Home » Forum » Zwanger geworden door pil

Zwanger geworden door pil?

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Linda
Zwanger geworden door pil?

Hallo allen,

Ik zal niet de enige zijn met deze vraag.

Ik ben aan een nieuw soort pil begonnen, ondat ik op de vorige helemaal verkeerd reageerde. Bij de apotheek de overstap gevraagd. Gewoon achter de huidjge pil aannemen, na de stopweek. Ik heb geen pil overgeslagen, heb de meerfase pil in de goede volgorde genomen. Ben niet ziek geweest. Ben op tijd begonnen.

Ik zit nu een week voor mijn te verwachten menstruatie. Moet nog 4 dagen een pil innemen. Gisteren lustte ik plots geen kaas meer. Ik ken mijn tweede zwangerschap dat ik geen kaas meer lustte. Heb gespannen en pijnlijke borsten, maar las dat dit ook door deze pil kan komen. Maar zulke klachten heb je toch niet al zo vroeg?

Toen ik deze klachten kreeg zag ik overigens dat de apotheek mij verkeerd heeft voorgelicht. Als ik direct na de stopweek begin is de pil de eerste week niet betrouwbaar. Ik baal ervan, want nornaal lees ikzelf de bijsluiter ook secuur door. Maar met 2 jonge kinderen, druk op mijn werk en stress binnen de familie.... Was het er bij ingeschoten en ben ik op de apotheek afgegaan.

Zal het door de wisselende hormonen komen van nu de meerfasenpil, of moet ik rekening houden met een derde zwangerschap? Het is toch afwachten en kan er niks aan veranderen, maar mijn jongste zoon is nog maar 5 maanden oud.

AnneJ
Testen

http://www.nvsh.nl/anticonceptie/abortus.htm

Je kunt het beste een zwangerschapstest doen, dan weet je of je zwanger bent.
Je beoordeelt uiteraard zelf wat je wil met een derde zwangerschap maar je kunt deze ook afbreken. Maak anders een afspraak met je huisarts als je daar nog geen beeld bij hebt. Een dubbele afspraak om dit te bespreken.

Wacht niet te lang.

wil40
AnneJ

Het is allemaal al lang geleden voor mij maar toen kon je pas testen als je "over tijd" was. Linda moet nog minstens een week wachten voordat ze hoopt weer te menstrueren, testen lijkt mij nu zonde van het geld, eerst maar eens afwachten of de menstruatie gewoon komt toch?

Maar misschien zitten er tegenwoordig al veel eerder zwangerschapshormonen in je lijf? :-)

wil40
Linda.

Beide opties staan open, óf je borsten zijn wat gespannen door het gewissel van de hormonen, heel normaal, had ik iedere maand en ook weer toen ik in de overgang zat. Of je bent zwanger.
Toch maar afwachten of je menstruatie komt....door de spanning die dat geeft voel je ook van alles, dat begrijp ik.

Linda
Wachten

Ik denk dat ik inderdaad met spanning moet wachten tot mijn menstruatie. Het lijkt mij vreemd als ik nu al zwangerschapsklachten zou hebben. Bij mijn tweede was ik net overtijd toen ik plots geen kaas lustte. Dat was ook de aanwijzing dat ik een test kon gaan doen.

AnneJ
Kan al vrij snel

https://www.24baby.nl/zwanger/ben-ik-zwanger/zwangerschapstest/

"Doe een zwangerschapstest pas als je minimaal één dag overtijd bent. Wanneer je een zwangerschapstest te vroeg doet, is de hoeveelheid hCG-hormoon in je urine nog te laag om te kunnen meten. Is de uitslag negatief (niet zwanger)? Test dan enkele dagen later nog een keer.

Meer gevoelige (en doorgaans duurdere) testen zijn al zo’n 4 dagen eerder in staat om de aanwezigheid van het hCG-hormoon te bepalen. Deze testen zijn wel iets minder betrouwbaar."

Sukke
Kan idd eerder máár

Negatief betekent niet per se blijvend negatief, evenmin bij een bloedtest, daar sommige vrouwen pas bij 6 of 7 weken een goed meetbaar hcg- hormoon hebben. Dus het handigste is: nu een test doen.
Is die positief dan weet je genoeg.
Is die negatief dan wat weken afwachten tot je alsnog menstrueert of je opnieuw een test doet.

wil40
AnneJ

Ja snel, maar toch wel eerst "over tijd", al is het maar één dag en dat is nog niet aan de orde.

wil40
Linda.

Hoe moeilijk ook, dat afwachten, ik zou nu niet testen. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Wat Sukke ook schrijft, nu negatief zegt nog niet alles. En dan blijf je de komende 2 weken aan het testen. Maar je hebt vast ervaring na 2 zwangerschappen.

Sterkte deze week met wachten...ik ga voor je duimen. Wat wil je, duimen voor negatief of positief? :-)

Linda
Tsja

Mijn jongste zoon is net 5 maanden oud. Ik vind het nog te vroeg nu al weer zwanger te zijn. We hebben met onze jongste veel meegemaakt en ons gezin komt net in rustiger vaarwater. Hij heeft hersenbeschadiging door een hersenontsteking. Het gaat goed, gelukkig. Hij ontwikkelt zich normaal. Dus nee, de pil heb ik bewust genomen. En als we gezinsuitbreiding zouden willen, hadden we nog even gewacht.

