Home » Forum » Wat is een leuk cadeau bij de geboorte van neefjenichtje

Wat is een leuk cadeau bij de geboorte van neefje/nichtje?

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marjolein
Wat is een leuk cadeau bij de geboorte van neefje/nichtje?

O wat leuk! Ik word weer tante :)
Spannend!

Maar.... wat is een leuk geschenk voor het nieuwe familielid/ouders?
De aanstaande moeder heeft zich al behoorlijk uitgesloofd, de hele uitzet is compleet, maar ook kleding voor het komende jaar en heel veel knuffels zijn er al.

Hebben jullie suggesties?
Waar waren jullie heel blij mee?

Dees
Er zijn vele mogelijkheden

Heeft ze al een babygym? Mijn zoon was gek op die van chicco met muziekjes erbij en die heeft nog best lang gestaan. Anders een loopwagentje voor als de kleine al wat groter is (let op dat de wieltjes niet te snel doordraaien en de wagen genoeg contragewicht heeft. Of ander speelgoed waar het naartoe kan groeien?

En anders kom je uit op verbruiksmiddelen zoals luiers, doekjes, zalfjes, wasgel enzo.

Of iets ter herinnering, een klok bij elk uur een foto voor de eerste maanden waarna je het kunt veranderen in eerste jaren etc. Herinneringsbox voor eerste lokje haar, gewisselde tandjes en weet ik veel wat je nog meer kunt sparen. je moet wel kijken of ze zoiets zou waarderen.

Een overlevingspakket voor de zwangerschapsverlof oa ook voor de vader en moeder. Een strippenkaart met dingen die je voor ze wilt doen (m'n in de eerste weken) koken, boodschappen, schoonmaken, strijken en voor wat later een flink aantal strippen voor oppassen.

skik
Boek

Een mooi prentenboek of voorleesboek. Kan je nog een lieve opdracht op het schutblad zetten, leuk voor later.

skik

dc
rugzakje met naam

Vind ik altijd leuk.

bromvlieg
een meetlat

zelf maken, hout, motiefjes van het gekozen babykamerdecor met carbonpapier overbrengen op een mooie plank. Netjes inkleuren met acrylverf. Lijntjes na het drogen met een dunne watervaste stift. Langs een zijde centimeterverdeling aanbrengen.
Het gehele oppervlak voorzien van een laagje blanke lak.

Jamie
leuk bromvlieg

Maar begin dan inderdaad bij 40 cm en ga dan ook door tot 2 meter ;) en niet al te kinderachtige plaatjes waar een kind zich met een jaar of 8 voor gaat schamen.

Jamie
dus

Juist niet de motiefjes van de babykamer die er na vier jaar af zijn.

bromvlieg
uiteraard, vanaf 40 cm en tot 2 meter

(al is dat in onze familie een wat te royale prognose.)

Ik dacht er even niet aan dat kinderkamermotiefjes bij de een kinderlijker zijn dan bij de ander. Hier hadden we poeh-beer, kikker van max velthuis, en een keer eentje met sesamstraatfiguren als elmo en koekiemonster. Maar er is vast ook iets tijdlozers te verzinnen.

Dorry1
een quilt

Maak een quilt (lapjesdeken) of maak samen met de rest van de familie een quilt. Kan van heel eenvoudig door wat vierkantjes aan elkaar te zetten, tot heel ingewikkeld met kleine geometrische motieven of applicaties. Maak dan het formaat babyledikant en je neefje of nichtje heeft een blijvende herinnering die hij altijd zal bewaren! (of de moeder, en als ze zelf dan weer kinderen krijgen zijn ze blij dat moeder het bewaard heeft).

deVries1979
Boekje met eigen naam

Ik heb een keer een boekje gegeven waarin de hoofdpersoon in het boekje de naam van het kindje krijgt. Moet je natuurlijk wel de naam van het kindje al weten. En wat ik zelf leuk vond waren de Milestone Babykaartjes: http://www.ikbenzomooi-baby-kinderen-kleding.nl/milestone-baby-cards-ned...

Sneeuwitje
of

iets van duplo, of ander 'speelgoed' (een bijtring, een rammelaar), zo'n stoffen boekje wat ze vast kunnen houden. Maar ook bijvoorbeeld een voorleesboek of prentenboek inderdaad (jip en janneke, pluk van de petteflet hebben we hier bijv. gekregen). Of zo'n 'peuterboekje', met een harde kartonnen kaft, die werden hier toch ook al snel 'gelezen' en voorgelezen. Of zo'n babyboek, waarin de ouders allerlei dingen bij kunnen houden over het eerste jaar.
Succes, en gefeliciteerd natuurlijk :) Ik word binnenkort ook weer tante, dus ik mag ook nog gaan bedenken wat ik ga kopen.

Sneeuwitje

Tijgeroog
Geboortekaartje

Geboortekaartje op een tegeltje voor aan de muur laten schilderen, was hier heel succesvol.

Melindaa
Baby memorylocket

Inderdaad het geboortekaartje op een stoeltje of tegeltje laten drukken is erg leuk denk ik.

En wat mijn zus heel leuk vond was een memory locket met babybedeltjes. Deze draagt ze nu nog dagelijks!
Die had ik hier vandaan (Heb ik trouwens meerdere leuke cadeautjes voor weinig geld besteld) :D :
http://www.cheapveilingen.nl/veiling/1/memory-locket-baby-girl-compleet

linne
leuke kados

Op deze pagina staan ook leuke kadotjes :) (Link verwijderd door Forumbeheer vanwege reclame)

T@sje
Of...

En kinderbestekje met naam erin gegraveerd...