Home » Forum » Hechting

Hechting

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
RomyToverbos
Hechting

Mijn zoontje is tijdens de kraamperiode als gevolg van een moeilijke start uit huis geplaatst en verblijft sindsdien in een crisispleeggezin Gelukkig heeft hij het enorm met zijn pleegouders getroffen, want zij gaan buitengewoon liefdevol en warm met hem om Zij reageren zeer adequaat op al zijn signalen, en zijn zelf ouders van 4 kinderen Daarnaast dragen zij de zorg voor een pleegdochter van 7 die sinds haar geboorte bij hun is opgegroeid Ze zijn allemaal stapelgek op mijn zoontje en doen absoluut niet onder voor biologische ouders Ondanks de pijnlijke uithuisplaatsing ben ik zeer dankbaar dat mijn zoontje zo goed terecht is gekomen

Inmiddels is hij 5 mnd Er zou na een eenmalige korte observatie al geconstateerd zijn dat hij moeite heeft om op zijn vaste verzorgers te durven vertrouwen Mijn zoontje zoekt echter prima oogcontact,laat zich goed troosten, en vertoont duidelijke voorkeur voor bekende gezichten Wanneer hij naar bed wordt gebracht en even alleen is, ligt hij na een paar minuten huilen al ontspannen te slapen Ook volgt hij nieuwsgierig waar zijn vaste verzorgers heen gaan Ook het brabbelen komt goed op gang Tijdens zijn flesvoeding zoekt hij oogcontact en wanneer je hem dan lief toespreekt wordt dit vervolgens met een vrolijke lach beantwoord
Naar mijn mening is deze conclusie dan ook wel heel erg snel getrokken en ik betwijfel of ik dit serieus kan nemen Wat is jullie visie hierop ???
Liefs van een mamma van 5

AnneJ
hechting

Wat naar dat je niet zelf voor je kindje kunt zorgen. Maar blijkbaar heb je er vrede mee als ik dat goed in je bericht lees.
Ik kan me niet goed voorstellen hoe je bij een 5 maanden oud kind met verschijnselen van 'hechting' omgaat. Al helemaal niet via een berichtje hier.
Grote gezinnen blijkbaar. Je lijkt er zelf 5 te hebben en ook de pleegouders hebben 5 kinderen.

+ Brunette +
Als je problemen wilt zoeken, zijn ze altijd wel te vinden

Op basis van één observatie? Jezus. Niet te serieus nemen, hoor. Wat staat er dan in het rapport? Waarom vindt men dat hij hechtingsproblemen heeft?

kees
problemen zijn er altijd te vinden…….

"Er zou na een eenmalige korte observatie al geconstateerd zijn dat hij moeite heeft om op zijn vaste verzorgers te durven vertrouwen"

Uit één observatie? Knap zeg! Heeft je zoontje hen dat soms verteld.
Wat ik ermee wil zeggen is dat je moet nagaan wat er dan allemaal in het rapport staat op basis van slechts 1 observatie.
Kan best zo zijn dat je zoontje op dat moment even een off-day/momentje had….kan zo maar hoor of zich niet helemaal lekker voelen….maar die lui zien dat gelijk als een PROBLEEM.

Dus, inderdaad vragen waar het staat in dat rapport en wat hij dan voor hechtingsproblemen heeft.

Pfff, die geitenwollensokken zoeken overal naar problemen en zien overal snel een probleem/mogelijk probleem in. Dat is hun werk ook (lees:ze verdienen eraan).

Ik hoop van ganser harte en denk ook dat de pleegouders dat ook wel weten en er zeer verstandig mee om gaan.