Home » Forum » Baby slaapt overdag alleen in draagzak

Baby slaapt overdag alleen in draagzak

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Eva89
Baby slaapt overdag alleen in draagzak

Hoi,

Hier even een aantal vraagjes. Een beetje uit onzekerheid. Ik hoor graag ervaringen van andere moeders :).

4 weken geleden is ons prachtige dochtertje geboren. Nu zijn we nog een beetje zoekende qua slapen. ‘S nachts slaapt ze in haar wiegje. Alleen overdag is het slapen een stuk moeilijker. En wil ze eigenlijk alleen bij mij in de draagdoek slapen. Nu vind ik dat zelf wel fijn, maar ben er toch een beetje onzeker over. Zal ze straks wel leren om in haar bedje te slapen? En heeft het geen invloed op het slapen ‘s nachts in haar bedje?

Alvast bedankt voor het delen van ervaringen!

Groetjes Eva

AnneJ
Ach

Mijn zus zou zeggen: denk je dat ze nog in de draagzak slaapt als ze 18 is?:-)
In elk geval fijn dat ze in de nacht in haar bedje slaapt.
Het is wat onvoorspelbaar hoe die kleintjes slapen. Ze willen nou eenmaal graag bij jou zijn en niet alleen. Niet voor niets hebben jonge ouders op het werk soms wallen onder de ogen. Dus neem je rust waar je kunt.

Marie
op de rug / zij?

Laat je haar op de rug slapen? En boven in haar bedje?
Probeer eens of ze beter in de kinderwagen slaapt. En met dit mooie weer lekker buiten natuurlijk. En anders in de woonkamer, hoort ze ook de leefgeluiden. Mijn kinderen sliepen als baby de hele dag buiten in de wagen bijvoorbeeld. Sliepen ze langer dan in eigen bedje boven in stille kamer. Ook op kinderdagverblijf lieten ze de baby's buiten slapen in kinderwagen of Lutjepotje.
Verder legde ik ze tot 8 weken om-en-om op de zij te slapen en daarna tot 3 maanden overdag wel en 's nachts op de rug. Even rolletje tegen buik en rug tegen omrollen. Ten eerste om een plat achterhoofd te voorkomen en ze lagen dan lekker opgerold en knus lekker te slapen.
In draagzak wel eens geprobeerd. Was geen succes. Baby vond het te warm en kon niks zien (resultaat krijsen) en ik kreeg last van mijn rug, dat was dus een eenmalige actie.
Je moet gewoon wat durven uitproberen. En sommige dingen zijn gewoon genetisch bepaald. Slaap jij of je partner bijvoorbeeld graag op de zij of buik? Best kans dat je kind dat ook gaat doen.

Mokashung
Dat heeft die van ons ook!

Maar ik vind het geen probleem. Hij is ondertussen 8 maanden en slaapt overdag alleen op mijn schoot (als hij tijdens het drinken in slaap valt) of in de draagdoek. Het heeft helemaal geen invloed op hoe hij 's nachts slaapt, dat gaat heel vlotjes. Nu is het wel zo dat hij inderdaad niet in een bedje kan slapen, maar dat vind ik ook niet erg. Het is nu eenmaal wat hij nodig heeft: dicht bij zijn ouders zijn. Zolang hij dat nodig heeft, ga ik ermee door. Hij zal op den duur zelf wel aangeven dat hij een eigen bedje wil (ook al is dat maar als hij twee jaar is of zo, mij niet gelaten...). Zorg dan wel dat je een draagdoek / -zak hebt die kinderen tot 15 of 20 kg kan dragen.. en zelf je spieren ook trainen :-)