens, die heeft zinvollere manieren om zijn waardering te tonen.

Marga
Maar

Maar Tonny, dat je man dat niet deed (de mijne ook niet, nog geen dankjewel trouwens), betekent toch niet dat het niet zinvol is op die manier je waardering te laten blijken? Ik vind dat er af en toe best roze strikken uitgedeeld mogen worden. Helpt tegen verzuring tussen mensen.
Inderdaad, het bestond vroeger ook al, maar ik vind het wel leuk. Het helpt in het creeeren van mooie momenten onder en met elkaar.

Jolientjeuh
Jammer...

Wow, tof forum hier, je vraagt om te helpen kiezen voor een cadeau, wat echt wel gebruikelijk is, (mijn ouders deden dat vroeger ook al), krijg je een hoop gezever over je nek...

Jammer! Mocht er toch nog iemand echt willen bijdragen, graag...

Magalí
Jolientjeuh

Misschien is het in bepaalde streken of kringen gebruikelijk, maar aan de reacties te zien is het toch niet algemeen bekend hoor.

skik
Jolientjuh

Nou, zal ik me eens van mijn beste kant laten zien. Dit gaf ik aan mijn moeder voor haar assistentie bij de bevalling (zij is kraamverpleegkundige): http://tinyurl.com/jgesc6e.

Ben nog even benieuwd: waarom zoeken jullie sámen een perscadeautje uit? Mij lijkt het dan, als je zoiets doet, dan toch het leukste als je man het zelf uitzoekt en het in de kraamweek aan je geeft.

skik

angel3
hanger

Ik kreeg een hangertje van man. Zoiets maar dan anders https://mamakado.nl/producten/936-m-amour-moeder-en-kind-hanger-zilver Ik vond het wel speciaal maar ik merk dat ik het nu na dik 10 jaar niet meer draag :)

Wat vind je hiervan? met vingerafdruk van baby kan als vlinder ook.
https://www.zonnevogel.nu/gelegenheden/geboorte-geschenken/baby-jewel.html

Goudvis
niet serieus genomen

Sorry maar ik had het bericht niet serieus genomen. Een onbekende op het forum die gelijk een link naar een website neerzet, en dan ook nog over een mij (gelukkig) onbekend commercieel verschijnsel.

Anneke K
Ring

Ik heb bij de geboorte van elk van mijn kinderen een ring gekregen met hun naam en geboorte datum erin gegraveerd. De ringen zijn mij heel dierbaar en ik draag ze vaak, speciaal als een kind iets spannends moet doen (examen, verre reis, ziekenhuis opname ofzo.)

Ik ben wel heel benieuwd (Tonny) wat nou zinvolle manieren zijn om je waardering te tonen.

skik
Zinvolle manieren om je waardering te tonen

De pasbevallen moeders zullen de eerste weken bevallingsverlof genieten. Ook al hebben ze verlof (of ook al gaan ze helemaal niet meer werken na de bevalling) voor zo'n pasgeboren baby zorgen is niet hetzelfde als lekker vrij zijn. Dus als paps 's avonds uit zijn werk komt is het fijn als hij niet gaat mopperen waarom het eten nog niet klaar is, waarom het niet zo netjes is in huis en wat ze nou in godsnaam de hele dag gedaan heeft om te verzuchten dat hij de hele dag hard gewerkt heeft.

Waardering toont hij dan door zelf het eten te maken zonder zijn vrouw het gevoel te geven dat dat een enorme opoffering of gunst is en door er 's nachts ook eens uit te gaan. Begrip tonen voor feit dat ze na twee weken nog niet in haar oude spijkerbroek past en na drie weken nog geen zin heeft om een hele avond op stap te gaan omdat de onderkant nog beurs voelt en ze bekaf is. De bevalling, die moet de vrouw doen, in mijn optiek toon je als man de meeste waardering door de rest, de hele opvoeding dus, samen te doen. En de komende 20 jaar zo af en toe eens te zeggen: dat hebben wij toch maar mooi gedaan he, zo'n geweldig kind gemaakt.