Zou ik zwanger zijn dan pleeg ik geen abortus. Mijn man en ik zijn daar beiden tegen. Een kindje zal hier een welkom huis treffen en met liefde worden opgenomen.

Dus het is niet zo dat we heel erg tegen een zwangerschap zijn hoor. Alleen geschrokken als het op deze manier zich ongepland voordoet. En ja, het is mijn eigen schuld... Maar toch, ik dacht goed te handelen.

wil40
Linda.

Heftig wat er met je jongste is gebeurd, fijn dat het goed met hem gaat.
Ja, een zwangerschap nu zou wat snel zijn, maar daar houdt de natuur geen rekening mee, eerst maar rustig afwachten, misschien is het vals alarm.

wil40
En.....eigen schuld?

Welnee, soms loopt het leven zoals het loopt. Denken over "schuld" is volstrekt onnodig.

Guera
Wanneer

Heb je sex gehad?

wil40
Guera.

Direct na de stopweek in de eerste week toen de nieuwe pil, achteraf, nog niet veilig bleek.

Dat lees ik in de openingspost.

Triva
Sukke

"Negatief betekent niet per se blijvend negatief, evenmin bij een bloedtest, daar sommige vrouwen pas bij 6 of 7 weken een goed meetbaar hcg- hormoon hebben"

Graag een link hiervan want 6-7 wk vind ik wat gortig om dat in combinatie met "sommige" te gebruiken. Lijkt me behoorlijk zeldzaam dat je pas met week 6 genoeg meetbaar hcg hebt om te testen.

Sukke
Triva

Ik heb er afgelopen maand 3 in de praktijk gehad en ben zelf een laat meetbare.
Mw 1 had 5 neg testen, met 6 wkn bloeduitslag 5( 1-5 = neg) met 7 wkn sprong het hcg pas omhoog. Dit had ze bij alledrie haar zwangerschappen.

Mw 2 had na 10 neg testen met week 6 pas een pos in handen en was vlgs de echo dus 6 wkn onderweg.

Mw 3 had met 5.5 week haar eerste pos test in handen en was evenlang zwanger.

Zelf had ik ook pas laat een pos test.

Sukke
Ps

Het hcg kan een trage start hebben en dat kan zo een paar wkn schelen. Daarnaast is dat per vrouw afhankelijk.

Triva
Sukke

Wij van wc eend (en van clear blue): Als u vroeg test, moet u er echter rekening mee houden dat als de uitslag 'Niet zwanger' is, u mogelijk toch zwanger bent. Dit komt omdat de hoeveelheid hCG van vrouw tot vrouw verschilt en er mogelijk nog niet voldoende van het hormoon aanwezig is voor een positieve uitslag. De hCG-concentratie stijgt in de vroege zwangerschap snel (zoals in de onderstaande tabel te zien is). Dit betekent dat als u opnieuw een test doet op de dag waarop uw menstruatie zou moeten beginnen, uw uitslag (positief of negatief) meer dan 99% nauwkeurig is.

https://nl.clearblue.com/ben-ik-zwanger/vroeg-testen-op-zwangerschap

Die meer dan 99% klopt dus niet volgens jou? Hoe durven ze....

Dr Phil
Zwanger door een pil?

Volgens mij kun je niet zwanger worden door een pil, maar word je zwanger door seks.

Sukke
Triva wat zeur, sneer en insinueer je nou

Ik zeg:"daar sommige vrouwen pas bij 6 of 7 weken een goed meetbaar hcg- hormoon hebben".

Som-mi-ge. Sómmige. Hoe moeilijk wil je het nou helemaal hebben? Ik werk in een omgeving met zwangere vrouwen. Patienten en een consultatie bureau. Dus wat wil je nou van me. Jij haalt vult van alles in, ik niet.

Sukke
Foutje

Teveel dingen tegelijk doen is niet goed: consultatiebureau klopt wel, die zit inpandig, maar ik bedoelde verloskundigepraktijk 😁

AnneJ
Zwangerschap

Als je geen plan hebt om een mogelijke zwangerschap af te breken kun je je er beter op instellen. Dan is het zelfs niet nodig om te testen. Onnodig stressvol.

Handiger om foliumzuur en zwangerschapsvitaminen te gaan slikken. In geval dat.

Het blijkt dan vanzelf of er inderdaad sprake is van een zwangerschap.

Guppie
Oestrogeendominantie

Zwanger of niet zul je moeten afwachten. De pil creëert een soort zwangerschapssituatie in je lichaam, bevordert oestrogeendominantie, werkt verhogend op het cortisol en zorgt voor verliezen aan belangrijke voedingsstoffen. Niet zo vreemd als je klachten krijgt. Omdat de samenstelling per pil kan variëren kunnen de klachten ook verschillen.
https://www.dehormoonfactor.nl/oestrogeendominantie-bij-vrouwen

Ad Hombre
Sue the mothers!

"Toen ik deze klachten kreeg zag ik overigens dat de apotheek mij verkeerd heeft voorgelicht."

Sinds het baby Kelly arrest kun je ze misschien wel aansprakelijk stellen voor alle opvoedkosten voor de baby!

Emma
Onwaarschijnlijk

Een eicel kan niet in een dag zomaar gerijpt zijn, in een week is het ook vrij onwaarschijnlijk. Theoretisch is de kans wel dat door een onveilige week je zwanger kan zijn, maar de praktijk laat zien dat de meeste vrouwen niet zo snel een eisprong hebben.