Home » Forum » Baby wil ineens maar 1 borst ipv 2

baby wil ineens maar 1 borst ipv 2

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
SusanneBV
baby wil ineens maar 1 borst ipv 2

Hoi allemaal, hopelijk heeft een van jullie de gouden tip voor mijn situatie...

Mijn zoon van ruim 8 maanden oud drinkt sinds 2 weken maar 1 borst per keer.hij wil.daarna alleen nog maar spelen. Het probleem is dat hij op deze manier te weinig binnen krijgt. Ik heb het een paar dagen aan gekeken, maar hij krijgt hardere ontlasting en plast te weinig. Dus nu geef ik hem maar afgekolfde borstvoeding met de fles na. Ik snap niet waarom hij nu maar 1 borst wil. Hij laat er verder ook even lang tussen zitten en komt ook niet vaker. Dus krijgt zo volgens mij te weinig melk binnen terwijl hij eigenlijk wel wil. Hoe kan ik mijn baby zo ver krijgen dat hij wel 2 borsten leeg drinkt? Want voor mijn gevoel ben ik nu erg dubbel bezig en kost het me veel tijd. Ik moet nu telkens nakolven omdat hij bij de oppas wel meer drinkt uit de fles. Wie o wie weet wat ik hier aan kan doen? Ik vind t zo zielig als hij straks pijn in zn buik heeft hierdoor.

Lilian1
Als hij neit wil

Kun je daar weinig aan doen behalve afkolven en nageven. De wereld om hem heen is nu zo veel interessanter dan t drinken dat hij zo snel mogelijk klaar wil zijn.
Je zult dus dan moeten blijven kolven denk ik. Of t langzaam afbouwen als je het te veel tijd vindt kosten.
Laten drinken voor t slaapje kun je nog proberen, als hij wat moe is?

Jackie
slaperig aanleggen

Om te voorkomen dat hij buikpijn krijgt kan je hem in ieder geval meer water aanbieden? En vaker aan de borst als hij moe is inderdaad. Dat werkte bij mijn kind ook goed toen hij op een gegeven moment besloot dat de wereld om hem heen interessanter was dan de borst. (Hij was toen net begonnen met kruipen en zich optrekken tot staan.) Ik legde hem ook vaak 'stiekem' aan in zijn slaap of als ik zag dat hij wakker aan het worden was. Oh en wat ik ook deed wanneer ik echt ten einde raar was (bij mij weigerde hij de borst soms helemaal) is met een speeltje hem afleiden tijdens voeden. Dus als ik hem dan met mijn linkerarm aan de linkerborst had, had ik in mijn rechterarm bv een rammelaar waar hij naar bleef kijken. Heb soms in alle wanhoop zelfs mn telefoon er boven gehouden zodat hij dus omhoog naar een een filmpje keek terwijl hij dronk. Dat was dan mijn laatste redmiddel, maarja de mijne was een stukje jonger (6,5 maand) en dronk anders dus gewoon NIET soms. Kolven heb ik ook gedaan maar door mijn zwangerschap had ik een heel zwakke toeschietreflex dus met kolven kreeg ik er echt weinig uit. uiteindelijk was de melk ook gewoon op na 8 maanden.

Maria
Weinig prikkels

Je kunt ook nog proberen in een rustige, donkere omgeving te gaan voeden, bijvoorbeeld in een (saaie) slaapkamer met de gordijnen dicht en geen licht aan. Ik kon de aandacht soms ook nog wel vasthouden door wat te zingen of te neuriën. Slaperig voeden is ook een goed idee.
Als je denkt dat hij te weinig vocht binnenkrijgt, kun je ook nog iets sneller de andere borst aanbieden, daar hoeft hij wat minder zijn best voor te doen dan voor de achtermelk van de eerste borst.

Jackie
Wellicht ten overvloede

maar heb je geprobeerd de 'zielige' borst in de rugbyhouding te geven? Misschien heeft je baby gewoon een voorkeurshouding?

Tijgeroog
Zelfde borst

Is het altijd dezelfde borst waar hij niet uit wil drinken, of wissel je het af?
Ik herken wel dat m'n dochter op die leeftijd weinig geduld had om te drinken, omdat de rest van de wereld zo veel leuker was. Inderdaad een rustig plekje zoeken om te voeden hielp daar bij, en ik deed ook wel eens een mooie ketting waar ze mee mocht spelen om (eigenlijk een kinderketting met grote kleurige kralen), dan had ze ook wat minder de neiging om rond te gaan draaien. De eerste en laatste voeding waren ook altijd makkelijker, op bed op de slaapkamer, met de gordijnen dicht inderdaad.