Home » Forum » Mijn baby slaapritme opeens veranderd

mijn baby slaapritme opeens veranderd..

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
rebeccamcx
mijn baby slaapritme opeens veranderd..

Hallo,
Ik heb een zoontje van 18 weken. Alles gaat goed op de buikkrampen na. Normaal werd hij rond 7 uur wakker. Dan elke x 5 uur tussen de voedingen door. Hij krijgt nu 180cc met 6 schepjes voeding. En 2 schepjes pap. En soms ook een hapje maar hij wil hij niet altijd. Na ze voedibg van 5 uur ging hij half 7 naar bed en sliep dan tot 10 uur dan moesten wij hem wakker maken. Daarna ging hij weer naar bed en sliep hij tot 7 uur.
Maar nu slaapt hij overdag opeens heel veel en slaapt hij na 1 na laatsje flesje maar een uurtje en na ze laarste flesje slaapt hij nu nog maar tot 6...
Hou kan dit?
Heb ik iets fout gedaan want we hadden altijd een vast ritme.

Groetjes
Rebecca

Mijntje
hapjes met 18 maanden?

Niets zo veranderlijk als een baby. Het is al heel bijzonder dat hij doorslaapt. Bijna alle jonge kinderen zijn vroeg wakker, 6 uur is heel normaal.
Maar hapjes en pap al voor 18 weken? Ik geloof dat dit pas met 6 maanden wordt geadviseerd. Vandaar wellicht de buikkrampen. Het kan zijn dat je teveel geeft. Het lijkt me dat als je overdag minder zware kost geeft hij meer wakker blijft?
Verder geen advies, ik gaf altijd op verzoek (borstvoeding) en ging altijd mee in de veranderlijke ritmes.

Jippox
inderdaad

Het hele eerste jaar kun je beter maar nergens op rekenen. Telkens als je denkt: ah, een ritme! dan veranderd dat weer. dat is volkomen normaal.
Maar ik ben met Mijntje eens dat het wel wat vroeg is om al bij te voeden. Dat hoeft pas vanaf een maand of 6, voorlopig heeft je kind nog niet meer nodig dan melk.

Hanne.
ach

18 weken is ruim 4 maanden. De adviezen over wanneer bijvoeding te starten variëren tussen de 4 en de 6 maanden. Dus zo vroeg is het ook weer niet. Als de krapjes begonnen zijn toen de pap werd gestart zou ik daar weer mee stoppen anders niet

Verder sluit ik me er bij aan. Het ritme van een kind is zeker niet in beton gegoten en zal nog vaak veranderen. En 6 uur is een redelijk normaal tijdstip opdeze leeftijd. Kan ook nog wel even duren voordat het later wordt. Mijn dag is jaren lang verplicht op dat tijdstip begonnen.

Anetta
Geen zorgen

Hoi Rebecca,

Ik begrijp dat je je afvraagt of je iets fout hebt gedaan nu je baby's ritme is veranderd, maar volgens mij hoef je je nergens zorgen over te maken. Ik had er een hoop voor over gehad als mijn kleine jongen zo snel een ritme had als jouw zoontje! Pfff, ik word er nog moe van als ik aan het eerste jaar denk :-). Soms sliep hij een paar dagen goed en dan weer weken niet. Zoals Mijntje zegt, niets zo veranderlijk als een baby.

Ik begreep er ook weinig van, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen! Hij is nu 1,5 en slaapt bijna altijd netjes van 7 tot 7. Na iets meer dan een jaar heb ik de 10-minuten methode toegepast (http://www.24baby.nl/baby-laten-doorslapen/). Ik weet eerlijk gezegd niet of dit helemaal verantwoord is, maar het werkte heel goed voor ons. Ik denk dat dit in het eerste jaar beter niet kan doen, maar misschien handig om je achterhoofd als je na een jaar nog problemen hebt.

Met bijvoeding hebben wij gewacht tot 6 maanden. Volgens mij geen ramp als je nu al wat vaste voeding geeft, maar zou het wel zoveel mogelijk proberen te beperken. Zoals Mijntje aangeeft kan het zijn dat je zoontje daar mogelijk krampjes van krijgt.

