Home » Forum » Allergie 6

Allergie

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mammmake
Allergie

hallo
uit bloedtest dat ka gedaan heeft
blijkt dat de waarde van allergie iets meer dan het dubbele is
heeft hij nu een allergie of maakt hij kans op allergie
want veel uitleg hebben we niet gekregen
en mijn kindje is natuurlijk nog veel de jong voor de die andere testen

grtjs

AnneJ
Vaag

Dat klinkt best vaag. Wat is er dan dubbel? Ik zou toch maar terug gaan naar de huisarts of de specialist die de bloedbepaling heeft aangevraagd. Wat is er dan verhoogd? Hoe heet dat? En wat betekent dat voor jou kind?
Wat voor klachten heeft je kind dat de bloedtest is gedaan? Komt er allergie voor in jou familie? Houdt je soms al rekening met allergie?

Petal
Snap het niet

Wat voor klachten had je kindje, waarop is hij getest en hoe oud is hij?

mammmake
Ant op vaag en snap het niet

hoi
mijn zoontje heeft al 10 maanden last van zijn luchtwegen
en hij is nu 10 maand

zijn klachten zijn
hoesten, kort van adem, piepen, verkouden(altijd), ontstoken ogen, brocitus en altijd slijm in zij longen
daarbij komt bij dat hij vaak buikgriep heeft of een oorontsteking

we vonden dit niet normaal dus we hadden gevraagd aan ka voor een bloedonderzoek
deze bestond uit
imuniteid, vit, ijzer en allergie
alles is in orde behalve de waarde dat allergie aanduid is te hoog ( dus ze hebben geen testen gedaan welke allergie dat hij heeft)

aan mijn kant van de familie komt heel vaak allergie voor
dus het is erfelijk
maar ka heeft geen verdere uitleg gegeven
dus weet ik het niet goed
en verdere testen voor de zien welk soort allergie wou hem nog niet doen omdat hij vond dat hij te jong is

sorry dat ik zo laat antwoord maar mijn zoontje had het weer heel hard aan zijn luchtwegen dat ik nu pas tijd heb voor even op lap-top te zitten

grtjs

AnneJ
Allergoloog

Als de huisarts er verder niets mee doet of kan kun je je laten doorverwijzen naar een allergoloog.
Omdat ik zelf geboren ben met een koemelkeiwitallergie en periodes met veel andere allergieën heb doorgemaakt heb ik me voor de klachten van mijn kinderen laten doorverwijzen naar een allergoloog, tot we een huisarts hadden die zelf ook heel goed zaken kon doen.
Daarnaast heb ik allergie als een conditie leren zien. Je reageert makkelijker onder stress of verkeerd eten op steeds meer voedingsmiddelen of producten en stofjes in de lucht. Dat kun je tegengaan door steeds meer allergenen uit je omgeving weg te halen.
Ook heb ik geleerd dat bij kleintjes elk spoortje koemelkeiwit telt. Bij mijzelf is het zoveel mogelijk weghalen voldoende, net als bij oudere kinderen.
Koemelkeiwitallergie is de meest voorkomende allergie bij kinderen.
Wat je kunt doen is het volgende:
- Elk voedingsmiddel koemelkeiwitvrij
- Kies ervoor de meest allergene voedingsmiddelen een tijdje uit te sluiten, zoals pinda's/noten, aardbeien, tomaten, garnalen/kabeljauw: lees hiervoor de volgende website: http://www.kindereczeem.nl/
- Zorg voor een hypoallergene omgeving dwz. zeil op de vloer of laminaat; speciale antimijtmatrassen om kussen en matras van je kind. Veel luchten en beddegoed wassen en luchten.
- Hypoallergeen wasmiddel of je beperken tot 1 merk om te voorkomen dat wisseling van merk, waardoor er andere stofjes inzitten, kan leiden tot prikkeling van het immuunsysteem. Azijn in het wasverzachterbakje om zeepresten te verwijderen.
Doordat ik het 100% geen koemelkeiwitvoeding ben gaan volgen na een advies van de consultatiebureau arts is de diarree van mijn zoon, die al 2,5 jaar bestond, met een paar dagen opgehouden. Mijn dochter die op dat moment 2,5 week oud was en onder het eczeem zat, dat hielp ook direct op.
Ook hield toen op de pusoortjes van mijn zoon waarvoor hij op het punt stond om buisjes te krijgen.

