Home » Forum » Baby 6 weken en ritme

Baby 6 weken en ritme

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nova
Baby 6 weken en ritme

Hoi,

Vanaf vandaag wil ik starten met een bepaald ritme voor mijn dochtertje. Dat wil zeggen: dezelfde handelingen in dezelfde volgorde elke keer herhalen. Dus vanmorgen: verschoond, gevoed, bij mij gezeten, box, bij slaapsignalen naar bed. Alleen dat laatste werkt niet zo :) Ik heb haar dus naar bed gedaan omdat ik haar zag gapen. Nu ligt ze een half uur in bed en ik hoor haar nog steeds wakker zijn op de babyfoon. Ze huilt niet, af en toe een beetje geklets. Is het dan de bedoeling dat ik haar er toch weer uithaal? Of moet ik haar dan gewoon laten liggen?

mijk
Als ze het naar haar zin heeft zou ik haar lekker laten liggen..

Ze valt vanzelf in slaap of niet. Stel je niet te veel voor van dat ritme. Voor je zelf is het fijn wat grip op de dag maar ze ontwikkelt zich het eerste jaar zo hard dat het toch iedere paar weken op de schop gaat.

Mijk

dc
go with the flow

Als ze gaat klagen, haal je haar er gewoon weer uit en doe je de hele routine gewoon nog een keer. Wat baby's fijn vinden is voorspelbaarheid, maar je moet je er niet aan vastwortelen, want dan word je heel moe! :-)

Met mijn derde was ik veel makkelijker met haar wegleggen, maar ook met haar gewoon weer oppikken als ze niet ging slapen. En ik heb echt het meest genoten toen zij baby was.

Maar, als ze niet huilt of klaagt, kun je haar ook gewoon laten liggen hoor.

Mama van S
Tja

Heb je er moeite mee dat ze daar wakker ligt te zijn? Zo ja, uit bed halen. Zo niet, laten liggen. Je moedergevoel weet het het beste. Bij mij kon mijn moederhart het echt niet aan. Sowieso niet om haar met 6 weken ergens neer te leggen en zelf in een andere ruimte te gaan zitten, dat kon ik gewoon niet. Ze sliep dus altijd dicht bij ons in de buurt op die leeftijd.

Wij hebben zelf ook nooit echt een ritme gedaan maar onze dochter gevolgd. Als ze honger had kreeg ze de borst en als ze moe was viel ze in slaap. En als geen van beide het geval was gingen we kletsen, liedjes zingen voor haar, spelen, enz. Luier verschonen deden we als de luier vies was en niet op vaste momenten. Dat werkte het beste voor ons en daardoor ook voor haar. Relaxte ouders betekent een relaxte baby, ze pikken echt je stress wel op als je dat heb. Dus doe wat voor jezelf het prettigst en makkelijkst is en dan zal je baby dat vanzelf oppikken.