Home » Forum » Een borst veel meer dan de ander

Een borst veel meer dan de ander?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Diana
Een borst veel meer dan de ander?

Mijn zoontje is 3,5 maand, en ben sinds kort weer aan het werk gegaan. Kolf 4 dagen per week en dat gaat tot nu toe prima, alleen merk ik sinds deze week dat de ene borst veeeeel minder opbrengt dan de andere, wel half zo weinig. Het kolven duurt ook veel langer aan die borst. Nu kan ik zonder problemen genoeg melk kolven met voornamelijk een borst, maar maak me toch een beetje zorgen. Kan het namelijk gebeuren dat een borst er gewoon 'mee ophoudt'?
Als ik mijn baby gewoon voedt, heb ik (en hij) verder geen problemen, al merk ik wel dat het minder snel gaat aan die kant. Probeer ook vaker, als ik thuis ben, die kant aan te bieden in de hoop het weer gelijk te krijgen.
Moet ik me zorgen maken? Of gewoon accepteren dat er gewoon meer melk is aan een kant en is dat verder niet erg? Baby groeit overigens goed.
Ideeen, advies, herkenning? Ik hoor het graag!

Groetjes, Diana (die graag nog vele maanden wil blijven voeden, en (helaas ook) kolven)

Gerdi
Heb (had) ik ook

Diana,
Ik had rechts ong. 4 x zo veel productie als links (rechts met gemak een volle fles afkolven, links echt met moeite 30-50 ml).
Ik gaf wel altijd mijn linkerborst nog, zodat het niet helemaal terug liep (kan dat trouwens, dat het in een borst terug loopt maar in de ander niet?).
Nu geef ik nog een keer per dag bv, alleen 's ochtends. Ik geef alleen de 'goede' borst. Geen idee eigenlijk of er uit die ander nog wat komt (staat niet op exploderen overigens ;-)
Lijkt me geen probleem trouwens dat de ene borst meer produceert dan de ander, zolang het wel voldoende is.
Groetjes~!

S@s
Ik ook hoor!

Bij mijn oudste zoontje was mijn linkerborst veel productiever bij het kolven dan rechts. Vreemd genoeg is het nu bij mijn tweede zoontje precies andersom!!! Raar he?
Ik heb het nagevraagd bij een aantal vriendinnen, en die hadden ook allemaal één betere borst, volgens mij heel normaal dus.
Saskia

S@s
Mieke, vraagje

Is er een verklaring voor dat ik nu een andere "chocoladeborst" heb dan toen ik bv gaf aan mijn oudste zoontje? Je zou denken dat nu weer dezelfde borst beter stroomt en favoriet wordt, toch?

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.