Jesse_1
Ja maar

Moet je niet terug komen bij de ka dan? Of wat heeft de ka voor traject ingezet?

mammmake
Ant op ja maar

hallo

de ka die ik had had gezegd dat ik niet moest terug komen

maar ben vandaag naar ha gegaan
heb de juiste uitleg gevraagd en ze heeft rechtuit gezegd dat hij waarschijnlijk een allergie heeft (90% zeker)
en dat ze helemaal niet kost lachen wat de ka gedaan heeft
(het was de afgelopen week nogal een hele drama met ka)
dus heeft ze me een nieuwe ka aangeraden
en een brief geschreven voor toch die allergie testen te laten uitvoeren.

we mogen morgen naar onze nieuwe ka
en we hopen op nieuws
en dan laten we als mijn zoontje 2 jaar is nog z'n test uitvoeren

dus op naar morgen

Valkyre
Ter aanvulling op annej

Die website die AnneJ noemt is zeker nuttig, maar check ook even welke allergieën er in de familie voorkomen. Mijn man en oudste zoon zijn bijvoorbeeld zeer allergisch voor hazelnoten, en ook voor steenvruchten en andere dingen die met die allergie samenhangen. Op de kindereczeem-site staat dat perzik een veilig voedingsmiddel zou zijn, maar dat zou ik dus nooit aan onze jongste (6 maanden) geven. Mijn zus reageert weer sterk allergisch op spinazie (ik krijg er alleen wat jeuk in mijn mond van), dus dat zou ik ook niet in het eerste jaar geven. Enzovoorts.

Een lijstje van veelvoorkomende kruisallergieën vind je hier: http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kruisallergie
Klik op "Bekende voorbeelden van kruisallergie."

Wij gaan binnenkort naar een diëtist omdat de introductie van vast voedsel hier nogal moeizaam gaat (rode vlekken, jeuk, huilen, en tot slot spugen tot het maagje weer leeg is). Als we er met de diëtist niet uitkomen, gaan we op zoek naar een goede allergoloog.

Succes ermee.

Valkyre

AnneJ
Valkyre

Op kindereczeem is ook een pagina voedselintroductie. Bij dochter had ik een lijstje gemaakt en ze kreeg per 3 dagen een nieuw stukje groente of fruit. Ook liet ik speciaal brood maken zonder melk en ei. Maar je kunt ook met rijstwafels beginnen.
Ik zou zelf voor de allergoloog gaan. Mocht je dochter echt niets verdragen dan kun je altijd nog advies krijgen over medicatie die de reactie onderdrukt. Het eerste jaar krijgen ze toch nog veel melk dus je hoeft het niet zo snel op te voeren.
Overigens hield ik zelf dieet en kreeg dochter borstvoeding.

Fransien
Dieet

Dat dieet, dat ken ik nog van onze jongste dochter. Zij had echt een hele heftige koemelkallergie, heel jong al (met 3 dagen oud bloedende darmen). Het was op zich een ideaal dieet, ik had al weinig zwangerschapskilo's maar ik kwam met eten als bootwerker na een half jaar onder het gewicht wat ik als 16-jarige had.
Overigens is het met dochter goed gekomen, dat ik dieet gehouden heb en dat bijna een jaar volgehouden heeft er zeker toe bijgedragen dat ze niet zo'n zware koemelkallergie meer heeft. Dat ze pukkeltjes van varkensvlees krijgt nemen we op de koop toe, als we moslim waren geweest hadden we het niet eens geweten.

