Home » Forum » Baby 6 maand wil alleen s nachts de fles drinken

baby 6 maand wil alleen 's nachts de fles drinken

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
as
baby 6 maand wil alleen 's nachts de fles drinken

hoihoi,

ik heb een zoontje van 6 maanden en drinkt al tijden slecht. Nu heeft hij afgelopen week zijn tongriempje door laten knippen en zal het nu beter moeten gaan. De fles zelf drinken gaat goed. alleen overdag wilt hij nauwelijks de fles. beetjes van 50 cc. vervolgens is het logisch dat hij het in de nacht ingaat halen. afgelopen nacht was het 23:30, 03:00 en dan nog drinkt hij de eerste leeg van 180 cc maar de 2e ook maar 150 cc.
dan denk je dat hij de ochtend graag wilt drinken maar vaak pas om 10:00 bij het kdv.
Ook geven ze daar de fles ook vaak in 3 x van 180cc en dan nog is het niet op.

Hij heeft zijn eetritme omgegooid lijkt het. Hoe kan ik dit oplossen?
Dat hij in de nacht nog een flesje vraagt vind ik geen probleem. Alleen vind het zorgwekkend dat hij misschien 250 cc op een dag drinkt.
(dan wel een fruithapje erbij, die geef ik nu ook al in de middag zodat hij wat meer binnen krijgt. En een groente hapje in de avond)

Wie heeft dit ook meegemaakt en kan iemand mij helpen?

mvg as

as
toevoeging

ohja, ondanks alles blijft het een vrolijk mannetje, dat is het bijzondere.. ook al krijgt hij dus niet de 700 cc binnen wat nodig is.

Jackie
Ontdekken

Hoe lang drinkt hij al zo? Vanaf een maand of 4 gaan sommige babies overdag slechter drinken omdat ze zo druk aan het ontdekken zijn. De omgeving is dan gewoon net wat interessanter dan de fles. Ik heb het bij mijn beide kinderen ook meegemaakt. Ik bood toen gewoon vaker aan. Vooral vlak voor een slaapje, als ze al half slapen drinken ze beter, wat bij jouw zoon waarschijnlijk ook het geval is gezien hij 's nachts meer drinkt.

as
antwoord

hij drinkt vanaf het begin al zo, sinds hij naar het kdv gaat.
Maar zal kunnen wat je zegt, want zorg nu dat ik in een donkere kamer hem eten geef.. niet zoveel prikkels.. gaat ietsjes beter.
volgende week weer naar ziekenhuis misschien is het tongriempje nog steeds te kort.. en nog een keer knippen.
van het weekend had hij om 03:00 een fles gehad. toen heeft hij tot 11:00 in de ochtend niet gedronken. hij werd helemaal slap en hangerig maar wilde absoluut geen fles. toen fruithapje en hij bleef maar eten. (gelukkig) Blijft een raadsel maar goed..
dan maar meer in de nacht eten geven..

dankjewel voor je reactie!

MarSy
Misschien

Meer fruit en groente aan gaan bieden? Vind hij mogelijk lekkerder en bevat ook veel vocht

Jackie
slaapjes

Je hoeft niet per se alleen 's nachts te voeden, overdag tijdens/voor/na een slaapje zou je het ook kunnen proberen.

Dendy Pearson
In andere vorm?

Misschien vindt hij pap als ontbijt wel lekker? Of koud in een tuitbeker met een korstje brood erbij? Of na de warme hap een toetje? Melkproducten kun je op meer manieren aanbieden dan alleen in een fles.
Gewoon vocht kun je met deze dagen ook goed in de vorm van water geven natuurlijk.

Jackie
Nog iets

Misschien is eten voor hem nu leuker dan drinken, omdat hij tijdens het eten meer rond kan kijken en kan spelen?

Tango
Tongriempje

Het probleem lijkt me niet het tongriempje, want anders zou hij toch 's nachts geen 180 cc drinken. Lijkt me meer dat hij teveel afgeleid is en inderdaad eten interessanter vindt. Dat mag toch ook met 6 maanden. Ik zou inderdaad meer met een lepel gaan aanbieden. Inderdaad fruithapjes, pap en groente. Yoghurt is ook een idee (mag dat met 6 maanden? ik ben al lang uit de baby's).