Home » Forum » Doorslapen 31

Doorslapen

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jolijn
Doorslapen

Wanneer een baby doorslaapt dan praat je over de laatste voeding (ergens rond middenacht) tot de volgende ochtend.
Mijn baby is nu 6 weekjes en doet het een beetje andersom.
Hij slaapt met gemak van een uur of 7/8 in de avond door tot een uur of 1/2 's nachts. Vervelende is dat hij vervolgens na zijn nachtvoeding vaak geen zin meer heeft om te slapen. En ik dus, met hem, al vanaf erg vroeg in de ochtend wakker ben.
Hoe verplaats ik zijn lange slaapje zodat hij van laat in de avond tot in de ochtend doorslaapt?
Ik voed op verzoek, maar zijn avond ritueel is wel min of meer hetzelfde. Rond 6 uur in bad, masseren, voeden en in zijn bedje. Soms is het een uurtje later.
Wat kan ik doen? Moet ik zijn avondritueel verplaatsen naar een later tijdstip? Of moet ik hem rond een uur of 11 wakker maken voor nog een voeding en hopen dat hij daarna weer lekker lang doorslaapt?
Ik ben een beetje bang om zijn slaap zomaar te verstoren, of kan dat geen kwaad? Of wat als hij daarna niet meer net zo lekker verder wil slapen? Ik heb geen idee, dat is duidelijk.
Maar ik wil zijn lange slaapje verschuiven, hoe? Tips?

Hanne.
geen idee

Allereerst is je baby nog heel erg jong. Een kind dat met 6 weken al doorslaapt is eerder uitzondering dan regel. Dus tel je zegeningen. Er zijn er velen die midden in de nacht ook komen maar óók 's avonds nog. Jij hebt het voordeel dat je 's avonds lekker vroeg op bed kan gaan en wat voor kan slapen.

Maar ik snap dat je die lange ruk liever op een voor jou gebruikelijker tijdstip hebt. Geen idee hoe je dat regelt. Bij mijn dochter bleek later op de avond wakker maken voor een voeding geen goed plan. Dan schoot ze meteen in haar 'dag ritme'. Maar misschien is jouw kind anders. Je kan het allicht een keer proberen :). Aan de andere kant. De baby is pas 6 weken. Dat slaapritme kan nog 4x veranderen in de komende 10 weken.

Uiteindelijk is het hier helemaal goed gekomen en is het een kind geworden dat 's avonds juist niet in slaap te krijgen is (denk aan als 2 jarige pas om 23 uur gaan slapen) en 's morgens niet uit bed te krijgen is.

Jackie
alles is normaal

Ik begrijp uit je verhaal dat het in bad gaan en masseren voor hem een vast bedritueel is wat blijkbaar werkt, want hij gaat dan wel slapen. Je zou dat gewoon kunnen opschuiven naar bijvoorbeeld 20.00 uur of zelfs 21.00 uur. Dat is het enige wat je zou kunnen doen, met voeding schuiven lijkt me voor zo een jonge baby niet verstandig, sowieso ben ik ook heel erg voorstander van voeden op verzoek dus dat zou ik lekker blijven doen.

Als je openstaat voor samen met je kind slapen zou ik dat proberen (eerst even uitzoeken hoe je dat op een veilige manier kunt doen), misschien slaapt hij dan na een voeding 's nachts wel meteen?

Verder,ja hij is nog echt heel jong, dan is echt alles normaal, ook als je het in zn beloop laat en niks schuift heeft hij hoogstwaarschijnlijk over een paar weken weer een heel ander ritme. Komt allemaal goed.

Petra
wakker maken

Ik heb mijn kinderen gewoon wakker gemaakt 's avonds laat. Niet zo erg wakker als overdag, maar een beetje suffig liet ik ze drinken. In het donker, vlak bij hun eigen bedje. Werkte perfect. Ze sliepen zo weer verder.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.