Home » Forum » Hazeslaapjes en toch doorslapen

Hazeslaapjes en toch doorslapen

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Josie
Hazeslaapjes en toch doorslapen

Hoi,

ik heb een dochter van 9 weken nu. Ze slaapt 's avonds van 20.00u tot 08.00u (geweldig) Ze groeit goed en krijgt borstvoeding.

Alleen 1 dingetje. Ze slaapt de laatste week overdag niet meer. Ik leg haar wakker in bed, soms huilt ze eventjes 5 á 10 min of helemaal niet en brabbelt ze even en dan valt ze in slaap, maar 40 á 50 min later is ze weer wakker. Vandaag zelfs na 20 min. Ze word niet huilend wakker, maar gaat na een tijdje wel huilen. Tegen de avond is ze helemaal van slag, maar hoorde dat veel kinderen tegen de avond onrustiger zijn.

Ik weet niet of ik hier iets aan moet doen. Ik denk zelf dat ze dan probeert om overdag aan haar voedingen te komen om 's avonds door te kunnen slapen. Het is ook vaak verraderlijk met haar, want ze sabbelt ook aan haar handje als ze moe is. Dus vooral tegen de avond als ze niet slaapt weet ik niet of ik haar moet aanleggen of in bed moet laten leggen.

Iemand een idee wat ik het beste kan doen?

dc
even wachten met oppakken

Vaak worden baby's na 45 minuten even wakker om na 5/10 minuutjes weer een uur in slaap te vallen. Ik zou haar er overdags dus niet gelijk uithalen. Maar 's avonds is het heel normaal en heet clusteren. Hazeslaapjes, voeding, nog een hazelslaapje, en nog meer voeding om zo inderdaad de nacht door te kunnen. Vooral aanleggen dan!

Josie
gewacht

Dit doe ik inderdaad en dan vaak blijft ze dan wel stil, maar wakker...en dan later begint ze weer met huilen. Of ze valt in slaap en word na 10 min al weer wakker. Ze sliep eerst langer. Maar goed ze kwam natuurlijk 's nachts nog voor een voeding nu niet meer. Ik zal proberen om te kijken of ze dan weer doorslaapt en haar tot een bepaald tijdstip in bed te laten en haar gewoon als ze nog wakker is elk 2 uur uit bed halen en voeden. Laatst bij consultatiebureau was ze 260gr aangekomen terwijl ze 300gr minimaal moest aankomen. Ze zeiden dat 5 voedingen te weinig was. Dus wil haar overdag het liefst dan maar om de 2 uur voeden...ze word toch al na een uur wakker...

Marie
regeldagen en Borstvoeding.com

Ken je de site Borstvoeding.com al? Daar vind je ook heel veel informatie.
Verder kan je meisje last van regeldagen hebben, vaak aanleggen is dan het beste.
En wellicht heb je ook wat aan deze info?
http://www.borstvoeding.com/kindjeaandeborst/al-even-bezig/gewicht.html

Josie
Niet huilen

Ik denk niet dat het een regeldag is, want anders heeft ze dit nu ondertussen meer dan een week. Het is niet dat ze huilend wakker word. Ze word gewoon wakker en blijft rustig. Beetje brabbelen en om zich heen kijken beetje trappelend soms druk. Soms ligt ze te lachen. Alles behalve slapen. Als ze dan eenmaal wel een beetje begint te zeuren pak ik haar om te voeden. Ik merk dan dat ze later in slaap valt aan de borst dan wil ik haar weer actief maken, maar dan neemt ze de borst in haar mond en dat is het...af en toe zuigen/sabbelen...lijkt net alsof ze zegt..nee ma niet weggaan totdat ik helemaal in slaap val. Als ik haar dan alsnog in bed leg gaat ze niet slapen. Als ze dan na 2 uur uiteindelijk haar oogjes dicht doet...is ze na 20 min weer wakker...zonder te huilen, maar gewoon wakker in bed. Ik ga proberen om de gordijnen dicht te doen kijken of ze dan wel even slaapt. Wat ik raar zou vinden, want ze sliep altijd wel overdag en nu...lijkt het alsof ze teveel energie heeft.