Home » Forum » Voorweeën 29 weken

Voorweeën (29 weken)

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
Voorweeën (29 weken)

Zijn voorweeën met 29 weken zwangerschap altijd schadelijk of kun je dat ook 'zomaar' hebben zonder gevolgen? Mijn zusje heeft al sinds een paar weken harde buiken, is al minder gaan werken en zit voornamelijk op de bank, en toch wordt het niet minder. Is de kans dan groot dat ze voortijdig gaat bevallen? Ze is erg eigenwijs want nu heeft ze dus ineens incidenteel een rugwee (ik ken ze niet, maar zij herkende ze wel) en wil dat nog even aankijken ;-(

kastanjet
Ik zou even de arts bellen

Kan nooit kwaad...

Vic
Ja

Dat gaat ze doen als het weer terug komt, maar ik ben wel benieuwd of iemand er ervaring mee heeft. Zelf heb ik wel indalingsweeën gehad rond die periode, maar dat voelde heel anders dan echte.

liora
Collega

Ik had een collega met harde buiken vanaf 20 weken. Ze moest liggen en haar baby is gezond en op tijd geboren.

dc
Ik

Had heeeeeeel lang voorweeën en het kindje is 17 dagen na de uitgerekende datum geboren.

Zeggik Nie
16 weken - 38 weken

Weeën vanaf 16 weken, ziekenhuisopname bij 30 weken en uiteindelijk ingeleid bij 38 weken. Bij 30 weken was het zo ernstig dat ik op de verloskamer terecht kwam, achteraf gezien voor niks dus. Ik heb daar natuurlijk niet 8 weken liggen bevallen;)
Maar ik zou wel bellen, mijn verhaal en dat van anderen zegt niks over hoe het met je zus zal gaan.

Anneque
Ook

Zelf veel harde buiken gehad, vnl bij tweede en derde zs, die 2 zijn redelijk à terme geboren. Moest idd ook minder gaan werken etc.
Maar evengoed zou ik overleggen met de vk, heb ik zelf ook steeds gedaan, het kan goed blijven gaan met harde buiken, maar het hoort eigenlijk niet. En een rugwee heb ik nooit gehad, geen idee of dat kwaad kan. Ze moet gewoon even bellen.

Sascha2
Ik dacht het ook

In mijn tweede zwangerschap dacht ik ook gewoon last van wat voorweeen te hebben. Toch aan de bel getrokken en het waren echte weeen, bij 27 weken. Gelukkig konden ze in het ziekenhuis de weeen tegenhouden, daarna nog weken aan de weeenremmers. Mijn dochter is twee dagen na de uitgerekende datum geboren. Maar ze had anders met 27 weken geboren zijn. Nog dagelijks ben ik dankbaar dat ik toch maar even aan de bel trok, ook al vond ik het toen eigenlijk niet nodig. Beter teveel gecheckt dan te vroeg geboren als het niet nodig is.

Mamvantwee
Rugweeen

Rugweeen ken ik heel goed, dagenlang gehad voor de bevalling (op tijd). Daarvoor had ik ook vaak harde buiken, en dat is toch echt heel wat anders: veel minder heftig, hoogstens onaangenaam. Bij echte rugweeen zou ik toch gaan denken aan echt bevallen. Ik weet niet wat je zusje echt voelt, en of ze rugweeen (her)kent van een eerdere bevalling? Maar ik zou het wel serieus nemen.

Groet, Mamvantwee

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.