Home » Forum » Zwanger of niet 5

Zwanger of niet?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Glinster
Zwanger of niet?

Hallo lieve allemaal,

Enkele weken geleden had ik een positieve zwangerschapstest: wat een blijdschap.. een tweede kindje. Nu enkele weken later twijfel ik. In de week na de test voelde ik mij zwanger, maar nu (6 weken zwanger)voel ik al een week helemaal niets mee. Ik voel me doodnormaal. Een groter contrast dan met mijn vorige zwangerschap bestaat niet. Toen was ik al een week iedere dag aan het overgeven en al de hele dag misselijk, wat later resulteerde in een ziekenhuisopname wegens uitdroging. Omdat ik nu niets voel ben ik bang dat het vruchtje is doodgegaan. Kan het waar zijn dat ik toch nog zwanger ben, maar helemaal niets merk?? Of kan ik er toch maar beter rekening mee houden dat mijn niet zwanger voelen te maken heeft met een beeindigde zwangerschap??

Hoe is dit bij jullie?

liefs,
Glinster

Kat
Rustig

Vooral even rustig blijven;) Iedere zwangerschap is anders en ik heb me tot 10 weken niet zwanger gevoeld bij de 3e dus dat je je niet zwanger voelt zegt helemaal niets in mijn ogen. Gewoon even afwachten dus of langs de huisarts gaan als je het toch niet vertrouwt?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Regien
Bloed

Ik zou bloed af laten nemen om te checken hoe hoog het HCG is op dit moment en of dat 'klopt' met het aantal weken dat je vermoedelijk zwanger bent.
Of ik zou inderdaad een echo laten maken, bij 6 weken is al hartactie te zien!
Succes, sterkte en houd je ons op de hoogte?

skik
Nog een test?

Je kan nu toch nog een test doen om te zien of je (nog) zwanger bent?

skik

Glinster
Echo / nog een test

Hoi allemaal,

Dankjulliewel voor jullie reacties!! Heel fijn!

Ik durf niet zo goed om een (vroege) echo te vragen, maar ik denk dat ik dat morgen toch maar ga doen. Ik ben het wel met Sinilind eens: als het niet goed is wil ik dat graag snel weten (en als het goed is natuurlijk ook), want anders lijkt het me moeilijker om afscheid van te nemen. Ik maak me zorgen en durf gewoon niet blij te zijn. Als ik niets zeg krijg ik een echo rond de 11 weken en dat is nog 5 weken wachten... lang!

Ik weet inmiddels dat een zwangerschapstest op dit moment geen uitsluitsel kan geven. Zolang je een vruchtje in je buik hebt, ook al leeft het niet meer, blijf je toch zwangerschapshormoon aanmaken en zal de test een positieve uitslag geven. Gisteren had ik een mevrouw van 'moeders voor moeders' op bezoek. Op de test die zij heeft gedaan was een licht streepje zichtbaar. Er is dus hormoon aanwezig, maar het is niet veel...wat mijn normaal voelen dan wel weer verklaard.

Echt als ik toch echt gezond zwanger ben, dan ben ik nu in een Walhalla beland, want me zo fit voelen en toch een kind krijgen had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik hoop dat het niet alleen een droom is.

Nogmaals dankjullie wel voor jullie reacties. Ik zal jullie morgen vertellen wat de verloskundige heeft gezegd op mijn vraag voor een echo (ik ga vragen om een echo met 8 weken, omdat zij de appartuur in huis hebben voor een uitwendige echo en niet voor inwendig).

Veel liefs,
x

Asa Torell
Glinster

Ik had bij deze zwangerschap ook grotendeels hetzelfde, ik voelde wel iets maar het stelde weinig voor vergeleken bij de vorige keren. En gelukkig bleek alles prima te zijn! Ik herken wel de bezorgdheid! Ik heb hier toen ook veel in het archief rondgeneusd en kwam heel veel vergelijkbare voorbeelden tegen, dus het kan echt zo gaan.
Ik hoop voor je dat het gauw lukt om een echo te regelen, dat is niet altijd zo makkelijk bij mijn weten. En natuurlijk vooral dat alles dan goed is!

Glinster
Lieve verloskundige

Hoi Asa en anderen,

Ik ben vandaag naar de verloskundigepraktijk gegaan. Ik geloof dat ik een beschermengeltje heb, want ik mag volgende week dinsdag al komen voor een echo. Zonder jullie had ik het niet durven vragen.
Ik ben dan iets meer dan 7 weken zwanger, wat nog pril kan is voor hartactie, maar we zullen dan in ieder geval kunnnen zien of er wel of geen groeiachterstand is. Ze weten nog goed hoe het de vorige zwangerschap met me ging en ze boden het uit zichzelf aan. Fijn dat ze me begrijpen dat het contrast voor mij zo groot is dat ik het niet vertrouw.

Tot later :-)

Asa Torell
Wat goed zeg

Wat fijn om te lezen dat je zo'n goede verloskundige hebt. Ik duim voor een goede echo volgende week!

Glinster
Bedankt en volgende keer beter

Hoi allemaal,

Ik ben de laatste dagen erg onzeker geweest over mijn zwangerschap. De reacties die er waren, waren heel fijn om te lezen en ik heb er steun aan gehad. Helaas heeft het deze keer niet zo mogen wezen en zijn mijn twijfels terecht geweest. Ik wens jullie allemaal het allerbeste toe! Met laatste of eerste loodjes.

Veel liefs,
Glinster

Biene M.
Glinster

Wat jammer, sterkte!

Asa Torell
Wat erg!

Wat ontzettend verdrietig Glinster, heel veel sterkte!

Massi Nissa
Ach

Glinster toch, wat akelig. Ik ken het gevoel, sterkte. Hopelijk lukt het snel alsnog.
Groetjes
Massi

Sascha2
Jeetje

Wat verdrietig. Sterkte!

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.