Home » Forum » Kramp bij baby 14 dagen oud

Kramp bij baby 14 dagen oud

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
RenskeJohanna
Kramp bij baby 14 dagen oud

Beste forum-gebruikers,

Ben twee weken geleden in mum van tijd (6 uur) bevallen van een mooie gezonde zoon.
Nu heeft hij echter steeds meer last van kramp en onrust. Gevolg: hysterische huil- en schreeuwbuien die sons wel een hele dag en/of nacht (op wat kleine hobbelige pauzes na) aanhouden.

We zijn eigenlijk door alle opties heen voor ons gevoel.

-tijger in de tak
-fietsbewegingen
-wrijven over rug/buik
-inbakeren
-rondlopen
-voeden met pauzes (hij drinkt heel veel en heel snel ivm gulzigheid en grote toeschietreflex)
-bezoek borstvoedingscentrum voor beter aanleggen zonder kans op lucht happen
-het probioticum Orthiflor

Het lijkt allemaal soms wat te helpen en soms ook totaal niet. We voelen ons zo machteloos, vinden het zo zielig, zijn bovendien doodop en niet bepaald aan het genieten vd roze wolk. Als die er al is.

Wie heeft er nog meer tips of ervaringen? Bezoek aan ostheopaat? Accupunctuur? Babymasseur?
Nog andere middeltjes die kunnen helpen?

Heeel veel dank!!

Jasam
Misschien heb je hier iets aan

http://www.ouders.nl/artikelen/wat-te-doen-bij-darmkrampjes

Heel veel sterkte, en ik hoop voor je dat er snel wat rust voor jullie komt, en dat jullie weer optimaal kunnen genieten van jullie zoontje.

Rafelkap
huisarts

Allereerst: ben je al bij de huisarts geweest en zijn andere dingen uitgesloten? Ik zou geen babymasseur, osteopaat of accupunctuur doen, al snap ik dat jullie ten einde raad zijn. Slaapt hij bij jullie op de kamer? Is het mogelijk omstebeurt dienst te draaien zodat je af en toe even rust hebt?
Heel veel sterkte!

Joy
Hetzelfde meegemaakt

Met zoon. Van alles geprobeerd. De uitkomst voor ons was de rugby houding bij het voeden. Hij slikte wsl minder lucht in daardoor wat zorgde voor minder krampjes. Let ook op je voeding en kijk hoe hij reageert als je bv zuivel 1 week weglaat, of kool, of specerijen etc etc. Laat om te beginnen het gene weg wat je iedere dag structureel eet. Komt goed!

anoMarie
borstvoeding.com

Wellicht heb je ook wat aan dit artikel:

http://www.borstvoeding.com/problemen/vproductie/veel2.html

succes in elk geval, hoop dat het met voeden beter zal gaan straks.

mama5
enne

.. wat ik tegen mezelf 17 jaar geleden zou willen zeggen:

Het is zo. Het is niet jouw schuld, je doet niets verkeerd. Je hebt pech. Je kindje heeft pech. Buikkrampjes zijn erg vervelend. Maar ook geen reden om in paniek te raken. Het onrustig zoeken naar 'de' oplossing, werkt vaak averechts. Probeer rustig te blijven. Zoek rust voor jezelf. Als het lukt, wissel dan af met je partner. Zorg dat je echt even uit het gehuil kunt zijn. Als dat niet lukt met je partner, vraag dan hulp van opa, oma, of iemand anders die je vertrouwt. Je hoeft het niet alleen te doen. Zoek regelmaat voor je kind. Rustig benaderen, afleiden met rustige prikkels (aaien, rondlopen). Maar niet in paniek raken.

Maar ik vind zeker dat je ook naar de huisarts moet gaan, om daar te laten kijken of er niet iets anders speelt. Alleen al dat weten, gaf mij ook weer rust. 'Dit is rot, maar gaat weer voorbij.'

Joy
mama5

Super!

AnneJ
koemelkeiwit

Bij mijn zoon begon het ook na 14 dagen. We hebben hem inderdaad 3 tot 4 maanden dag en tot diep in de nacht gedragen anders ging het alarm weer af. Hij bleek een koemelkeiwit allergie te hebben. Dat wisten we al na een week of 8.
Helaas kwam toen niemand op het idee om mij te vertellen dat je bij een baby dan ook elk spoortje melk uit je dieet moet halen. ik was gewend aan mijn eigen koemelkeiwitallergie en als ik maar zoveel mogelijk melk uit mijn dieet weer is het al goed.
Dat heeft dus geduurd tot zoon 2,5 jaar was dat dat kwartje viel.
Bij dochter heb ik alle melk uit mijn dieet weten te halen. En het zit in heel veel producten, ook in vleesbeleg en kaas e.d.
Pas na 1 jaar kun je dan voorzichtig wat yoghurt en aangezuurde melkproducten proberen.
Ik had het wel graag eerder geweten. Ik denk nog steeds dat het mogelijk is geweest dat de darmkrampjes dan direct over waren geweest als ik echt elk spoortje uit mijn dieet gehaald had.
http://www.kindereczeem.nl/
Een kind met een koemelkeiwitallergie kan ook nog last hebben van andere allergien.
Vaak is het wel bekend in een familie. Het is vaak erfelijk.

dirksmama
Lactatiekundge

Heb je al contact met een IBCLC?

dc
wel osteopaat

Hier bij een vreselijk huilende baby 1 bezoek gebracht aan een osteopaat na 3 dagen. Die deed heel voorzichtig wat dingetjes, en zei dat er iets in de rug vastzat. Toen we thuis kwamen sliep baby 4 uur achter elkaar, en was vanaf dat moment een hele tevreden makkelijke baby.

Ik zou wel even zoeken naar iemand met ervaring met baby's.