Marie
om de vier uur voeding

Onze meiden kregen als baby om de vier uren een fles. Tot 8 weken zes keer (165 cc), tot drie maanden vijf keer (200 cc) en vanaf drie maanden vier keer (230 cc): 07.00, 11.00, 15.00 en 19.00 uur en vanaf vier maanden in de laatste fles een paar schepjes rijstebloem. En vanaf vijf maanden om 9.30 uur wat fruit.
Mijn kinderen kregen dus met 18 weken allang geen late avondvoeding meer, wellicht kun je dat ook proberen? En ritmes van babies veranderen nog wel eens, misschien heb je wat aan mijn schema?

rebeccamcx
bedankt

Bedankt voor alle goede tips.
De krampjes zijn niet begonnen toen we zijn begonnen met pap. En we geven hem mischen een paar teelepeltjes per week zodat hij er aan kan wennen. Want hij kijk altijd erg geintereseerd naar ons als wij eten en veel smakken,alles in zijn mond stoppen.
Ik ga zeker wat met deze tips doen heel erg bedankt.

Groetjes rebecca

marijke1980
Doorslapen

Hoi,

Ik ken het probleem van mijn dochter (nu bijna 2 jaar). Ergens rond de tijd dat ze 8 maanden was werd ze ineens een hele slechtere slaper, en onrustige eten. Wat ik heb gedaan om haar te laten doorslapen is om het naar bed gaan zo gestructureerd en rustig mogelijk te laten verlopen. Vooral het uitgebreide badritueel hielp erg goed (structuur, lekker warm).

Ik heb trouwens ook wat gedaan aan de oadviezen uit een blog over babys en ovpoeding/slapen., Dit was eze: http://www.opvoedingenzo.nl/babys-en-peuters/hoe-laat-ik-mijn-baby-s-nac...

Groetjes en succes!

Sophie
Wisselende slaapritmes

Hi,

Ik merk dat het slaapritme van mijn kleine dreumes in de afgelopen maanden met ups en downs gaat. De ene keer slaapt ze gemakkelijk van 19.00 - 07.30 uur en vervolgens een week later is ze om de paar uur wakker en is ze 's ochtends ook weer vroeg op. Volgens mij gaat dit de komende jaren nog zo door. Want de redenen (voor zover je daar ook echt achter kunt komen) lopen uiteen van tandpijn, dromen, prikjes, verkoudheid, honger, vieze luier etc etc.

Wat ik doe als ze niet goed slaapt, ik hanteer het 5 minuten principe. Ik laat haar eerst 5 minuten liggen, als ze dan nog huilt ga ik even bij haar kijken, geef ik een speentje en controleer ik even of ze geen vieze luier heeft. Dan ga ik weer weg. Als ze dan nog huilt laat ik haar weer 5 minuten liggen en ga dan weer bij haar kijken. Meestal slaapt ze dan al. Maar goed, iedere baby is natuurlijk anders. Ik heb overigens veel gehad aan de adviezen uit het boek: 'De Tevreden Baby'.

Veel succes!

Groetjes Sophie

Vanessa
Opeens heel erg moe

Mijn dochter is acht maanden en sinds dit weekend is ze opeens snel moe, ze slaapt binnen het uur weer en slaapt dan ook lang.
Ze heeft geen zin in eten wanneer we dit aanbieden. Als we het dmv spelletjes toch in haar mnd krijgen eet ze het ook gewoon op.
Maar ik maak me zorgen omdat de flesvoedingen er niet in gaan, omdat mijn borstmelk afloopt ben ik alvast overgestapt op flesvoeding. Ik heb haar de afgelopen dagen toch maar weer aangelegd omdat ze dat dan wel wilt.
Ze ontwikkelt snel, kruipt sinds 6 a 7 maanden en staat en trekt zich aan alles en iedereen op en volgens mij komen er ook tandjes aan, weet iemand of dit er mee te maken kan hebben?