Home » Forum » 3 baby tijd 0 1 » Baby snel ontevreden na voeding

Vind je het lastig als jouw baby huilt?
Wil je leren waarom baby's huilen?
Wil je jouw rust bewaren zodra je baby huilt?
Kom naar de middagbijeenkomst van Ouders Online over huilende baby's!

Baby snel ontevreden na voeding

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Astrid De Boeck
Baby snel ontevreden na voeding

Hey Allemaal

Ik weet niet goed waar ik deze vraag moet stellen. Ik heb een meisje van ondertussen 5 weken oud. De eerste weken waren heel zwaar veel wenen, na osteopaat leek het beter te gaan. Maar sinds deze week is ze weer zeer lastig en aanhankelijk enkel bij mama en soms bij papa is het goed. Na de voeding is ze 10 a 15min tevreden in wipper of op schoot of in park maar daarna begint ze te wenen en moeilijk te troosten. Zou ze dan moe zijn? Ze geeft ook heel moeilijk toe aan haar slaap. Heb bang dat ze snachts niet meer gaat slapen als we ze elke keer in draagzak steken want daar is ze rustig maar momenteel slaapt ze snachts goed (drinkt meestal maar 1x). Iemand die dit nog herkent?

Xx Astrid

Guera
Krampjes

Waarschijnlijk last van krampjes. Ze is nog erg klein. Dan willen ze liefst gewoon nog dichtbij zijn. Alles moet nog wennen en rijpen. Ze kunnen rond deze periode flink last hebben van hun buik.

Jackie
perfect normaal

Allemaal normaal gedrag voor een pasgeboren baby. Geef haar gewoon wat ze nodig heeft, het is echt niet vreemd dat ze alleen bij jou rustig is, ze is veel langer in je buik geweest dan uit je buik ;) Voeden op verzoek zou misschien meer rust kunnen geven. Het kunnen inderdaad ook krampjes zijn, houd haar na elke voeding 5 a 10 minuten rechtop. Fijn dat ze goed slaapt, en als je bang bent dat ze haar dag- en nachtritme om gaat gooien kan je haar ook wakker maken overdag als ze langer dan 1,5 - 2 uur slaapt. (Gewoon oppakken en tegen haar praten, meestal worden ze daar wakker van, lukt het niet jammer dan, dan heeft ze die slaap blijkbaar ook hard nodig.)

Raffie
vraagje

Klinkt inderdaad vrij normaal, ze is nog erg klein!

Heb nog wel een vraagje, hoeveel slaapt ze overdag? Veel slapen is op deze leeftijd toch nog heel normaal, zou niet ten koste moeten gaan van de slaap 's nachts. Lekker in de draagzak en slapen wanneer ze daar behoefte aan heeft zou ik zeggen!

mirreke
Ik snap het niet zo goed

Ze is rustig in de draagzak en ze slaapt 's nachts goed. Dan is er toch niks aan de hand?
Hou haar lekker in die draagzak; ze geeft duidelijk aan wat ze wil. Ze wil gewoon bij je zijn en laat dat door gemopper/huilerigheid duidelijk merken.

Probeer te vertrouwen op je dochter en op je instinct. Kleine babytjes kunnen goed aangeven wat ze nodig hebben, als jij als moeder er dan naar durft te luisteren, komt alles goed!

Ik zou idd voeden op verzoek als je dat nog niet doet. Geef je de borst of niet?