Fransien
Voedselintroductie

Dat ging hier heel geleidelijk, veel langzamer dan het consultatiebureau goed vond. De kinderarts was het met ons eens, liever rustig aan en zeker dan gehaast en gedoe en gedonder krijgen waar je niet zeker weet waar het aan ligt.
Max 1 nieuw voedingsmiddel per week, dus ook voor dingen als olijfolie gold dat dat alleen met al bekende groentes mocht. Zelfs olie is een nieuw voedingsmiddel. Lichte darmkrampjes golden als een no-go als ze niet binnen 4 dagen weg waren of bijna weg waren.
Wij kregen weinig begeleiding van de kinderarts, maar wel goede. Veel hebben we gewoon zelf uitgepuzzeld. Het consultatiebureau is alleen voor gemiddelde kinderen, en die heb ik in ieder geval niet, gewoon naast je neer leggen.

mammmake
Uitslag is binnen

hallo

en de uitslag is
allergie van eiwit en koemelk allergie

waarschijnlijk door de allergieen dat hij altijd aan zijn luchtwegen heeft maar dit weten pas volgende week zeker als hij nog hoest na nieuwe kuur
dan moeten we starten met dieet van soja
en moeten nu al stoppen met ei te geven
hopelijk is het als hij 3 jaar is beter met zijn luchtwegen
want anders moeten we laten testen dat hij geen allergie voor virussen heeft en dat zit er goed in volgens ka
omdat hij nu al extreem afzie van een verkoudheid
maar we weten nu wat er allemaal is
en hopelijk groeit hij eruit

AnneJ
Mooi

Fijn dat de uitslag binnen is. Toch roept je mail bij mij wel een paar vragen op.
Ik begrijp dat je kind allergisch is voor koemelkeiwit en voor eiwit van ei.
Ik heb nog nooit gehoord van een allergie voor virussen, wel voor overgevoeligheid voor antibiotica bijvoorbeeld.
Soja is geen eerste keus bij allergie voor koemelkeiwit. In 40$ van de gevallen wordt een kind dan ook allergisch voor soja omdat het een vergelijkbaar eiwit is. Maar ik weet dat het vroeger gezien werd als een vervanger en dat het nog wel door antroposofische artsen gezien wordt als een vervanger net als geitenmelk bijvoorbeeld, ook niet eerste keus. Maar misschien valt het mee.
Ik hoop dat je goed etiketten kunt lezen want melk en ei zit in heel veel producten als toevoeging en bij een kleintje is het van belang dat je echt 100% allergische producten uit zijn dieet houdt. Maar als dat lukt kan het zo maar zijn dat de klachten van je kind snel verdwijnen, ook de verkoudheidsklachten, in feite slijmvliesirritaties door allergie.

AnneJ
Hypoallergene opvolgmelk

http://homepages.onsnet.nu/~104301/Voeding/Hypoallergenemelk.html
Ook op de website kindereczeem het advies over speciale opvolgmelk. In overleg met je huisarts of kinderarts. Of zelf natuurlijk.
"Er zijn maar zeer weinig kindjes die niet een van deze voedingen verdragen, maar op alles zijn uitzonderingen mogelijk.
Let op: als je kiest voor een hypoallergene zuigelingenvoeding, moet in de overige (bij)voeding van het kind ALLE zuivel weggelaten worden.
Geen kaas, geen yoghurt, geen boter o.b.v. melk, geen sporen van melk in brood en/of koekjes. Anders heeft het geen zin de hypoallergene melk te geven. Tevens doe je er verstandig aan ook de andere sterke allergenen te mijden (zeker onder de leeftijd van 1 jaar). Je mag alleen andere allergenen geven, als je zeker weet dat het kind daarop niet reageert (houd je aan de adviezen zoals bij preventie genoemd!)."

Fiorucci
Zeker geen soja

Dat is een sterk achterhaald advies, soja. Mijn zoon kreeg dat ( 21 jaar geleden) ook voorgeschreven en ontwikkelde zodoende een allergie daarvoor. Inderdaad een hypoallergene opvolgmelk en sterke allergenen vermijden.

mix
Oei inderdaad geen soja

http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/veelgestelde-vragen/Aangepast-d...

