Home » Forum » Baby 11 maanden komt vaak voor voeding snachts

Baby 11 maanden komt vaak voor voeding snachts

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ellenargentina
Baby 11 maanden komt vaak voor voeding snachts

Hallo,
Mijn baby Max is een geweldig leuke baby. Hij is nu bijna 11 maanden oud. Ik geef hem nog steeds borstvoeding maar tijdens de dag eet hij wel al goed bijvoeding waardoor hij slechts 2 of 3 keer de borsta krijgt.. Smorgens voor ik ga werken, snamiddags als ik thuiskom en s' avonds voor het slapengaan.
Echter s'nachts komt hij om de 3 uur wakker en ik krijg hem niet opnieuw in slaap zonde borst. Op zich geen probleem maar de kinderarts vindt hem te dik en ikmoet de bortsvoeding s' nachts laten. Hoe kan ik dat aanpakken? Met 10 maanden woog hij 10,440 kg. Moet ik hem laten huilen? Hij valt ' avonds altijd aan de borst in slaap, dus hij kan zichzelf niet in slaap krijgen, lijkt me zo. Bedankt voor jullie reacties.

AnneJ
Tja

Kan het zijn dat de dokter niet helemaal snapt dat het niet zo makkelijk is om te stoppen met 's nachts voeden? Die keus zou ik niet maken.
Misschien kun je beter kijken of je overdag wel gezonde voeding geeft. Geen potjes maar verse stukjes groenten die je baby zelf kan pakken, zonder toevoegingen, en waar hij even 'werk' aan heeft.
En verder weet ik natuurlijk niet wat je overdag geeft maar zolang dat gezond is en geen snack lijkt het mij geen probleem als je kind op deze leeftijd wat molliger is. Over een tijdje gaat hij lopen en dan wordt hij waarschijnlijker vanzelf wat dunner.

Ellenargentina
Andere pediater

Bedankt voor je reactie.
Ik woon in Argentinie en het is daarom extra moeilijk vind ik om goede informatie te krijgen, het is toch allemaal wat anders dan in Belgie.
Ik heb vanmiddag gebeld voor een afspraak met een andere pediater voor volgende week woensdag. Op die manier zal ik een andere opini hebben.
Wat betreft het eten overdag, gaat eigenlijk erg goed. Ik geef fruit, groentjes en vlees. Alles is vers. Hij eet eigenlijk gewoon met ons mee. Gezond gekookt. Ik heb ook groentesoep met balletjes ingevroren voor als ik niets anders heb. Soms geef ik hem met een lepeltje, soms eet hij met zijn handjes. Soms eet hij goed, soms wil hij slecht een paar hapjes, lijkt me normaal.
Het ding is dat ik hem niet graag volgens een huilmethode wil leren slapen, dat wordt me namelijk in mijn omgeving aangeraden. Ik sta daar niet achter, het lijkt me zo verschrikkelijk erg om je baby te laten huilen tot hij eindelijk in slaap valt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Of is dat iets wat je door moet? Max weent eigenlijk nooit, is soms wel eens wat lastig maar dan is het omdat hij moe is of zijn het de tandjes.
Ik vind het zo stressvol dat hij volgens de pediater in de rode zone op de groeicurve zit. Hij wordt obees, zegt hij dan en ik moet daar iets aan veranderen.
Ook zou ik ijzer moeten geven, al van dag 1 bij de geboorte. Heb ik niet gedaan. Hij werd op tijd geboren, dronk van moment 1 goed aan de borst, nooit geen borstvoedingsproblemen gehad, ik vind ons een goed team.
Staat de wereld op zijn kop? Ik werd zelfs aangeraden om formula te geven in combinatie met borst, ook nooit gedaan. Max is een beetje rond, ja, maar actief, blij en kerngezond. Hij begint zijn eerste pasjes te maken en wanneer hij krijpt, hou ik hem bijna niet bij. Zijn papa en ik ook waren allebei ronde babies en we zijn allebei slank. We letten op wat we eten, dat is wat Max ook zal moeten doen en dat proberen we nu voor hem te doen. Maar de borst wegnemen, is volgens mij te vroeg. Hij wil zelf nog en niks fijner dan die momenten te koesteren, ze worden zo snel groot.

Hadewich
Volgens mij...

moet je gewoon je hart volgen en doorgaan met die nachtvoeding, zolang je zoontje dat wil. Je schrijft dat je man en jij ook zulke baby's waren en dat jullie slank zijn. Niet raar dus als je kindje ook zo is! Artsen zijn tegenwoordig heel erg gericht op het voorkomen van obesitas, maar ik heb het idee dat ze er wel in doorslaan. Peutertjes zijn ook vaak nog wat mollig, dat is normaal. Als ze drie of vier jaar zijn, is het babyvet er meestal wel af.
Hou het gewoon in de gaten, of hij, als hij over een tijdje geen borstvoeding meer krijgt, dan nog dik blijft of niet. Dan kun je altijd nog in overleg met een arts kijken of er wat aangepast moet worden aan zijn voedingspatroon.
Succes en geniet lekker van je kindje!

tonny
gewoon even aanleggen

borstvoeding is veel meer dan voeding. Ook troost, geborgenheid en geruststelling.

Laat hem even drinken, houd het zo 'saai' mogelijk (niet praten, licht aan, verschonen) en leg hem weer weg om verder te slapen. Dit zijn geen calorieën die hem dwars gaan zitten hoor!

