Home » Forum » Baby drinkt lang aan de borst

Baby drinkt lang aan de borst.

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
TJK
Baby drinkt lang aan de borst.

Hallo allemaal,

Ik heb een lieve baby van 2 weken oud. Hij krijgt borstvoeding op verzoek, de eerste week kwam hij om de 3 uur en sliep hij tussendoor. Hij stopte niet uit zichzelf met drinken, viel wel na een uur drinken in slaap met tepel in zijn mond. Halverwege de tweede week valt hij niet meer echt in slaap na het drinken, dus na een uur stop ik er mee omdat ik het niet meer vol kan houden, dan leg ik hem in bed (hij dommelt vaak wel even weg op mijn borst) maar dan wordt hij meteen weer wakker en begint ook weer te smakken en te huilen. Hij slaapt al 3 dagen niet meer overdag en ligt dus voornamelijk bij mij aan de borst. Ik heb gelezen over clusteren, regeldagen en groeispurtjes, maar duurt dat dagen? Wordt de voedingstijd minder? Want ik hou het zo niet vol, zit er erg aan te denken om na een maand te gaan afbouwen met borstvoeding, terwijl ik eigenlijk een half jaar wilde volhouden.

TJK
Toevoeging op bericht

Ik kan mijn zoontje ook niet goed troosten als hij aan het huilen is, want als ik hem tegen mij aan hou op mijn borst (of ten hoogte van mijn nek, of buik) begint hij naar mijn borst te happen. Hij doet dit ook bij mijn vriend. Dus het voelt alsof de enige manier om hem rust te geven is door hem weer aan te leggen.

mirreke
Borstvoedingsconsulent

Vraag advies.
En zet door.
Ik droeg mijn jongste baby in een draagdoek, een sling, heel handig en snel om te doen door de twee ringen waar de doek doorheen loopt. Door mijn nabijheid en bewegingen bleef hij heerlijk slapen. Ook sliep hij gewoon lekker bij ons in bed, allevier onze kinderen trouwens, zolang ze nog bv kregen.

Een baby van twee weken is nog zo pril, die is nog nauwelijks geland. Misschien moet je hem niet in bed leggen, maar dus bij je houden, of in de wagen of op de bank laten slapen. Een baby van twee weken wil bij je zijn. Probeer je kind niet in een patroon te duwen (dat wil het cb wel, en zo dringen de babyboeken inmiddels aan), maar pas je aan aan je kindje.

Pennestreek
Warmte

Ik herken dit van mijn oudste. Die was van zichzelf al een langzame genieter, en tijdens zulke hele warme dagen of als hij niet zo lekker was wilde hij niets anders dan alleen maar aan de borst. Ik vond het enorm zwaar, maar we zijn er doorheen gekomen. En ook dat hij niet uit zichzelf stopte met drinken en die enorme zuigbehoefte herken ik. Mag ik vragen hoe je hem 'afkoppelt'? Ik deed dat heel voorzichtig met mijn pink in zijn mondhoek. En verving dan mijn borst door een speen. Dan sliep hij wel door (maar dit lukte echt nog niet in week 2 hoor!). Ik heb altijd zoveel mogelijk toegegeven aan de behoefte van de kinderen in de borstvoedingsperiode, zeker in het zo heel prille begin. Je moet je ook realiseren dat jullie als duo nog op elkaar ingespeeld moeten raken. En is dit je eerste kindje? Dan moeten jullie het allebei nog leren. Lang niet alle baby's zijn natuurtalenten, al doet de buitenwereld vaak alsof het allemaal altijd vanzelf gaat.

Lukt het je al om liggend te voeden? Dan kun je ook zelf even een hazenslaapje doen. En laat je zoontje dan vanzelf de tepel los en blijft hij doorslapen omdat hij lekker bij je ligt.

