Home » Forum » Opgevouwen babytjes

Opgevouwen baby'tjes

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
Opgevouwen baby'tjes

Drie weken geleden heb ik een neefje gekregen. Hij is op tijd geboren (37 weken) maar was wel heel klein, bijna 2,5 kilo. Het valt me op dat hij het grootste gedeelte van de tijd helemaal 'opgevouwen' ligt en als je hem vast hebt is het echt een klein bolletje. Dat herkende ik van het kindje van een collega die met 34 weken geboren is en ook zo klein was. Voor zover ik me kan herinneren was dat bij mijn eigen kinderen niet zo. Die lagen regelmatig met rondzwaaiende armen en benen. Is het typisch voor (te) vroeg geborenen dat ze zo opgekruld liggen?

Temet
Voor de warmte?

Jeetje, 5 pond is inderdaad wel klein ja. Hoewel mijn neefjes dat meen ik ook waren (maar dat was een tweeling).

Misschien dat hele kleine kinderen zich zo opkrullen om het warmteverlies te beperken? Hoe kleiner, hoe sneller afgekoeld tenslotte.

Ligt zo'n kleintje dan in de couveuse eigenlijk?

Overigens werd mijn zoon geboren met 36 weken 6 dagen en die was van het zwaaiende armen-type, maar die was ook flink groter (7,5 pond).

Groeten,

Temet

marjanne
Vroeg geborenen

Hier staat een stukje waar je misschien wat aan hebt

http://www.antoniusziekenhuis.nl/1822865/1850369/Prematuur

Vic
Folder

In die folder staat juist dat het andersom is, en dat prematuren wat minder goed in ronde vorm kunnen liggen. Nu was neefje ook niet prematuur, en hij lag in de baarmoeder ook helemaal dubbelgevouwen.

Marjanne
Rond

Idd in de folder staat dat ze uit zichzelf niet rond liggen maar dat je dat wel moet stimuleren omdat het de meest natuurlijke en comfortabele houding is. Een pasgeborene voelt zich 'rond' altijd het prettigst. De rugligging is, hoewel het tegenwoordig wordt aangeraden ter voorkomen van wiegendood, niet de meest natuurlijke houding.
Te vroeg geboren kinderen maar ook prikkelbare a terme kinderen vinden het fijn om 'rond' gedragen en verzorgd te worden. Marjanne

Nancy
Ervaring met prematuren

Als moeder van 2 ex-prematuren geboren na 26 weken zwangerschap weet ik uit ervaring dat prematuren niet "rond" liggen. Veelal overstrekken ze juist. Ze fladderen en zijn er mate name na hun couveuseperiode bij gebaat om ingebakerd te worden.

marie
Foetushouding?

Hallo
Mijn kinderen lagen als baby altijd heerlijk "opgekruld" op hun zij te slapen - foetushouding. Ik dacht eerlijk gezegd dat dat normaal was? Ze zijn resp. met 39 en 41 weken geboren en wogen 6 en 7 pond.
En ik legde ze dus niet op hun rug te slapen, omdat ik ten eerste bang was dat ze een plat/scheef hoofd zouden krijgen en ten tweede kwam ik er zo al snel achter dat ze op hun zij veel beter sliepen.
Ik vind opgekrulde babies dus heel gewoon.
groetjes

fratsje
Kan allebei

een zoon van 34 weken en 1 kilo lag altijd als een banaan, 1 zoon van 38 weken en 2,5 kilo en ligt als een balletje, het kan dus allebei....

skik
Languit

Hier ook een tweeling geboren met 33 weken, die lagen languit in de couveuse, armen en benen gespreid.

Dat je neefje opgekruld in de baarmoeder lag lijkt me logisch, dat liggen alle baby's toch?

skik

Vic
Het verschilt dus

Blijkt maar weer dat je op basis van 4 baby's geen conclusies kunt trekken. De lichte baby's van zus en collega lagen opgekruld, en mijn eigen kinderen (geboren met resp 48 cm/3,5 kg en 54 cm/4 kg) zwaaiden met hun armen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.