Home » Forum » Ontlasting baby

Ontlasting baby

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Malihu
Ontlasting baby

Hoe vaak poepen flessenkinderen eigenlijk ongeveer op een dag? Tot nu toe zat onze 3 weken oude zoon op zo'n 2 tot 3 keer per dag. Maar de afgelopen 2 dagen was het 4 keer.
Is dit wel normaal? Het ziet er verder wel gewoon uit, franse mosterd achtig laat ik maar zeggen.

Rembrand
Moedermelk of poedermelk?

Hoi Malihu,
Borstgevoede baby's poepen soms bij elke voeding. Dit kan rond de vier tot zes weken veranderen en veel minder worden. Tot zelfs één keer per week of nog minder.
Baby's die geen moedermelk krijgen zouden eigenlijk wel elke dag ontlasting moeten hebben. Obstipatie komt eigenlijk niet voor bij baby's die borstvoeding krijgen. Ook al poepen ze twee weken niet, dan hebben ze nog zachte ontlasting.
M.

Carolien
Rembrandt

Als je nu gewoon even goed leest, dan zie je dat Malihu het heeft vover een flesgevoede baby. En hij heeft geen verstopping, maar meerdere poepluiers op een dag. Info over borstgevoede baby's is dus niet relevant.

Manda Rijn
Niets aan de hand

als hij normale poep heeft zal dit wel bij hem en deze fase horen.

Rembrand
Carolien,

Sorry, ik had erover heen gelezen.
M.

dirksmama
Carolien volledigheidshalve

Carolien, een compleet antwoord op een vraag als deze is altijd beter dan een half antwoord. Voor elk poster lezen er minstens 10 anderen mee. Dus dat borstvoeding en kunstvoeding in het antwoord naast elkaar gezet worden is niet meer dan logisch. Wat geldt voor het ene kind geldt namelijk niet voor het andere kind. Door een puur kunstvoedingsgericht antwoord hadden een aantal meelezende borstvoedende moeders op het verkeerde been gezet kunnen worden.

hout anne
Kraamhulp zei

Onze kraamhulp zei, de eerste tijd kunnen ze 1 tot 9 (!!!) keer poepen op een dag, soms ook ineens een dag niet. Zolang het geen diarree is (alhoewel dunne poep de eerste weken wel gewoon is) en je kindje niet uitgedroogd raakt (hiervoor kun je de huidtest doen, pak een velletje huid, bijv. bij de beentjes en til dit een stukje op -> niet te ver natuurlijk, anders doet het pijn -> laat het velletje los, schiet het gelijk weer terug dan is er geen sprake van uitdroging)

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.