Ik zou zeggen (net als Mirreke), gewoon doorgaan, neem de tijd voor de voedingen, blijf rustig, volg je kind en probeer te genieten van die verplichte rustmomenten. Boek erbij, of lekker een serie kijken en bijkomen.

AnneJ
Twee weken oud

Dat is echt wennen. Ik had de eerste maand ook spierpijn en mijn borsten waren gevoelig/pijnlijk. Je bent nog bezig met het vinden van comfortabele houdingen om te voeden en je te ontspannen. Maar inderdaad, houd je baby bij je, die wil niet alleen zijn. Je kunt ook een wiegje in de kamer zetten zodat hij je blijft horen. Proberen. Maar een sling werkt beter. Dan heb je ook je handen vrij. Al droeg het hier weer bij aan spierpijn. Maar dat was gewoon wennen, harden en je houding zoeken die je goed bevalt.
En inderdaad, die babies willen veel vaker en meer aan de borst dan je verwacht.

Hier begonnen na 14 dagen krampjes bij mijn oudste. Daardoor nam het huilen en de borst zoeken alleen maar toe. Ik leerde een houdgreep van mijn verloskundige waardoor de buikpijn wat verlichtte en het huilen ophield.
Achteraf had ik zelf koemelkeiwitvrij moeten gaan, want beide kinderen bleken een koemelkeiwitallergie te hebben en ik heb te laat begrepen dat je dan elk koemelkeiwitspoortje uit je voeding moet halen.

Vergeet niet dat een fles ook een kwestie van wennen en aanleren is.
En als borstvoeding goed gaat, ook al kan het veel van je vragen, is het ook een gemak omdat je nooit flesjes hoeft te maken of je afvragen of je teveel of te weinig geeft en spenen in het mondje blijven duwen die er weer uitvallen. Kan. Uiteindelijk is het je eigen keuze.

Maar 2 weken is vroeg om zo'n keuze te maken.

TJK
Bedankt

Bedankt voor jullie reacties. Ik blijf doorzetten en hoop dat mijn zoontje en ik over een paar weken een beetje meer gewend zijn en een heel klein beetje ritme gaan krijgen.

MarSy
2 weken

Bij 2 weken had ik dit ook en ik dacht: ik stop ermee! De kraamzorg is weg, je man werkt weer en maar huilen, ik voelde mij zo onmachtig!

Maar ik ben doorgegaan en bij 4 weken ging het ineens beter. Daarna zijn er nog genoeg momenten van drama geweest, maar ik wilde niet meer stoppen want "ik was nu al zo lang bezig, ik ging niet opgegeven"

Dus hou vol, drink zelf veel, bij iedere voeding minimaal 1 glas water/thee, zeker nu met het warme weer, je kindje kan ook gewoon veel dorst hebben.

Dus lekker op de bank netflixen met je kindje dichtbij je, boodschappen en schoonmaken doet iemand anders maar, borstvoeding geven is topsport, wordt vanzelf beter!

Succes!

Vesta
Verlof

Juist om dit soort redenen heb je minimaal 10 weken verlof na je bevalling, om rustig aan elkaar te wennen en een ritme te krijgen.
Dat vraagt veel energie en inzet.

LJV
Tepelhoedje?

Hoi,

Inmiddels is je kindje al veel ouder en is je probleem misschien al opgelost. Maar voor andere moeders die dit lezen en tegen hetzelfde probleem aan lopen:
Mijn dochtertje dronk ook erg traag, ze kon er 1,5 a 2 uur over doen. Ik voedde met een tepelhoedje omdat ze op het begin niet goed aanhapte.
Ik kreeg van iemand de tip hier mee te stoppen en sindsdien kan ze in een klein half uurtje drinken.
Mocht je dus gebruik maken van een tepelhoedje, dan kan je proberen of het misschien ook zonder lukt en of het dan sneller gaat. Je baby hoeft dan namelijk veel minder hard te werken om meer melk te krijgen.

Succes!