Home » Forum » Hoeveel melk moet mijn zoon 6 mnd

Hoeveel melk moet mijn zoon (6 mnd)

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dendy Pearson
Hoeveel melk moet mijn zoon (6 mnd)

Nou ja, de titel zegt het al. Mijn zoon is bijna 6 maanden en krijgt momenteel nog 4 flessen met daarin 230 voeding. De 2e fles van de dag wordt niet meer zo gewaardeert en ik zit er nu over te denken 'm maar te laten vallen en een ander voedingsritme te zoeken. Hij krijgt 's ochtend fruit en rond etenstijd een warme hap( soms potje en soms met ons mee). Dit doen we vanaf 4 maanden, rustig opgebouwd natuurlijk en het is altijd echt bijvoeding geweest. De flessen gingen altijd schoon op.
Het cb hier vind dat we alles moeten doen zoals we zelf denken dat goed is en op internet kan ik eigenlijk niets vinden. Dus vandaar mijn vraag: hoeveel melk heeft een baby van 6 maanden nodig?

grt Dendy

marie
Archief vraagbaken

Hallo
kijk eens in het archief van de Vraagbaak Voeding, daar staan ook veel tips en schema's:
http://www.ouders.nl/friso/v0106.htm
http://www.ouders.nl/friso/v0178.htm
succes

Dendy Pearson
Dank je wel

voor de links. Maar ook hier geen keiharde cijfers van hoeveelheden.
Weet iemand anders het misschien?

Dendy

Savon
Dendy

Ik heb een waardeloos drinkende dochter van bijna 8 maanden en ik was ook nieuwsgierig hoeveel ze zou moeten drinken. Ik heb de infolijn van Nutricia gebeld en zij zeiden dat ze tussen de 800 ml en 1000 ml per dag nodig heeft. Daar schoot ik een beetje van in de stress want ze komt met moeite aan 600 ml per dag (waarvan 400 ml in papvorm).

Als jouw zoon een fles zou laten vallen komt hij nog op 3 x 230 ml, dat is 690 ml bij elkaar. Volgens de pakken opvolgmelk zouden ze van 6 tot 8 maanden 3 tot 4 flessen van 200 ml moeten drinken, dan zouden 3 flessen genoeg moeten zijn.

Dendy Pearson
Wat een goed idee

kijken op het pak opvolgmelk. Ik heb ook op de nutrilon 1 gekeken toen pipo met 3 maanden nog maar 4 flessen wilde. Dat kon toen ook volgens het pak.
Dank je wel!!!

Dendy

hout anne
Minimaal 2 flessen

Een vriendin van me had ook een moeilijke eter, hij wilde bij 6,5 maand nog maar 2 flessen, de andere 2 weigerde hij gewoon. Op het CB gaven ze aan dat, zolang hij die 2 flessen (200ml) at er geen probleem was, zolang hij maar wel fruit en groentehappen bleef eten en tussendoor wat sap of water kreeg. 300 - 400 ml was echt het minimum wat hij nodig had, meer was beter maar geen noodzaak. (zolang de bijvoeding maar goed blijft gaan)
Vandaag zelf op het CB geweest en daar gaven ze aan dat je de flessen ook langzaam aan kan gaan vervangen voor yoghurt, kwark, kaas, karnemelk. Gezuurde zuivelproducten dus. (mijn zoontje is nu 7 maanden). Ze gaf aan dat qua flesvoeding zo'n 600 - 700 ml bij 7 maanden wel een beetje het maximum werd, incl. evt. vervanging door andere 'zure' melkproducten.

Dus wellicht is het een optie om een ander product te geven ipv een fles?

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.