Daar staat:
-----Hoe kan ik melk het beste vervangen bij koemelkallergie?

Koemelkallergie is de meest voorkomende voedselallergie bij zuigelingen. Bij een koemelkallergie moeten koemelk en kunstvoeding op basis van koemelk vermeden worden.

Het beste alternatief voor gewone kunstvoeding bij bewezen koemelkallergie is hypoallergene kunstvoeding, op basis van sterk gehydrolyseerd (wei) eiwithydrolystaat. Voor kinderen met een verhoogd risico op koemelkallergie heeft hypoallergene kunstvoeding, op basis van partieel eiwithydrolysaat de voorkeur boven gewone kunstvoeding. Dierlijke melksoorten zoals geitenmelk, paardenmelk en schapenmelk zijn geen goede alternatieven.

Sojamelk

Voor kinderen ouder dan twaalf maanden is sojamelk een goed alternatief. Sojamelk is niet geschikt voor kinderen onder de twaalf maanden. De kans is groot dat hele jonge kinderen met een koemelkallergie in hun eerste levensjaar daardoor ook allergisch worden voor soja.-----

Ben je niet doorverwezen naar een dietiste?
En over kippeneiwit: je moet nu stoppen met het geven van ei zeg je.
Maar weet je dat kippeneiwit in veel meer producten zit dan in ei alleen?
Ook die moet je gaan weglaten.
Je zult dus etiketten moeten gaan lezen en dat is niet zo makkelijk, maar het went vrij snel.
Lees bv de onderstaande tekst:
-----
Benamingen van melk

Soms is het lastig om te zien of een product melk bevat, omdat er andere termen worden gebruikt. Een product bevat koemelk wanneer een van de volgende termen als ingrediënt wordt genoemd:

magere melkbestanddelen, droge melkbestanddelen
wrongel, wei, weipoeder;
melkpoeder, magere melkpoeder, volle melkpoeder, melkderivaat;
caseïne, caseïnaat, melkeiwit, gehydrolyseerd melkeiwit;
lactose, melksuiker;
boterconcentraat, boterolie, boeter(poeder), melkvet, melkzout;
lactalbumine, β-lactoglobuline, lactoferrine, lactoperoxidase, lactoval, recaldent, transglutaminase en nisine (E234).

Bij de ingrediënten kun je `melkzuur` en `lactaat`aantreffen. Het gaat in beide gevallen om benamingen van chemische stoffen die verder niets met koemelk te maken hebben.

Soms staat er op de verpakking: eiwit . . gram of proteïne . . gram. Met dit eiwit wordt de voedingsstof eiwit bedoeld en niet speciaal koemelkeiwit. In bijna elk voedingsmiddel komen verschillende soorten eiwit voor, dit kan dus geen kwaad. -----

Heb je het idee dat je goed bent voorgelicht en heb je zelf voldoende vragen gesteld zodat je echt echt echt begrijpt waar dit om gaat en wat je nu moet doen?
Probeer, als je niet genoeg informatie krijgt, naar je huisarts te gaan en je door laten verwijzen (als de kinderarts dat niet doet) naar een dietiste.

Heeft hij zijn BMR-prik al gehad? Die bevat namelijk ook kippeneiwit en er is een kans dat je die dan niet zomaar mag krijgen. Mijn dochter moest die in het ziekenhuis krijgen en daar 4 uur aan de monitor blijven liggen om te kijken of ze een allergische reactie of erger zou krijgen.

Probeer echt te gaan begrijpen wat het inhoudt en wat je moet doen. Zet je vragen op papier en stel die. Neem desnoods iemand mee die wat meer thuis is met artsen/medische wereld. Die persoon kan dan onthouden wat jij misschien vergeet of niet hebt begrepen.

mammmake
Dank u

hoi iedereen

dank u voor al de info
het zal in begin zeker wat moeilijk worden
maar het zal wel lukken

ivm soja melk ga ik nu zeker nog eens nadenken
ka heeft ook dat hoyoallergene melk gezegt
maar hij is bang dat mijn zoon dit niet wil drinken omdat hij nu bijna 11 maand is
dus ga dit zeker nog eens allemaal navragen aan ha

grtjs

Fiorucci
Mammake

Als je het rustig opbouwt, steeds een deel van de melk vervangt met de hypomelk, went hij er vanzelf aan. Soja is immers ook heel vies.