Zo'n sieraad komt op mij altijd een beetje over als een 'afkoopsom' voor het puffen en persen. Beetje paternalistisch.

skik

Anneke K
Skik

Hmmmm, alles wat je daar opnoemt Skik, is voor mij geen waardering tonen, maar hoort vanzelfsprekend bij het samen kinderen krijgen en opvoeden. Ik ben niet meer de ouder van mijn kinderen dan hun vader dat is, en de opvoeding, verzorging en het huishouden doe je samen.
De ringen waren een lief kadootje, zijn nu een mooi aandenken en er is niks mee afgekocht.

skik
Anneke

Het zal mijn 'allergie' wel zijn voor mannen die dat soort cadeautjes geven. Mijn vriendinnen vinden mijn man de meest onromantische man die er is. Dat is hij ook. Trouwdagen gaan doorgaans onopgemerkt voorbij, hij neemt echt nooit bloemen voor me mee en aan sieraden doet hij ook niet. Ik vind het allemaal prima want hij is zo'n niet-materiële waardering tonende man als ik hierboven beschreef. Bovendien, als ik behoefte heb aan dat soort, in mijn ogen sentimentele, romantiek kan ik het ook zelf doen. Mijn vriendinnen die cadeautjes in de categorie perscadeautje kregen, wiens mannen met grote gebaren romantisch waren (waar voor mij altijd een smaakje van eer en meerdere glorie voor de gever zelf aan kleeft) zijn inmiddels gescheiden.

skik

@Emma
Babyshower

Babyshower: ook zoiets waar iedereen een aantal jaren geleden hard om moest lachen. Nu komt het zelfs in de beste kringen voor. Dus die perscadeaus zullen ook wel wennen :-)
Mijn associatie met "perscadeau" was trouwens iets van een welkomstcadeau als je een abonnement neemt op een krant ofzo, echt ouderwerts ;-)

Triva
Pers/push

Dus als je een keizersnee kreeg krijg je geen perscadeau? Waarom noem je het niet gewoon een geboorte-aandenken ofzo. Laat je je werkelijk leiden door zo'n vreselijk Amerikaans woord?

Tonny
Ha Skik!

Jij snapt het. En dan zie ik dat anderen hier dat allemaal dan weer heel vanzelfsprekend vinden ;) zo zie je maar, referentiekaders verschillen.
praktische zorgzaamheid en dingen aanpakken waar de ander even niet toe komt voelt voor mij waardevoller dan een hangertje ( al zijn ze heel mooi en stijlvol!!)
Maar - dat heeft vast wel wat te maken met ' de vijf talen van liefde' of zo. En het soort mens dat iemand is, de een is meer van spulletjes en dingetjes dan decanteer. Mijn man komt sowieso zelden in winkels. shopt ook niet online.
Maar hij geeft me de laatste jaren elke dag een ontbijten op bed en begint elke dag met opgewektheid op een kalme manier. Dat helpt!

Ja en die term perscadeau - Pfff ;)

skik
Anneke

"Ik ben niet meer de ouder van mijn kinderen dan hun vader dat is, en de opvoeding, verzorging en het huishouden doe je samen. De ringen waren een lief kadootje, zijn nu een mooi aandenken en er is niks mee afgekocht."

Wat ik me dan afvraag, waarom zou hij jouw dan een mooi aandenken geven en jij niet iets aan hem? Die vraag is oprechte belangstelling, geen verkapte kritiek, want als jij blij bent met je ringen en je man met het geven daarvan, prima.

skik

Mijntje
term

Wat ik me dan afvraag: krijg je ook een perscadeau als het kind met een keizersnede is geboren?

Nu begrijp ik waarom ik geen cadeau kreeg. Mijn juwelen zijn mijn zonen.

angel3
ah ok

Let op dus: romantische mannen die cadeautjes geven levert een scheiding op....
Dan weet ik vast wat me te wachten staat :)

skik
angel3

Da's wel erg kort door de bocht, maar de mannen die ik ken die van die romantische dingen deden bleken ofwel stikjaloers of niet betrouwbaar. Zo lijken in mijn omgeving uitbundige bruiloften geen bestendige huwelijken op te leveren.

skik

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.