Home » Forum » 3 baby tijd 0 1 » Bijten 2

Vind je het lastig als jouw baby huilt?
Wil je leren waarom baby's huilen?
Wil je jouw rust bewaren zodra je baby huilt?
Kom naar de middagbijeenkomst van Ouders Online over huilende baby's!

Bijten

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vaasje
Bijten

Hallo,

Mijn zoontje van 10 maanden heeft doorkomende tandjes. Maar heeft er ook al een paar. Nu wil hij graag overal op bijten, aangezien hij al wat tandjes heeft doet het goed zeer als hij bijt. Maar hoe maak ik hem duidelijk dat speelgoed geen probleem is (voor deze leeftijd) maar dat hij absoluut niet bij mensen mag bijten?

Alvast bedankt

dc
Herhalen

Elke keer bij de handjes pakken, aankijken en "nee" zeggen. Dit zo'n honderd keer herhalen, en je zult resultaat gaan zien :-)

Sunja
Bv

Geldt dit ook voor bijten bij bv? Mijn zoontje bijt sinds zijn meest recente tandje (nummer 4) is doorgekomen namelijk in mijn tepels, aiaiaiaiai. Hij is pas 8 maanden en ik kijk hem aan en zeg 'nee' maar vaak begint hij te lachen (hm, hoop niet dat dat wat zegt over de opvoeding :-))

dc
Ja

Is mij ook overkomen met 2 kinderen. Ik heb een paar keer flink geschreeuwd (niet express), en dat heeft geholpen, schrokken ze eindelijk een keer. Maar het is wel gevaarlijk om als afleertechniek te gebruiken, want het kan gebeuren dat ze dan de borst niet meer willen.

Blijven herhalen dus maar. En lachen wil niet altijd zeggen dat je geen indruk maakt hoor. Vaak lachen kinderen ook omdat ze zich geen houding weten te geven.

Vaasje
Bedankt

Haha herhalen. Dat dacht ik ook al. Wel fijn om anderen hun mening hierin te horen. Bedankt.

Onderwerp gesloten