Fransien
Het went wel

Gewoon beginnen met hypoallergeen, dikke kans dat het na een paar keer wennen gewoon gedronken wordt. En etiketten lezen wordt een tweede natuur... De eerste keren kun je het beste een keer een avond uittrekken voor je boodschappen en lekker alleen gaan, vooral bij de koekjes zul je een eeuwigheid bezig zijn, over het algemeen gaan goedkope koekjes vaker goed dan dure. Kijk ook goed naar alle kruidenmixen die je gebruikt, daar zit heel veel in. En alle chips behalve naturel bevatten melk.

Yaron
Geen toevoegingen nodig

Het kindje is nog maar 11 maanden en heeft nog geen toevoegingen, zoals kruidenmixen en chips nodig. Mijn dochter had ook koemelkeiwit- en kippenei allergie, maar tot haar tweede vond ik het niet zo'n probleem. Er was speciaal brood bij de supermarkt en verder at ze verse groenten, veel fruit, soepstengels, rijsttafels en rozijntjes, het was vooral opletten dat andere mensen haar niks gaven en ik nam altijd zelf eten en drinken mee. Ze lustte de hypoallergene voeding van Nutricia niet, maar die van Friso was geen probleem. Ze is nu vijf en heeft alleen nog problemen met vette melkproducten, zoals slagroom en ijs, daar krijgt ze enorme buikpijn en diarree van.

mix
Mijn oudste

lustte de hypoallergene voeding ook niet, die kreeg calciumpoeders van de kinderarts. Jongste klokte het zo weg, ongelofelijk want het is echt "geiterig" van geur en smaak; je waant je zo op de kinderboerderij.

AnneJ
Inderdaad

Goed om te zien dat dat ook nog kan Mix dat je kind calciumpoeder krijgt. Zo heb ik mijn eigen dieet aangevuld maar ik wist niet goed of dat nou ook raadzaam is voor kinderen.
Er is veel mogelijk. Je kunt je ook nog voorstellen dat als je een maand koemelkeiwitvrij en ei eiwitvrij en hypoallergeen je kind gevoed hebt, dat je kind daarna overgaat op karnemelk en yoghurt. Aangezuurde melkproducten die na het 1e jaar in aanmerking komen bij een koemelkeiwitallergie. Dat kregen mijn kinderen na hun eerste jaar.
Als je een maand strict aan het dieet hebt gehouden heb je kans dat alle klachten weg zijn en dat er een behoorlijke weerstand opgebouwd is.
Toch moet je zelf steeds in de gaten houden of het allemaal blijft kloppen. Bij een allergische aanleg kunnen kinderen van veel zaken last hebben. Ook van stoffen in de lucht of de omgeving, wasmiddel, huisstof enzovoort.

Fiorucci
Friso

Mijn kinderen vonden de hypomelk van frisolac goed te doen, het rook naar lammetjespap.

AnneJ
Informatie

Toen ik zelf veel last had van allergie ben ik lid geworden van de allergievereniging en heb een lang gesprek gehad met een contactpersoon van die vereniging, een ervaringsconsulent. Daar heb ik veel van opgestoken. Misschien is dat een idee voor je. Het is soms lastig om een goed overzicht te krijgen wat voor jou in jou situatie van belang is. Artsen helpen voor een deel. Ik heb nooit veel gehad aan een dietiste. In feite vroeg de consultatiebureauverpleegkundige voor de dietiste of ze mijn introductielijstje kon krijgen. Maar de contactpersoon heeft me wel een goed inzicht gegeven.

Fiorucci
Klopt

Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden ook het lidmaatschap.