Marie
"Hollands welvaren"

Klinkt gewoon als "Hollands welvaren". Volgens mij niks om je druk om te maken. Dat "babyspek" loopt hij er straks wel weer af. Heeft hij wat om "bij te zetten" (= minder gauw ziek).
Onze dochter woog met 10 maanden ook 10 kg en met een jaar nog steeds, maar was wel langer geworden en dus weer op een normaal gewicht. Ik heb me er nooit zo druk om gemaakt. Zij groeide trouwens steeds eerst in de breedte en dan in de lengte.
Over dat voeden 's nachts, misschien ook dorst, omdat jullie in een warm land wonen?
Over het al of niet in slaap huilen. Onze oudste had dat nodig om tot rust te komen (5 min) en jongste had een speen.
Dat is dus iets heel persoonlijks en denk nu niet dat je zoontje nooit zal huilen, dat zal heus wel eens gebeuren.
Meer over borstvoeding kun je trouwens vinden op www.borstvoeding.com.
Maar ik denk dat je je niet te druk moet maken.

Succes

AnneJ
belangrijk

In plaats van de nutteloze en bezorgd makende blik op een rood veld dat 'obesitas' toetert kun je beter zorgen voor goede etensgewoonten, voor zover je die al niet hebt. Je kookt vers, je bent beiden slanke oplettende ouders.
Belangrijker is om op te letten dat je kind eet wat het nodig heeft. Dat je het eten plezierig en nuttig houdt. Dat je zelf het goede voorbeeld geeft. Niet structureel snoep en vette zoute snacks aanbiedt. En dat je kind niet dwingt het bordje leeg te eten.
Genoeg is genoeg.
Teveel bemoeienis en dwang rondom eten geeft juist aanleiding tot eetstoornissen. Ik heb mijn kinderen geprobeerd zoveel mogelijk weg te houden bij die 'nationale' obsessie.
Het helpt namelijk niet. Amerikanen zijn het meeste met dieten en sporten bezig en toch het dikste van iedereen.
Meten en wegen van voedsel en dat angstig bewaken kan tot levenslange preoccupatie en eetstoornissen leiden. Vooral bij kinderen die daar gevoelig voor zijn. Zoals ik denk bij mijn kinderen met autisme. Er schijnt een verband te zijn tussen anorexia en boulimia en autisme.
Mijn kinderen eten en bewegen al gezond, ik vind het niet goed als ze via school of elders mee moeten doen met dieten of zo iets.
Ik denk dat hetzelfde ook in Argentinie kan spelen. In de begrijpelijke bezorgdheid om iets aan obesitas te doen worden juist foute gewoonten aangeleerd.
Misschien kun je je daar over informeren.
Hier was onlangs ook een draad over voeding en obesitas. Voorkomen is beter dan genezen, maar we pakken het fout aan.

Marjane
vlgs mij gaat het goed toch??

Zoals hier boven ook staat kan je heel veel betrouwbare info vinden op borstvoeding.com
ook over de rapely methoden van bijvoeden. Naast borstvoeding (op verzoek dus ook 'snachts) hebben kinderen van 10 mnd nog niet zo veel bijvoeding nodig hoor. En als hij straks loopt verbruikt hij ook meer calorieën.
Misschien vind je het forum www.dragen-en-voeden.nl iets??
Ik lees in jouw bericht niet iets waar een goede CB verpleegkundige zich in Nederland zorgen over zou maken

Ellenargentina
Zo fijn!

Zo fijn om jullie reacties te lezen!
Het is idd zo dat ik niet voel dat ik verkeerd bezig ben. Ik volg mijn instinct en dat lijkt me toch het juiste. We leven niet meer in de oertijd, in deze moderne tijden staat er niet ineens een hongerige leeuw aan Max zijn bedje ... Maar dat weet hij toch niet??? Als hij het nodig heeft om even gedurende de nacht, al is het 2 minuutjes, te voelen dat mama er is, wil ik hem dat niet weigeren, ook al zijn er geen wilde beesten.
Dorst kan wel zijn. Ik heb water geprobeerd maar aangezien hij ook overdag alles wat papfles en speen weigert, is snachts zoiets helemaal uit den boze. Het lijkt me dat hij gewoon eventjes wil weten dat ik er ben en dan slaapt hij weer rustig verder. Op een zeker moment zal hij wel eens een voeding laten, we hangen toch zelf niet meer aan de borst van onze mamas?! En eten doen we allemaal uiteindelijk ook, so what is the big deal?!
Bedankt, echt waar, doet goed te horen dat ik niet fout bezig ben. Woensdag weer meten en wegen, benieuwd of die nieuwe kinderarts ook meer op mijn lijn zit, zou fijn zijn.
Nog even een vraag over dat extra ijzer geven. Is dat in Nederland en België standaard? Vitamine D ook? In die vitamine D kan ik me ergens nog wel vinden maar ik heb het ook niet gegeven tot hiertoe, hier is toch zon genoeg lijkt me ... Ik doe wat nodig is, ik wil het beste voor Max.
Fijn weekend nog!

Marie
water in beker

Je zoontje is oud genoeg om uit een anti-lek tuitbeker te leren drinken. Fles en speen kun je gewoon overslaan.
Voordeel van een anti-lekbeker is dat je die evt. In zijn bedje kunt zetten, zodat hij op den duur de beker zelf kan pakken als hij dorst heeft 's nachts.
Vonden wij heel handig toen onze kinderen dreumes/peuter waren.

AnneJ
inderdaad

Hier zijn de kinderen ook van borstvoeding overgegaan naar een tuitbeker (erbij dan). Ze kregen daar 's nachts karnemelk met fruit in. Tot hun vierde jaar hebben ze nog 'snachts gedronken. Het was blijkbaar te lang om zonder voedsel te zitten anders. Misschien wel omdat ze met borstvoeding ook gewend waren om 's nachts nog wat te krijgen.
Inmiddels kunnen ze lange tijden zonder voedsel als ze met wat anders bezig zijn en al helemaal 's nachts.